Zoveel calorieën verbrand je met poetsen van je huis!

by Tamara

Ik neem me al tijden voor dat ik meer moet gaan sporten, maar het komt er steeds niet van. Niet omdat ik geen zin heb ( oke wel een klein beetje) maar vaak omdat ik er niet aan toe kom. Ik moet het hebben van de slaapmomentjes van Sarah en laten die nou erg spaarzaam zijn. Bovendien heb ik op die momenten al zoveel andere dingen te doen dat sporten niet altijd lukt. Maaaar… Schoonmaken moet wel elke dag. Nu ben ik zo’n iemand die overal het positieve van probeert in te zien en daarom zocht ik eens uit hoeveel calorieën je nou eigenlijk verbrand met schoonmaken. Nou, best veel dus!

( Kleine disclaimer vooraf, dingen ‘even snel’ doen helpt natuurlijk niet! Dus geef je hele huis een flinke poetsbeurt en poets jezelf een summerbody! Haha.

Dagelijkse klusjes.

Stofzuigen. 250 cal per uur.

Iedereen stofzuigt elke dag wel toch? Als jij elke dag je huis even grondig stofzuigt en hierbij ook bukt en je uitrekt om zo overal bij te kunnen, verbrand je 250 cal per uur.

Het bed opmaken: 136 cal per uur.

Niet dat je hier een uur over doet, maar stel dat jij een uur lang je bed aan het opmaken bent ( kussens opschudden, dekens en lakens opschudden en alles op hun plek leggen) dan verbrand je 136 calorieën.

Koken: 136 cal per uur.

Koken! Doen we ook elke dag. Nu sta ik zelden een uur in de keuken, maar stel dat jij een uur lang driftig in pannen aan het roeren bent en groente hakt, dan verbrand je 136 cal!

Afstoffen: 170 cal per uur.

En dan niet even snel overal een doekje langs, maar echt alles afstoffen. Dan verbrand je toch maar weer 170 cal.

Afwassen: 160 cal per uur.

Nog zo’n vervelend dagelijks klusje. Met afwassen ( pannen schrobben, afwassen, bukken om dingen terug te zetten) verbrand je ook 160 cal per uur.

Wekelijkse klusjes.

Boodschappen doen. 275 cal

Met boodschappen doen verbrand je ook een heleboel calorieën. Dit komt voornamelijk door het tillen van zware tassen en het lopen door de winkels!

Dweilen. 300 cal per uur.

Okeee eerlijk is eerlijk, wanneer je op de grond met de hand de vloer schoon boent, verbrand je veel meer dan met een mop en een emmer water. Maar als jij een uur lang flink aan het dweilen bent, verbrand je 300 cal per uur.

De was doen: 146 cal per uur.

Genoeg was hier! Met met bukken om de was in de machine te doen, bukken om het in de droger te doen, het uitrekken als je het op moet hangen en het vouwen van de was, verbrand je 146 cal per uur.

Badkamer schoonmaken: 400 cal per uur.

Een wekelijks rotklusje. Hierbij helpt het ook niet om even snel overal een doekje langs te halen. Als jij alles goed poetst en schoon schrobt, dan verbrand je 400 cal.

Maandelijkse klusjes.

Auto wassen: 200 cal per wasbeurt.

Hierbij til je met emmers water en boen je met een spons je hele auto schoon. Goed voor 200 cal per wasbeurt!

Ramen lappen: 300 cal per uur

Als jij veel ramen in je huis hebt en je tilt zware emmers water en je strekt en bukt veel, dan verbrand je met ramen wassen zo 300 cal per uur.

Tuinieren: 350 cal per uur.

Het is er nu niet echt het seizoen voor, maar stel dat jij wil tuinieren, dan verbrand je heel makkelijk door wat grasmaaien, onkruid plukken enzovoort, 350 cal per uur.

 

 

Zo zie je maar, als jij maar genoeg poetst, dan is je huis helemaal school en verbrand je ook nog eens calorieën! Succes!

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.