Zwangerschapsupdate week 34!

by Tamara

Het is weer vrijdag en dus weer tijd voor een update! Ookal veranderd er natuurlijk niet echt superveel elke week! Haha! Ik wil wel even waarschuwen dat dit een klaagblog word, want ik vind zwanger zijn momenteel even niet zo heel erg leuk….

image

Bron

Met nog 5 weekjes te gaan ( dat worden er nog wel meer! Let op mijn woorden) begin ik echt af te tellen naar het einde. Ookal vind ik zwanger zijn nog steeds een wonder en kan ik ontzettend genieten van de bewegingen in mijn buik, ik ben na als die weken, de pijn en de vermoeidheid even echt zat. Zoals jullie al vaker gelezen hebben ben ik de eerste 20 weken verschrikkelijk misselijk geweest. Toen dat eeeeeeeeindelijk over was, kreeg ik last van harde buiken en sindsdien is er nooit een dag geweest dat ik geen pijn heb gehad.

Dikke buik en heeeel erg moe! Deze foto deelde ik afgelopen week op Instagram!

Dikke buik en heeeel erg moe! Deze foto deelde ik afgelopen week op Instagram!

Bij mijn vorige zwangerschappen had ik ook wel wat kwaaltjes, maar yot het einde aan toe kon ik gewoon echt alles nog! Dat is deze keer wel anders. Ik moet bijvoorbeeld al vanaf het begin zittend de afwas doen, na het stofzuigen moet ik echt even zitten en nadat ik gistermorgen even wat was opgehangen had, was ik echt kapot.Ik heb er nooit zo bij stil gestaan wat een aanslag op je lichaam zwanger zijn is, maar dit besef ik me tijdens deze zwangerschap heel erg goed.

Ook geestelijk doet het heel veel met me, ik heb dagen dat ik gewoon zo moe ben van al dat gepieker snachts. ( gisternacht van half 2 tot 5 klaarwakker geweest, tot ik op een gegeven moment zo moe was dat ik wel kon huilen) dat ik gewoon de hele dag binnen wil blijven en totaal geen behoefte heb aan sociaal contact. Het is maar goed dat Maxim gewoon naar school moet, anders kwam ik soms het huis niet eens uit!

Er is 1 ding wat me opvrolijkt en dat zijn de jongens en het idee dat we er straks weer een prachtig klein kindje bij hebben.

Toch vind ik het jammer, dit is mijn laatste zwangerschap en ik had me zo voorgenomen er van te gaan genieten. En velen zullen wel denken : ‘ Mens! Stel je niet zo aan! Wees bloj dat je zwanger bent!’ En ja! Dat ben ik ook echt! Maar ik vind het gewoon best zwaar! En ik vind niet dat ik dat hoef te verstoppen!

 

Hopelijk volgende week een vrolijkere update!

Zijn er mensen die dit gevoel herkennen?

Misschien vind je dit ook leuk

9 comments

martina 25 april 2015 - 12:33

Soms mag je ook best zeggen dat het zwaar is toch? Ik herken dat wel, het gevoel dat je helemaal niet mag benoemen dat sommige dingen gewoon niet zo leuk/fijn zijn. Nog even door met aftellen!

Reply
Daniëlle 24 april 2015 - 21:55

Kop op meid! Laatste weken zijn nu eenmaal zwaarder. Het vergt veel van je lichaam en daardoor dus ook geestelijk. Onthoud waar je het allemaal voor doet. Nu zie je het misschien niet meer zitten, maar later kijk je er vast en zeker anders op terug. Sterkte! En probeer tussendoor zoveel mogelijk te rusten.

Reply
Tamara 25 april 2015 - 09:18

Lieff!! Ja het is even doorzetten! Maar het is het uiteindelijk heel erg waard!

Reply
josanjongbloed 24 april 2015 - 12:48

Hahaha heel herkenbaar! Ook net zoals jij zwanger van de derde en een week eerder uitgerekend. Wat mij betreft ook de laatste. Had me net zoals jij voorgenomen te gaan genieten. Nostalgische herinneringen te maken etc. etc. De praktijk is helaas anders. Ik had het er gisteren nog over. Kreeg toen te horen dat een derde zwangerschap zwaarder is dan degenen die ervoor en er na komen….

Reply
Tamara 24 april 2015 - 13:50

Ja raar is dat he? Ik hoor het wel vaker, dat vrouwen de eerste 2 x nergens last van hebben en bij de derde allemaal ellende! Dus hier komt ook echt geen vierde meer. Ik vind het heel jammer dat het de laatste keer is, maar pffff hahaha

Reply
dineke 24 april 2015 - 09:02

De laatste loodjes wegen nu eenmaal zwaar meid, kan je niks aan doen. Ik geniet daarom nu extra van het tweede trimester, dan voel je je vaak nog het fijnst. Maar wat heb je een giga buik! Ik gok weer een jongetje 🙂

Reply
Tamara 24 april 2015 - 11:13

Ja klopt! Dat was hier ook de periode dag ik me het beste voelde! We zullen zien! Ik twijfel heel erg bij jou haha

Reply
Joyce@joyfromjoyce.nl 24 april 2015 - 08:09

oh ik herken je gevoel. Ik kon ook echt niet altijd genieten door die rot kwaaltjes. Nog even xx

Reply
Tamara 24 april 2015 - 11:12

Nee en het voelt zo raar, want ik wil zo graag genieten maar het lukt gewoon niet altijd..

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.