Zwangerschapstesten. Over tuurstreepjes enzo.

by Tamara

Ik geloof dat de meeste dames die mijn blog bezoeken wel eens, of wel vaker dan eens een zwangerschapstest gedaan hebben. Ook bij mij zijn al heel wat zwangerschapstesten de revue gepasseerd. Mijn eerste test ooit deed ik op mijn 16e na een paar dagen overtijd te zijn geweest. Gelukkig was er toen niets en in de jaren daarna deed ik zo nu en dan na een ‘oepsie’ nog wel eens een testje. Op 26 april 2010 testte ik voor het eerst positief, al had ik nog wel een testje nodig ter bevestiging.

Toen Maxim geboren was ben ik aan de minipil gegaan, oftewel de cerazette pil. Wat een ellende was dat! Het leek me heel fijn om niet meer ongesteld te worden, maar eigenlijk vond ik het doodeng, vooral omdat ik door deze pil nogal wat kwaaltjes kreeg die ik nog herkende van toen ik wel zwanger was. Ik heb zolang ik aan die pil zat dus behoorlijk wat testjes gedaan en elke keer was ik toch wel opgelucht dat ze niet positief waren!

Alhoewel, misschien kennen jullie het fenomeen tuurstreepje wel? Dat je een test doet en dat je toch een wel/niet/oftochwel streepje ziet. Een streepje waarvan je denkt van: ‘Zou het?’ tot ‘Neeee vast niet!’ Ik was lid van een babysite en daar kwam elke dag wel een testje voorbij, al dan niet uit elkaar gesloopt, met de vraag erbij: ‘Ben ik zwanger?’ Behalve het uitelkaar slopen van de testen, werden er ook allerlei andere dingen geprobeerd, zoals het negatief maken van een foto, het overbelichten, uit verschillende hoeken fotograferen,  in water dompelen enz. Hoe sommige mensen het bedenken weet ik niet, maar het was wel grappig om  te zien!

In de meeste gevallen was het of een echt echt echt heeeeeeeel licht lijntje waarvan ze zeggen: ‘Ja een lijn is een lijn!’ en waarbij de felicitaties om de oren vlogen, maar bij sommige testen was het meer een wit streepje. Het zogenoemde ‘indroogstreepje’. Natuurlijk snap ik best dat je wanneer je heel heel heeeeeeel graag zwanger wilt worden je de neiging hebt om overal een streepje in te zien. Maar ik zelf heb echt zekerheid nodig en daardoor geloofde ik het ook elke keer pas als ik echt een dikke vette paarse streep zat.

Hoe was dit bij jou? Heb jij veel tuurstreepjes enzo gehad voordat je echt zeker wist dat je zwanger was? Of had je altijd meteen een knaller? Ik ben erg benieuwd!

Misschien vind je dit ook leuk

30 comments

Cindy 10 januari 2016 - 19:09

De testen die ik van Etos had gehaald, daar had ik last van tuurstreepjes.. Uiteindelijk gaf de test van Clear Blue (nadat ik 6 andere testen had gedaan) écht de verlossende uitslag. Alhoewel ik het eigenlijk al wel wist bij de eerste test, want die gaf toch al twee streepjes aan, maar toch dikke twijfel hier. En nu ben ik 6,5 maand zwanger

Reply
Liess 10 januari 2016 - 14:51

Na 5000 negatieve testen, was de test wel echt een knaltest.
Zowel bij de kruidvat 2v5euro als de action testen.

Reply
C 10 januari 2016 - 00:51

Bij de eerst een knaltest… Nu een 2x een vaag licht streepje en een cb test die Zegt 2-3wk dus ik geloof dat ik weer zwanger ben maar kan het nog niet helemaal geloven.. Even een echo afwAchten dus

Reply
Simone 10 januari 2016 - 00:49

Eerst drie tuurstreepjes. En toen was ik het zat en heb ik een digitale test gehaald. Hartstikke zwanger.

Reply
Tamara 10 januari 2016 - 00:07

Eerste test was gelijk een knapperd test.. maar m’n vriend geloofde het niet dus de volgende dag nog 3 testen gedaan en ook dat waren overduidelijk positieve testen.. was 2 dagen over tijd.

