Zomerliefde | Hoofdstuk 3

by Tamara

‘Waar was je gisteren nou ineens joh? Ik heb je overal gezocht!’ zei Maud terwijl ze mijn laatste spullen in een doos mikte. Ik voelde dat ik bloosde en wendde snel mijn blik af, maar het was al te laat. ‘Alexandra! Wat heb je gedaan? Je hebt toch niet met één of andere kerel in de toiletten liggen wippen he?’ Ze gooide een kussen naar me en lachend gooide ik hem weer terug. ‘Nee, niet in de toiletten.’ grinnikte ik. Haar mond viel open en stiekem vond ik het hilarisch dat ze zo verbaasd was. Oké, eerlijk is eerlijk, ik was zelf ook nog steeds behoorlijk verbaasd van wat ik had gedaan. Ik had in de afgelopen jaren al zoveel jongens afgewezen omdat ik mijn eerste keer graag wilde bewaren voor een speciaal iemand, maar gisteren had ik al mijn principes overboord gegooid en was ik er gewoon voor gegaan. ‘Oh Lex! Jeetje! Vertel me alles!’ kirde Maud terwijl ze in kleermakerszit naast me kwam zitten. ‘Wat wil je weten?’ lachte ik. Ze rolde met haar ogen. ‘Nou ehh, zijn naam, hoe zag hij eruit, was het lekker?’ Ik lachte: ‘Hij was echt zooooo knap, hele donkere ogen, zwart haar, een zongebruinde huid. Echt als ik niet beter zou weten zou ik denken dat hij model was ofzo. En zijn naam weet ik niet, daar zijn we niet echt aan toe gekomen.’ Ze lachte en luisterde ademloos naar mijn verhaal over mijn eerste keer. ‘Heb je het echt in Calista’s kleedkamer gedaan? Ohhhh ze gaat zoooo boos worden als ze dat ooit hoort!’ zei Maud terwijl ze gierde van het lachen. Ik lachte en vertelde haar alles terwijl we verder gingen met het inpakken van de dozen en het in de auto zetten van spullen die mee moesten.

Ik keek naar buiten en ineens realiseerde ik me hoe erg ik het hier ging missen. De zon scheen en vanuit mijn raam kon ik het strand en de zee zien. Naar de stad gaan om te studeren voelde als een nieuw begin, maar na mijn hele leven hier gewoond te hebben, vond ik het wel lastig om te vertrekken. Toen we de laatste doos in Maud haar auto hadden gezet, liep ik naar binnen om mijn ouders gedag te zeggen. Ze zaten samen met mijn oma  in de keuken aan een kop thee en zo te zien had mijn oma het gebak gesneden, want op iedereens bord lag een enorm stuk taart. ‘Pap? Mam? We hebben alles ingepakt dus we gaan. Mijn moeder stond meteen op en omhelsde me. Mijn lieve Lexie, zorg je goed voor jezelf? Heb je alles?’ Ik voelde aan haar knuffel dat ze zich aan het inhouden was om niet te gaan huilen en ik rolde met mijn ogen. ‘Mam, ik woon letterlijk nog niet eens een half uur bij je vandaan. Het is niet alsof ik naar de andere kant van de wereld ga ofzo.’ Ze liet me los en keek me aan. ‘Je bent mijn enige kind Alexandra en je wordt zo groot! Mag een moeder daar niet verdrietig over zijn?’ Ik lachte en rolde met mijn ogen, waarna ik naar mijn vader liep. Hij sloeg zijn armen om me heen en ik voelde me meteen weer een klein meisje. Ik had een enorm goede band met mijn beide ouders, maar ik was echt een vaders kindje. Qua uiterlijk was ik precies mijn moeder, rood haar, een heleboel sproetjes en enorm grote blauwe ogen.  Maar qua karakter leek ik veel meer op mijn vader, we waren beide heel rustig en hadden hetzelfde ontzettend flauwe gevoel voor humor. Regelmatig zaten we samen op de bank moppen te vertellen en dan snapte mijn moeder er vaak helemaal niets van wat er nou zo grappig was.

‘Joost, ons kleine meisje.’ zei mijn moeder tegen mijn vader. ‘Mam! Ik ben negentien, ik ben niet klein meer haha!’ Ze veegde een traan uit haar oog en ik gaf haar nog een knuffel. Mijn vader hielp met het in de auto zetten van de koffer en samen zwaaiden ze ons uit, terwijl we naar de stad reden.

‘Vertel nou wat meer over die man. Hoe was het? Deed het ook zeer?’ vroeg Maud, terwijl ze tussen de andere auto’s door zoefde. ‘Doe niet zo nieuwsgierig!’ giechelde ik. ‘Lexie! Echt, je heb voor het eerst seks gehad man! Je hoort me alles te vertellen! Ik heb jou toch ook alles verteld over mijn eerste keer.’ Ik trok mijn neus op terwijl ik dacht aan de nogal detailleerde beschrijving die zij destijds van haar eerste keer gaf. We waren allebei dertien jaar oud en zaten in de eerste. Maud was al vanaf het begin van het jaar verliefd op ene Dave en terwijl ik werkelijk niet snapte wat ze in hem zag, was ik wel blij voor haar dat ze zo verliefd was. Ik weet nog dat we op schoolkamp gingen en dat ze met me had afgesproken dat als hij interesse in haar had, dat ze met hem wilde zoenen en dat ik dan weg zou gaan. We sliepen in tenten en ik herinnerde me nog dat hij ineens voor onze tent stond. Zijn puisterige gezicht glom in het maanlicht en hij haalde vast de elastiekjes tussen zijn beugel vandaan. Ik zei Maud gedag en toen ik even later een appje van haar kreeg dat het voorbij was, liep ik weer terug naar de tent. Ik had verwacht dat ze heel erg gelukkig zou zijn na haar eerste zoen, maar ze keek verdrietig en wilde er niet over praten. Pas de volgende dag biechtte ze op dat ze veel verder waren gegaan dan zij wilde. Zij wilde alleen maar zoenen, hij wilde meteen seks. En omdat ze zo verliefd was, durfde ze geen nee te zeggen. Ze vertelde dat het zeer had gedaan en deed heel stoer alsof ze blij was dat ze er nu vanaf was, maar ik zag dat ze het er heel moeilijk mee had. Toen ze er eenmaal overheen was, had ze het ene na het andere vriendje en inmiddels had ze een lijst van bedpartners waar menig man jaloers op zou zijn. Overigens vond ik het af en toe best wel lastig om zo’n ‘ervaren’ vriendin te hebben. Vaak als zij weer een vriendje had, hing ik er maar een beetje bij als derde wiel en wanneer ze me weer eens probeerde te koppelen, waren de jongens altijd in de veronderstelling dat ik vast net zo’n losbol als mijn vriendin zou zijn, waarna ik ze weer moest afwijzen.

In de verte zagen we de grote stad al verschijnen en ik had er ontzettend veel zin in om aan dit nieuwe leven te beginnen. Ik zou heel hard moeten studeren en waarschijnlijk ook wennen aan het op mezelf wonen, maar ik was echt toe aan dit nieuwe hoofdstuk in mijn leven.

En ik hoopte maar dat het net zo geweldig zou worden als ik dacht!

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.