Zomerliefde | Hoofdstuk 5

by Tamara

De rest van de introductieweek verliep vrij rustig. Op dinsdag hadden we een voorsteldag waarbij we de rest van de klasgenoten ook ontmoetten en we samen wat activiteiten ondernamen. Op Woensdag kregen we een rondleiding door de school en door het ziekenhuis en hadden we alvast een aantal proefcolleges zodat we de docenten vast wat leerden kennen.

Hoe meer we te zien kregen en hoe meer informatie we moesten verwerken, hoe meer zin ik kreeg in deze opleiding. Ik had van te voren nogal getwijfeld of deze opleiding wel wat voor mij zou zijn en of ik hem niet vooral ging doen omdat mijn ouders het zo graag wilden. Hoewel mijn ouders me nooit echt gepusht hadden om de zorg in te gaan, hadden ze wel altijd heel duidelijk laten merken dat hun voorkeur naar deze sector uitging. Dat snapte ik overigens best wel. Mijn opa was altijd hoofd chirurgie in het ziekenhuis geweest, voordat mijn vader na zijn overlijden die functie overnam en mijn ouders hadden elkaar daar ook ontmoet. Toen mijn oma vorig jaar zelf in het ziekenhuis lag, na een ongelukkige val van de trap, had ze me op het hart gedrukt dat ik vooral moest doen wat mij gelukkig maakte en dat ze hoe dan ook trots op me zou zijn. Enkele dagen daarna besloot ik ervoor te gaan en me in te schrijven voor de opleiding, omdat ik niets liever wilde dan haar trots maken. Mijn opa was overleden toen ik vier was en hoewel ik nog wist dat we een hele goede band hadden, herinnerde ik me eigenlijk niets meer van hem. Toch hielden mijn ouders en oma de herinnering aan hem heel erg levend en hoorde hij er op de één of andere manier nog wel bij.

Mijn ouders waren altijd heel erg close geweest met mijn opa en oma, zeker omdat ze eigenlijk geen contact hadden met mijn vaders kant van de familie. Mijn moeder vond het nog heel erg lastig om om te gaan met het verlies van haar vader en toen ik aankondigde dat ik het huis uit zou gaan als ik zou gaan studeren, was ze in eerste instantie niet zo heel erg blij. We waren nog één keer met zijn allen als gezin op vakantie geweest en daar hadden we veel gepraat. Inmiddels had ze er wel vrede mee en was ze heel erg trots dat ik voor deze opleiding gekozen had. Stiekem vond ze het vooral leuk omdat zij in het ziekenhuis naast de campus werkte en ze me zo dus regelmatig zou kunnen zien, maar ik deed maar net alsof ik dat niet door had.

Onze klas was niet heel erg groot en ik vond gelukkig al snel wat aansluiting bij de rest van de leerlingen. Naast Sam zat er nog één andere jongen in de klas en voor de rest bestond de klas alleen uit dames. Er waren een aantal meiden van mijn leeftijd, maar ook een aantal oudere vrouwen van in de dertig, die al een paar jaar werkervaring hadden. Tot nu toe waren alle leraren heel erg aardig en kon ik het eigenlijk met iedereen wel goed vinden. Maar ik had nog steeds geen idee wie die geheimzinnige meneer Vreugdenhil nou was. En volgens mij was ik de enige, want ik had een aantal klasgenoten al over hem horen praten alsof het één of ander fotomodel was. Zelfs de wat oudere dames leken precies te weten over wie ze het hadden en ik werd steeds nieuwsgieriger. Op internet was er helaas niets over hem te vinden en ik besloot maar gewoon af te wachten. We zouden hem vanzelf voor de klas zien staan.

De laatste twee dagen vlogen om en in het weekend besloten we met de hele klas af te spreken in de stad om wat te gaan eten. We hadden afgesproken bij een restaurant waar ik nog nooit geweest was, maar wat erg duur klonk en ik was blij dat Maud mee zou gaan, omdat ik het altijd erg ongemakkelijk vond om af te spreken met mensen die ik eigenlijk niet kende. Ik stond voor de kast te twijfelen wat ik aan zou trekken, toen Maud ineens mijn kamer in kwam.