Reply
Daniëlle 9 januari 2016 - 22:26

Ik had bij mijn oudste een ‘tuur-streepje’. Pas bij de tweede test was het duidelijk. Bij onze jongste ben ik er achter gekomen door een bloedtest.

Reply
Alicia 9 januari 2016 - 20:09

De eerste keer binnen enkele seconden super duidelijk, want ook al 5 dagen overtijd. Bij de tweede veel
eerder getest en dan ook eerst een licht streepje. Dus streepje was altijd wel echt een streepje 🙂

Reply
Mèlanie - MamavanLiam 9 januari 2016 - 19:50

Hier 2 testen gedaan de ene was in juli 2014 we waren op vakantie en ik voelde me heel erg moe en niet fit. Ik bestelde er bij thuiskomst 2 van clearblue, deze test deed ik en was negatief. De 2e test deed ik 5 oktober 2014 en deze gaf gelijk aan dat ik zwanger was. Ik was ook al 3 dagen overtijd en voelde me anders ik wist het dus eigenlijk al wel. Maar een duidelijkere test kan je niet hebben vind ik zelf.

Reply
Sanne 9 januari 2016 - 19:45

Ik had de eerste keer een streepje, maar wel een heel licht streepje en clearblue zei zwanger 1-2. De dag erna weer een licht streepje maar de derde dag was er geen streepje meer en na 3 dagen kreeg ik een bloeding. Ik was inmiddels ruim anderhalve week over tijd maar helaas mocht het niet zo zijn.
De maand daarna testte ik ineens een super dikke vette streep en zei clearblue 3+. Wat een verschil met de maand ervoor. Schijnbaar heb ik vrij snel na de bloeding een evoluatie gehad en was het nu wel goed raak. Inmiddels 20 weken zwanger!

Reply
Sanne 9 januari 2016 - 19:46

Whaha autocorrect: evoluatie is natuulijk ovulatie!

Reply
Nathalie 9 januari 2016 - 19:41

De eerste positieve test was ook echt positief.
Ik had een dure gekocht..
En die zei direct ZWANGER.
Duidelijker kon niet ?

Reply
Marjory 9 januari 2016 - 19:34

Nog maar 1x een test gedaan in mn hele leven en dat was vorig jaar in mei. Ik was nog maar een maand gestopt met de pil en de volgende maand had ik al prijs. Nooit zo vlug verwacht natuurlijk maar heel blij. Nu 39 weekjes zwanger van een meisje.

Reply
Jodi - liefthuis 9 januari 2016 - 19:32

In mijn leven heb ik al heel veel testen gedaan. Haha. Ik heb mezelf al zoveel zwangerschappen aangepraat dat ik altijd een voorraadje testen in huis heb. De test van mijn spruit was positief een kwartier nadat ik eerst dacht dat hij negatief was. Wat nu? Een paar dagen later nog een keer en toen was hij sneller positief. Stiekem was ik ook te vroeg met testen. Ik kon niet wachten.

Reply
rebecca 9 januari 2016 - 19:32

Bij mackenzie had ik gelijk een duidelijke test. Daarna nog 1 digitale gedaan ter bevestiging.

Reply
Cassandra 9 januari 2016 - 19:29

Bij Leia was de eerste test duidelijk nee, maar een halve week later een lichte streep, daarna nog een test gedaan en die was overduidelijk. Heb ze allebei bewaard haha!

Reply
Mathiske 9 januari 2016 - 19:28

Heel herkenbaar. Alleen als je niks liever wil dan een positieve test, dan doet t heel zeer als t weer niet gelukt is. Toen ie wel positief was heb ik ee gelijk 3 gedaan. ❤

Reply
Linda 9 januari 2016 - 19:22

Ohhh zo herkenbaar!! Hoe vaak ik wel niet met een test onder een lamp heb gehangen, en toch nog even onder een andere lamp, om toch echt ergens heeeeel vaag een inieminie roze schaduwtje te zien… of toch niet? hahaha

Reply
Bregje 9 januari 2016 - 19:19

Ik zag bij de eerste een heel vaag streepje, Etienne niet, dus twee dagen later opnieuw getest en toen was het overduidelijk!

