Zij vertelt| Channah kreeg een ernstig ongeluk en bleek zwanger.

by Tamara

 

In de rubriek ‘Zij vertelt’ laat ik elke week een andere moeder aan het woord met haar verhaal. In deze rubriek komen bijzondere verhalen rond zwanger willen worden, zwangerschap en de bevalling aan bod. Deze week deel ik het verhaal van Channah, ze blogt op www.bodyafterbaby.nl en kwam er na een zwaar ongeluk op vakantie, thuis achter dat ze zwanger was. 

Zij vertelt.

Channah kreeg een ernstig ongeluk en bleek zwanger.

IMG_1194

 

Ik ging in de zomervakantie van 2014 met mijn vriend naar Zakynthos, een eiland bij Griekenland. We hadden daarvoor allebei hard gewerkt en gestudeerd en waren er echt aan toe om even tot rust te komen. Op de tweede dag van onze vakantie huurde we een quad om daarmee het eiland te verkennen, iedereen reed daar eigenlijk rond op een quad en zo kwamen wij dus ook op het idee. Nadat mijn vriend een super snelle quad had uitgezocht (het blijft wel een man hè, haha) gingen we op pad. We hadden echt een heerlijke dag, we stopten bij elk strandje en mooi stukje natuur wat we tegenkwamen en onder weg ontmoetten we nog een ander Nederlands stel met wie we uiteindelijk zijn gaan lunchen. Na de lunch besloten we maar weer richting ons hotel te gaan, omdat we inmiddels al de hele dag aan het rijden waren en we best wel moe werden. Op de terugweg reden we op een hele normale weg toen het ineens fout ging. Ik dacht eerst dat mijn vriend een beetje zat te ouwehoeren, maar voor ik het wist vloog ik door de lucht heen en landde ik op een betonnen paaltje naast de weg. Ik zag de quad nog verder naar beneden vallen en mijn vriend zag ik er afspringen. De quad stuiterde meters naar beneden de afgrond in. Omdat ik keihard met mijn buik op het paaltje klapte schreeuwde ik het uit van de pijn, gelukkig kwamen er al gauw allemaal mensen op ons af om te helpen. We kregen water en de ambulance werd gebeld. Gelukkig was mijn vriend er met een paar flinke schrammen van afgekomen, maar ik lag nog steeds te kronkelen van de pijn. Een hele korte tijd later kwam de ambulance en werd ik op de brancard getild en afgevoerd.

“Omdat mijn hart erg tekeer ging, wou de ambulancebroeder mij geruststellen en begon hij Don’t worry be happy te zingen, dat vergeet ik dus echt nooit meer en altijd als ik het liedje hoor, denk ik er gelijk aan terug.”

Eenmaal in het ziekenhuis aangekomen werden er allerlei onderzoeken gedaan en röntgenfoto’s gemaakt om te kijken of ik niets gebroken had. Gelukkig waren er geen breuken, maar desondanks wouden ze me toch graag een nachtje daar houden. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar overnachten in een buitenlands ziekenhuis stond nou niet echt bepaald op mijn bucket list, en na een gesprek met het ziekenhuis en een recept voor medicatie wouden ze me dan toch laten gaan. Toen ik eindelijk buiten het ziekenhuis stond heb ik mijn familie ingelicht en meteen de reisorganisatie gebeld om te vragen of we met het eerste vliegtuig naar huis konden. Na een heleboel heen en weer gebel hadden we het voor elkaar: de volgende dag konden we naar huis vliegen.

image1 (2)

Nou moesten we nog èèn ding regelen en dat was de quad. De verhuurder zat midden in het centrum en je moet je voorstellen dat wij onder het bloed, met letterlijk scheuren in onze kleding rondliepen, alsof we zo uit een enge film kwamen lopen. Van tevoren hadden we een soort contract getekend met de verhuurder, maar in dit soort landen is het vaak allemaal heel erg slecht geregeld en wordt er ook veel mee gesjoemeld. Zo wou de verhuurder het wel even onderling oplossen door een ontzettend hoog bedrag van ons te innen, maar omdat we zo snel mogelijk van hem af wouden komen en naar huis wouden, hebben we uiteindelijk een bedrag aan hem betaald.

Toen we eenmaal weer in Nederland kwamen zijn we gelijk naar de doktersdienst gereden, letterlijk vanuit Schiphol. Ik wou heel erg graag gecheckt worden door een Nederlandse arts en ook was ik doodsbang dat de klap in mijn buik eventuele gevolgen zou kunnen hebben.

“Er spookte zelfs even door mijn hoofd dat ik misschien wel geen kinderen meer kon krijgen”.

