Zomerliefde | Hoofdstuk 8

by Tamara

‘Zo, dat mocht even duren.’ zei Maud terwijl ik bij haar in de auto stapte.

Ik knikte en pakte mijn telefoon en deed alsof ik heel druk bezig was. Ik wilde gewoon niet praten over wat er net gebeurd was, want het was gewoon te idioot voor woorden. Wat was het toeval dat dezelfde man die ik in die bar ontmoet had en die ik uit had gekozen om mijn eerste te zijn, ook mijn leraar zou zijn? Hoe moest ik dit ooit verborgen houden? Het was zeker dat er niemand ooit achter mocht komen, niet alleen was het strafbaar, ik zou ook meteen mijn goede reputatie kwijt zijn en ik moest er niet aan denken dat mijn ouders er ooit achter zouden komen dat ik het met een docent van school had gedaan. Een docent die ze hoogstwaarschijnlijk vast nog kenden ook. Hoe was ik in deze situatie terecht gekomen? En hoe moest ik het ooit verborgen houden als ik drie keer per week bij hem in de klas moest zitten?

We reden zwijgend naar huis en omdat Maud die avond bij haar ouders ging eten, was ik de hele avond alleen. Net toen ik naar bed wilde gaan, kreeg ik weer een berichtje van Sam.

Wat een engerd is die vent he? Wat moest hij van je?

Ik zuchtte en stuurde een berichtje terug:

Niet zoveel, hij gaf me een waarschuwing en zei dat het niet de bedoeling is om door de les heen te kletsen.

Ik legde mijn telefoon op mijn nachtkastje en hoorde hem nog een keer trillen voordat ik in slaap viel.

De volgende ochtend was ik al vroeg wakker. Maud was bij haar ouders blijven slapen, dus ik moest de bus nemen naar school. Ik zou Ralph vandaag weer zien en dat zorgde ervoor dat het voelde alsof ik een steen in mijn maag had. Ik kreeg geen ontbijt naar binnen en moest drie keer controleren of ik alles bij me had omdat ik steeds dingen vergat. Toen ik eindelijk klaar was, zag ik dat ik de bus al gemist had en dat ik te laat zou komen op school. Ik ging met de lift naar beneden en rende de straat over toen ik een getoeter hoorde. Een zwarte sportwagen stopte naast me en toen ik het raampje open zag gaan, zag ik dat Sam achter het stuur zat.

‘Heb je een lift nodig?’ vroeg hij en dankbaar stapte ik bij hem in de auto. ‘Slechte nacht gehad? Je ziet er moe uit.’ vroeg hij.

Ik knikte en mompelde wat over niet kunnen slapen.

‘Ik slaap ook niet zo goed. Ik moet steeds aan je denken.’ zei hij.

Verbaasd keek ik hem aan:

‘Hoe bedoel je?’ Hij haalde een hand door zijn haar en keek in de spiegel of er geen verkeer aan kwam.

‘Ik weet het niet, sinds die kus ben je geen moment uit mijn hoofd geweest. Ik denk dat ik gevoelens voor je heb. Is er een een kans dat jij ook iets voor mij voelt?’

Hij parkeerde op de parkeerplaats bij school en keek me aan, wachtend op mijn antwoord.

‘Ik weet het niet Sam. Ik vind je heel erg leuk, maar ik ben op dit moment nog niet toe aan een relatie. Ik heb nog nooit echt een relatie gehad en wil het graag rustig aan doen.’

Hij keek wat teleurgesteld, maar glimlachte.

‘Natuurlijk, ik snap je. We moeten ook gewoon niet te hard van stapel lopen, ik wilde alleen dat je wist hoe leuk ik je vind.’

Ik lachte en gaf hem een kus op zijn wang.

‘Kom we moeten naar binnen, anders komen we alsnog te laat.’

Samen liepen we naar binnen en zagen we dat de rest van onze klasgenoten al in de klas zat. Snel ging ik naast Maud zitten en ik haalde mijn boeken uit mijn tas. Die ochtend verliep eigenlijk heel rustig. Ondanks dat ik er een jaar uit was geweest, lukte het leren nog prima en was het fijn om mijn hersens weer eens te gebruiken. In de pauze ging ik buiten op een bankje zitten en Maud kwam al snel bij me zitten.

‘Lex, wat is er gebeurd gisteren tussen jou en die vent? Je was zo stil toen je bij me in de auto kwam zitten.’

Ik wilde niets liever dan het haar vertellen en normaal vertelde ik haar ook alles, maar hier wilde ik gewoon niet over praten.

‘Er is niets gebeurd, hij was gewoon bozer dan ik had verwacht en gaf me een waarschuwing. Ik schrok er gewoon nogal van denk ik.’

Ze knikte en nam een hap van haar broodje.

‘Ik snap het niet, van mijn zus hoorde ik dat hij echt een geweldige leraar was, heel aardig en makkelijk enzo. En tegen ons doet hij zo raar. Lekker begin van het jaar dit.’

Ik lachte en nam een slokje water.

‘Hij draait vast wel bij, misschien had hij gewoon gisteren zijn dag niet.’

Maud lachte: ‘Nee klopt. Maar jeetje, hij is wel echt heel erg knap he? Ik had zijn facebook pagina al even gestalkt en daar werd ik al heel vrolijk van, maar jeetje, in het echt is hij nog mooier! Vind je niet?’ Ik lachte en schudde mijn hoofd:

‘Nah, hij is mijn type niet. Maar ik snap dat je hem knap vindt.’

Ze rolde met haar ogen en zei dat Sam dan zeker mijn type was, ik vertelde haar wat hij die ochtend had gezegd en we lachten erom. Al snel wat het tijd om weer naar de les te gaan en liet dat nou net de les zijn waar ik het meeste tegenop zag, de les van Ralph.

We liepen naar het lokaal en ik zag dat hij al bij het bord stond. Hij negeerde me toen ik langs hem liep, maar hij riep Maud wel even bij zich. Ik kon hem niet goed verstaan, maar ving op dat hij zijn excuses aanbood voor zijn gedrag gisteren. Maud viel overduidelijk meteen voor zijn charme en stond openlijk met hem te flirten. Het was misschien heel erg gek, maar ik voelde een steek van jaloezie door me heen gaan toen ik hen daar zo zag staan. Zeker toen hij om haar grapjes lachte en haar een klopje op haar rug gaf toen ze naar haar stoel liep. De rest van de les verliep erg rustig. Hij begon met het uitleggen wat zijn vak nou precies inhield en wat we zouden leren dit jaar en ik vond het heel irritant om te zien dat alle vrouwen zo aan zijn lippen hingen. Zeker omdat hij mij nog geen blik waardig had gegund en hij mijn opgestoken hand toen ik het antwoord wist op een vraag gewoon negeerde. Toen de les voorbij was, twijfelde ik om er wat van te zeggen, maar ik besloot dat het zo misschien maar het beste was. We waren leerling en leraar en verder niets.

Wat er in het verleden misschien gebeurd was, moesten we achter ons laten.

 

Meteen verder lezen? je koopt het boek en alle vervolgen hier!

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.