Reply
Elisabeth 9 januari 2016 - 14:25

Ja herkenbaar… Ik had bij de eerste test van Jim zo’n licht streepje dat ik het zag als het randje waar hij had moeten zitten. Ik dacht dus van niet. Maar na een week nog een test en toen wist ik het zeker, wel! 🙂

Reply
Hanna @ eenbezigbijtje.nl 9 januari 2016 - 12:54

Ik doe ook met regelmaat maar even een test, de pil zorgt toch voor een ‘schijnongesteldheid’.

Reply
Michelle 9 januari 2016 - 11:39

Ik was héél vroeg met testen, en had zo’n heel goedkoop dipstickje. We dacht allebei toch écht wel een heel licht streepje te zien, maar geloofden er eigenlijk vrij weinig van. Testje dus gewoon maar weggegooid. Op de weg naar huis van m’n werk ‘s avonds ben ik toch maar even langs de Etos gesjeesd voor een digitale test. Leek me wel zo duidelijk en dat was ie ook, want ik was hartstikke zwanger!

Reply
Tineke 9 januari 2016 - 10:32

Ik heb toen ik zwanger probeerde te worden twee keer een negatieve test gehad. Deze waren overduidelijk negatief. Toen ik zwanger was, nog 1 gedaan, ook negatief! Achteraf bleek dat ik te vroeg had getest. Toen ik een paar dagen later weer een test deed, kwamen er twee dikke roze strepen te staan. Ik heb dus eigenlijk nooit hoeven twijfelen.
Liefs

Reply
Saskia 9 januari 2016 - 09:59

Bij Senna was het een knalstreep. Andere twee keren inimini streepje maar wel zwanger!

Reply
Nicole 9 januari 2016 - 09:43

Hier was het vrij duidelijk. Boem, knalroze lijn!

Reply
Lilian 9 januari 2016 - 09:42

Bij ons was het gelijk een goed streepje, maar heb in het verleden ook wel eens testen gedaan dat ik dacht zou het nou zo zijn, gewoon een paar dagen wachten en nog een test doen. Dan zie je het vanzelf! Haha de baby komt er helaas niet eerder van als je het ook eerder weet! Geduld is een schone zaak.

Reply
Josan 9 januari 2016 - 08:44

Wat jij zegt: Tuurstreepjes zie je volgens mij alleen maar als je het heel graag wilt. LOL De laatste keer dat ik een test deed had ik haast ( want kinderen ophalen). Dus deed snel zo’n test. Zag na 1 minuut een streep. Op verpakking stond iets met 5 minuten. Dus ging eerst de kids ophalen van school. Kwam ik terug was de streep weg ! Dus was opgelucht. Hahaha duurde nog 2 weken voordat ik besloot opnieuw een test te doen. Die wel raak was 🙂

Reply
Nesrin 9 januari 2016 - 08:29

Ik heb twee mogen testen en beide keren was het raak, dit ging gewoon met een goedkope stick van de Kruidvat. Oh het moment dat je twee strepen ziet is toch werkelijk waar speciaal.

Reply
Angela - Mama met passie 9 januari 2016 - 08:21

Een aantal testen gedaan vorig jaar, maar allemaal negatief en niet eens een tuurstreepje hoor haha. De test die aangaf dat ik zwanger was, was echt een knaller! Binnen 10 seconden een prachtige test in Zuid-Afrika, ik weet het moment nog zo goed! Ik was toen ik testte 5 weken en 3 dagen zwanger (teruggerekend vanaf de uitgerekende datum)

Reply
Charlotte 9 januari 2016 - 07:58

Wij hebben maar 1 test gedaan en hadden ook niet echt een heel duidelijk streepje. Zien we het nou wel of niet? Maar ik wist het gewoon zeker haha. Achteraf hadden we gewoon te vroeg getest.

Reply
Channa 9 januari 2016 - 07:24

Bij Jamie meteen een knaller, maar daar was ik ook best laat met testen. Bij Fenna was het een heeeeel licht streepje, dus heb de dagen daarna gewoon even doorgetest 🙂

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.