Eenmaal bij de dokter werd ik volledig onderzocht en ook werd er bloed en urine getest. Gelukkig kwam er niks raars uit, maar ik had wél een blaasontsteking. Ik vond het op de een of andere manier een beetje raar, ik had nog nooit een blaasontsteking gehad en ik wist dat ik op vakantie ongeveer weer ongesteld moest worden. Even googelen later en ik wist eigenlijk al genoeg. De test die ik later die dag deed bevestigde mijn voorgevoel: ik was hartstikke zwanger! Aan de ene kant ontzettend gelukkig en blij, aan de andere kant erg onzeker en bang. Ik had een ongeluk gehad, röntgenfoto’s laten maken, ontzettend veel stress.. Zou deze zwangerschap wel goed komen?

Ik kan je gelukkig vertellen dat het allemaal goed is gegaan. Ik heb helaas wel een hele heftige zwangerschap gehad (hellp-syndroom), maar dit is gelukkig niet door het ongeluk gebeurd. Het was gewoon dikke, vette pech. Afgelopen jaar hebben we onze zomervakantie overgedaan, maar dit keer met z’n drietjes. Zonder quad.

 

Bedankt voor het vertellen van je verhaal Channah! Heb jij ook een bijzonder verhaal rond zwangerschap of geboorte en wil je dat delen? Mail me dan op tamara@themommydiaries.nl

Misschien vind je dit ook leuk

17 comments

Jessica 26 april 2016 - 21:17

wat een heftig verhaal. Hebben de doktoren aan je gevraagd of je zwanger kon zijn of had je hier zelf ook geen weet van gehad? Gelukkig dat alles daarna goed is gegaan (op het syndroom) na. Geniet van alle komende vakantie’s en dat die maar een beter einde mogen hebben.

Reply
Bregje 24 april 2016 - 16:38

Jeetje heftig Channah! Gelukkig is het gord afgelopen!

Reply
Leonie van Mil 24 april 2016 - 12:03

Wat een heftig verhaal. Fijn dat het net de kleine allemaal goed gekomen is, maar ik kan mij voorstellen dat het allemaal onzeker is geweest

Reply
Lilian 24 april 2016 - 07:34

Heftig zeg! Ik hoop dat met jullie nu alles goed is, dat jullie nu lekker kunnen genieten en het achter jullie kunnen laten!

Reply
evecee 24 april 2016 - 00:33

Heftig verhaal hoor. En vervelend dat je een zware zwangerschap hebt gehad. Gelukkig dat jullie nu kunnen genieten van jullie kleine wondertje. Liefs

Reply
Channah 23 april 2016 - 13:01

Wat een lieve reacties allemaal al, dankjewel! Ik ben heel blij dat ik mijn verhaal heb kunnen vertellen, het is toch een soort afsluiting van een nare periode. Nogmaals bedankt Tamara! 🙂

Reply
Mathiske's mama blog 23 april 2016 - 12:59

Jeetje wat heftig zeg. Gelukkig is alles goed afgelopen

Reply
Mèlanie 23 april 2016 - 12:37

Wat heftig zeg…! Gelukkig is alles goed gekomen en genieten jullie nu van een heerlijke klein meisje…

Reply
Josan 23 april 2016 - 11:14

Och hemel wat heftig Channah. Wat is Tara dan eigenlijk een wonder.

Reply
Eline 23 april 2016 - 10:44

Wat een heftig en bizar verhaal zeg!

Reply
Martina 23 april 2016 - 10:27

Bah nachtmerrie! En dan kom je er ineens achter dat je zwanger bent, wat bizar..

Reply
Hanna @ eenbezigbijtje.nl 23 april 2016 - 09:58

Wat een heftig verhaal. Gelukkig is alles goed gekomen en wat goed dat je de vakantie nog een keer hebt gedaan.

Reply
Michelle 23 april 2016 - 09:34

Men wat een heftig verhaal! Alsof je in een nachtmerrie belandt, lijkt me. Naar dat je zo’n pittige zwangerschap moest hebben, maar wel ontzettend bijzonder dat het uiteindelijk allemaal goed is gekomen met jullie kindje, na zo’n bizar begin van je zwangerschap.

Reply
Nicole 23 april 2016 - 08:15

Jeetje wat heftig! Gelukkig is het goed gekomen!

Reply
demallemolenmoeder 23 april 2016 - 08:15

Wat een heftig verhaal. Vreselijk en dan ook nog in het buitenland land. Wat bijzonder om dan even later er achter te komen dat je zwanger was. Een sterk kindje. Een nare herinnering met een prachtige einde. Op de pittige zwangerschap na natuurlijk!

Reply
Lonneke 23 april 2016 - 07:30

Jeetje wat heftig! Hopelijk is nu alles helemaal goed en gezond. Het lijkt me enorm schrikken en in een buitenlands ziekenhuis overnachten lijkt me vreselijk!

Reply
Channa 23 april 2016 - 07:14

Jeetje heftig zeg, dat het je overkomt is al erg genoeg, maar dan ook nog in het buitenland. En wat schrik je dan als je ook nog eens zwanger bent!!

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.