Zou ik nog zonder social media kunnen?

by Tamara
contact met mijn volgers

Ik heb net de kinderen naar school gebracht en plof op de bank. ‘Heel even kijken of er nog wat gebeurd is in de wereld..’ neem ik mezelf voor terwijl ik mijn telefoon pak en begin te scrollen. Een half uur later en heel wat hartjes, vind ik leuks en likes verder schrik ik op. Heb ik nu serieus een half uur op mijn telefoon gezeten? Terwijl ik nog zooooveel andere dingen moet doen? Snel leg ik mijn telefoon weg en sta op. Maar net als ik wegloop hoor ik weer een piepje en ik kan het toch niet laten om heeeeel even te kijken.

Zou ik nog zonder social media kunnen?

Een social media verslaving. Het is iets van de laatste paar jaren en iets waar je steeds meer over hoort. Waar je ook komt op straat, oooveral zie je mensen met mobiele telefoons, jong en oud, druk aan het scrollen omdat ze bang zijn om iets te missen en graag op de hoogte willen blijven. Ik durf best toe te geven dat ik ook lichtelijk social media verslaafd ben. Het is een stuk minder dan het was, doordat ik een tijdje geleden een Whatsappduim opliep, maar toch zit ik nog steeds veel te veel op mijn telefoon. Het zit hem bij mij vooral in het ‘even’ dingen kijken. Even snel op Instagram kijken, even snel door facebook scrollen of nog heel even op twitter gluren. Waarom? Ja geen idee? Toch uit een soort ontspanning of verveling ofzo. Ik hoor altijd dat veel mensen op social media zitten omdat ze graag op de hoogte willen blijven van het leven van andere mensen, maar dat heb ik zelf niet echt heel erg. Het is gewoon puur om even wat te doen te hebben.

Zou ik kunnen stoppen met social media?

Nou dat is dus een dikke vette nee. Privé zou ik wel kunnen stoppen met social media, maar ik heb het gewoon echt nodig voor mijn site. Mijn blog word elke dag automatisch gedeeld op social media en daar komt ook het grootste deel van mijn bezoekers vandaan. Bovendien vind ik het gewoon echt heel erg leuk om via social media wat contact te hebben met mijn volgers, anders is het echt eenrichtingsverkeer en ik vind die input van lezers altijd erg leuk. Privé zou ik er wel mee kunnen stoppen, maar helaas kan ik het echt niet loskoppelen van elkaar, wat helemaal stoppen lastig zou maken. Anders kan ik net zo goed mijn blog opdoeken haha.

Zou jij nog zonder social media kunnen? Of ben jij ook lichtelijk social media verslaafd? Vermoedt jij dat je een social media verslaving hebt? Kijk dan even op de site van Trubendorffer, hier vind je namelijk meer informatie over allerlei verslavingen en de hierbij passende behandelingen.

 

Dit artikel is een samenwerking.

Misschien vind je dit ook leuk

2 comments

Jessica 9 oktober 2017 - 19:47

Voor de blog is het inderdaad heel handig, dat heb ik ook voor die van mij. Zonder kunnen nee, zakelijk niet, prive wel, want zoveel staat er niet meer op. Alleen maar filmpjes van gekke vreemde dingen.

Reply
Zara 9 oktober 2017 - 18:26

Ik heb enkel Facebook gehad en zelfs die heb ik verwijderd een tijdje terug. Vind het eerlijk gezegd allemaal onzin. Alles wordt gedeeld, er is geen privacy meer. Mensen die elkaar in de gaten houden en zelfs stalken. En dan maar te zwijgen over het feit hoeveel misbruik er wordt gemaakt van foto’s van anderen, hoe informatie wordt verdraaid en hoe relaties er kapot aan zijn gegaan. Naar mijn mening zijn we er achteruit op gegaan in plaats van andersom. Mensen hebben zoveel contacten op hun social media maar in het echte leven ho maar. Sommigen weten zelfs niet meer hoe ze een normaal gesprek kunnen voeren met iemand zonder dat er ongemakkelijke stiltes vallen. Dus ja ik als 24-jarige kan makkelijk zonder sociaal media.

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.