Zwangerschapsaankondiging! ‘Oops, we did it again!’

by Tamara

Afgelopen zomer bedacht ik mij dat ik mijn cyclus maar eens moest gaan bijhouden. Mijn cyclus was de laatste tijd niet altijd regelmatig en ik kon er geen peil meer op trekken wanneer ik nou ongesteld moest worden. Elke eerste dag van de cyclus noteerde ik voortaan in mijn telefoon.

‘Oops, we did it again!’

In oktober gingen mijn man, dochtertje en ik met een aantal vrienden een paar dagen naar Duitsland. Vlak voor vertrek bedacht ik mij eens te kijken op welke dag van de cyclus ik zat. Als ik ongesteld zou worden op vakantie, moest ik natuurlijk wel wat ‘ladyproducts’ mee. Ik constateerde dat ik al bijna aan het eind van mijn cyclus moest zitten. Ik baalde even, want niemand wil ongesteld worden op vakantie, maar ik pakte in wat ik nodig dacht te hebben.

Die week werd ik niet ongesteld. Ik vond dat niet erg en stond er ook niet heel erg bij stil. Bij thuiskomst bedacht ik mij dat ik nog steeds niet ongesteld was geworden. Ik constateerde dat ik inmiddels op dag 40 zat. Hoewel mijn cyclus de laatste maanden steeds onregelmatig was, had ik nog niet eerder zo’n lange cyclus gehad. Ik besprak mijn gedachtegang met mijn man en die zei: “Oh oh…” Hij voelde de bui al hangen. Zouden we in verwachting zijn? Ik daarentegen geloofde totaal niet dat ik zwanger kon zijn.
Toch deed ik een zwangerschapstest voor de zekerheid. Negatief. Zie je nou wel? Ik zou de komende week gewoon ongesteld worden. Ik nam me voor om een week later nog eens een test te doen als ik dan nog steeds niet ongesteld zou zijn. Halverwege de week liep ik toevallig door de Action en zag daar de hele goedkope zwangerschapstesten. Ik nam er een doosje van mee. Ik verspilde liever goedkope testen, dan dat ik duurdere zou aanschaffen. Ik was er van overtuigd toch niet zwanger te zijn. Bij thuiskomst besloot ik meteen maar een test te doen: negatief. Toch wel opgelucht.
Ondanks dat onze dochter ruim anderhalf jaar is, waren we nog niet bezig met de komst van een tweede kindje.
Een week na de eerste negatieve test was ik al niet van plan meer te testen. Na twee negatieve testen geloofde ik het wel en zou mijn menstruatie wel snel doorbreken. Maar die nacht droomde ik ineens dat ik zwanger was en toen ik mijn dochter uit bed haalde, zei ze steeds: “Baby?” Ik weet niet wat ik dacht of wat zij mij probeerde te vertellen, maar ik dacht: “Ach what the hell, waarom ook niet?”
Mijn man zou bijna naar zijn werk, maar besloot toch even te wachten tot ik de test had gedaan. Ik deed de test van de Action, legde ‘m aan de kant en riep vol overtuiging dat ik zeker wist dat ik niet zwanger was, omdat ik me ZO niet zwanger voelde. Waar je normaal een paar minuten wacht, liep ik eigenlijk direct terug naar de test, om mijn man te laten zien dat het heus echt niet zo was. En inderdaad, er was niet veel te zien. Ik zag wel dat als je de test goed in het licht hield en een beetje schuin, ja dan zag ik een beetje een schaduwstreepje. Ik was niet overtuigd en mijn man ook niet.

Ik had nog een test van de Kruidvat liggen en besloot die ook te doen. Volgens mij was die iets gevoeliger voor het HCG hormoon. Mijn man moest echter naar z’n werk dus die ging er vandoor. Terwijl mijn dochter aan haar ontbijt zat, deed ik een tweede test. Ik wachtte netjes een aantal minuten en toen ik weer naar het toilet liep, zag ik tot mijn grote schrik een tweede streepje tevoorschijn komen. Mijn hart sloeg over en ik zag dat er ondertussen ook op de Action test een duidelijke tweede streep zichtbaar werd.
Oh mijn god. Ik ben weer zwanger.
Als je wil weten wie ik ben, houd The Mommy Diaries dan goed in de gaten. Bij het plaatsen van de volgende blog zal ik ook in het rijtje gastbloggers staan en mij voorstellen.

Misschien vind je dit ook leuk

11 comments

Channah 20 december 2016 - 14:31

Haha ik dacht ook eerst dat het om jou ging Tamara, maar natuurlijk van harte gefeliciteerd voor je gastblogger! 🙂

Reply
Nathalie 19 december 2016 - 22:44

Briljant dit… hier hou ik wel van!
Ben benieuwd!

Reply
Roxanne 19 december 2016 - 14:03

Hahaha ja ik dacht dus ook dat jij het was!
Gefeliciteerd met je zwangerschap en ik ben wel heeeel benieuwd nu!

Reply
Bianca Schrijft 19 december 2016 - 10:43

AH, dat is gemeen ? Ben benieuwd wie er achter deze blogpost zit.

Reply
Angela - Mama met passie 19 december 2016 - 10:15

Ooooooh wat flauw, ik dacht dat jij het was. Gefeliciteerd onbekende vrouw 😉

Reply
Bregje 19 december 2016 - 08:05

Flauwerik! ??? Ben benieuwd!

Reply
Nicole 19 december 2016 - 07:56

Flauw….. maar wie je ook bent: van harte!

Reply
Jess 19 december 2016 - 07:44

Wat een fopbericht. Dacht ik dat jij zwanger was. Haha

Reply
Lotte en Saar 19 december 2016 - 07:16

NOH! Haha
Gefeliciteerd mystery blogger! ??

Reply
Janneke 19 december 2016 - 06:53

Ik dacht ook even dat jij het was! Totdat er ik las ‘tweede kindje’.
Maaaar.. whoever you are (ja ik zal de blog in de gaten houden:)) gefeliciteerd!

Reply
Josan 19 december 2016 - 06:40

Tamaraaaaaa! Dit zijn geen geintjes ik dacht dat JIJ zwanger was 😀 en al die tijd dat stiekem verzwijgen

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.