‘Is dit wat voor jou? Ik heb hem gekocht maar ik vind hem eigenlijk niet zo mooi. Ik denk dat hij prachtig zal staan bij jouw haarkleur!’

Ik pakte het pakje van haar aan en haalde het kledingstuk eruit. Het was een prachtige smaragdgroene jurk met korte mouwen en een wijde rok. Ik trok hem aan en ik voelde me er zo ontzettend mooi in. Het was lang geleden dat ik een kledingstuk had gedragen waarin ik me zo mooi had gevoeld. Maud pakte haar krultang en gebaarde dat ik moest aan zitten. Toen ik een half uur later in de spiegel keek, herkende ik mezelf amper. Mijn ogen leken wel dubbel zo groot, mijn lippen waren heel vol en mijn haar golfde in zachte krullen over mijn rug. Ze trok zelf een zwarte jurk aan, waarin ze er ook waanzinnig mooi uit zag en toen we klaar waren, reden we samen naar het restaurant. Onze klasgenoten stonden al te wachten en stuk voor stuk zagen ze er heel mooi uit.

‘Waarom zijn we eigenlijk naar een restaurant gegaan? Waarom gaan we niet gewoon ergens wat drinken?’ vroeg ik aan Maud.

‘Heb je niet opgelet? Dit restaurant is van de vader van Sam. En zijn vader wilde graag het begin van het schooljaar met ons vieren.’

Ik knikte en nam me voor Sam nog even te bedanken voor de uitnodiging.

We waren perfect gekleed voor de gelegenheid, want het restaurant was ontzettend chique en volgens mij was het normaal onbetaalbaar geweest. We namen plaats aan een tafel waar onze naamkaartjes al op stonden en ik zag dat ik helaas niet naast Maud zat. Toen ik keek welke namen er op de kaartjes naast me stonden zag ik dat Sam zijn plek wel naast me was en ik was blij dat ik dan tenminste naast een bekende zou zitten.

Het duurde even, maar uiteindelijk was iedereen er en kon het diner beginnen. Het was me eigenlijk nog niet zo opgevallen, maar ik vond Sam echt een leuke gesprekspartner. Hij toonde interesse in alles wat ik zei en stelde ook de juiste vragen. Hij was heel volwassen voor zijn leeftijd en hoe meer ik naar hem keek, hoe knapper ik hem vond. Hij was niet zo knap als de mysterieuze man uit de bar, maar met zijn korte donkerblonde haar en lichtbruine ogen, was hij zeker niet vervelend om naar te kijken. Het eten werd opgediend en gang na gang was echt heerlijk. Ik was een lastige eter, maar de gerechten waren stuk voor stuk geweldig en aan het einde van de avond zat ik prop vol. Ook vermoedde ik dat ik misschien iets teveel wijn had gehad, want elke keer als Sam naar me keek, voelde ik mijn hart tekeer gaan en kon ik er alleen maar aan denken hoe het zou zijn om hem te kussen.

Gelukkig hoefde ik daar niet lang op te wachten, want toen het diner voorbij was en we afscheid namen van de groep, liep hij met ons mee naar de auto. Maud had gelukkig niet gedronken, dus ze kon gewoon rijden en ging vast zitten. Ik leunde tegen de auto en keek hem aan.

‘Bedankt voor de fijne avond. Het restaurant van je vader is geweldig.’ zei ik zachtjes.

Hij lachte en boog zich naar me toe. Hij legde zijn hand achter mijn hoofd en trok mijn gezicht heel zachtjes naar me toe, waarna hij me kuste. Zijn lippen waren warm en heel erg zacht en riepen een gevoel van vlinders op in mijn buik.

Toen hij klaar was, glimlachte hij: ‘Tot maandag Lexie.’

En hij liep weg in het donker.

Met een lach ging ik zitten in de auto. Wat was er met me aan de hand? Het ene moment was ik de eeuwige maagd die nog door niemand gekust was en het volgende moment had ik binnen een week met twee verschillende mannen gezoend, Als dit nou maar goed kwam.

 

Meteen verder lezen? Je koopt zomerliefde hier!

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.