Zomerliefde | Hoofdstuk 15

by Tamara

Ik weet niet waarom, maar ik was ergens toch verdrietig over de ruzie met Sam, Aan de ene kant was ik opgelucht dat ik eindelijk gezegd had dat ik niet verder met hem wilde, aan de andere kant bleven zijn woorden zich maar herhalen in mijn hoofd.

‘Ik hoop dat die andere vent het waard is’

‘Heb je nog gevoelens voor hem Lexie?’

Het was pijnlijk, want die twee dingen waren nou juist mijn probleem. Ja, ik had nog gevoelens voor hem. Niet zomaar gevoelens, maar gevoelens die ervoor zorgden dat mijn hart elke keer als ik hem zag als een razende tekeer ging en dat ik het elke keer helemaal warm kreeg hij voor me stond. Ik was verliefd op Ralph, ik had een hekel aan die man, maar ik was tot over mijn oren verliefd op hem. Maar daar kwam dan het tweede punt, was hij het waard? Ja, vast wel. Maar hoeveel ik ook zou willen opgeven voor hem, hij en ik zou nooit gebeuren. Ik zou nooit maar dan ook nooit een relatie met hem kunnen hebben. Zeker niet zolang ik nog op school zat en hij mijn leraar was.

Ik opende de deur van ons appartement en keek of Maud al thuis was. Ik wilde graag met haar praten over wat er gebeurd was, maar toen ik zag dat ze er niet was, besloot ik maar vast met de planning te beginnen. Ik opende mijn laptop en pakte de hele lijst met excursies erbij. Urenlang ploeterde ik me door de lijst heen en plande ik de excursies in. Toen Maud om acht uur thuis kwam, realiseerde ik me dat ik nog niet eens gegeten had en ik was dan ook heel erg blij dat ze eten bestelde.

Terwijl we samen op de grond sushi aten, keek ze me ineens ernstig aan. ‘Lex, ik ken je al bijna mijn hele leven en je bent als een zus voor me. Ik heb iets voor je verborgen gehouden en dat kan ik niet meer. Ik moet het gewoon met iemand delen, maar ik ben bang dat het alles tussen ons gaat veranderen.’

Ik zag dat ze tranen in haar ogen had en ik sloeg mijn armen om haar heen. ‘Maud, jeetje Je bent mijn allerbeste vriendin, je kunt me echt alles vertellen. Wat is er aan de hand?’

Ze slikte en dronk haar glas wijn in één keer leeg, waarna ze me vroeg hem bij te vullen.

‘Oké, nou hier gaan we dan. In de afgelopen paar weken ben ik een aantal keren bij mijn zus geweest, maar er waren ook een aantal keren waarbij ik deed alsof ik bij mijn zus was en dat ik daadwerkelijk ergens anders was. Ik heb iemand ontmoet Lex en ik ben ontzettend verliefd.’

Ik zag haar ogen stralen en werd helemaal blij voor haar.

‘Maud! Dat is geweldig! Dat hoefde je toch niet voor me te verbergen? Hoe heet hij? Is hij leuk?’

Ze werd rood en ze schudde haar hoofd.

‘Nee Lex, dat is het hem nou juist. Het is geen HIJ. Het is een meisje. Lex, ik denk dat ik op vrouwen val.’

Ik kon mijn verbazing amper verbergen, maar toen het na een paar seconden doordrong wat ze had gezegd, knuffelde ik haar.

‘Maud, dat is toch geweldig? Je bent verliefd! Wat maakt het nou uit of het op een jongen of op een meisje is?’

‘Nou mijn ouders maakt het heel erg veel uit. Ze vertelden beide dat ze van het idee walgen en dat ik thuis niet welkom ben tot ik weer normaal kan doen.’

Ik pakte haar handen:

‘Lieve Maud, als er iets is dat je niet aan jezelf hoeft te veranderen is het dat grote hart van je. Je houdt van zoveel mensen en dit laat alleen maar zien wat een geweldig liefdevol persoon je bent. Schaam je alsjeblieft nooit voor wie je bent, je ouders draaien wel bij.’

Ze lachte opgelucht en begon vervolgens honderduit over haar vriendin te vertellen. Ik geef toe, het was wel een beetje gek om mijn mijn voormalige mannen verslindende vriendin over vrouwen te praten, maar tegelijkertijd was ik zo ontzettend blij voor haar. Ze straalde helemaal en terwijl ze over haar vriendin, die Lucy heette en ontzettend lang pastelroze haar had, vertelde, vergat ik mijn eigen problemen een beetje.

Toen we uitgekletst waren, ging ze naar bed, terwijl ik de laatste hand aan de planning legde. Ik mailde Ralph dat ik de planning klaar had en vroeg hem of ik hem zou mailen, waarom hij reageerde dat hij het fijner vond als ik hem langs zou komen brengen, omdat we hem dan meteen even door konden spreken.

Het was bijna tien uur, maar omdat hij nogal dichtbij bleek te wonen, sprak ik met hem af dat ik hem meteen even zou komen brengen.

Snel kleedde ik me om en maakte ik me op. Ik spoot wat extra parfum op en nadat ik Maud gedag had gezegd, liep ik naar beneden en naar de auto. Ik vond het wel een beetje gek dat hij me vroeg of ik het wilde komen brengen, maar wie weet had hij daar wel een hele goede reden toe en om eerlijk te zijn was ik best nieuwsgierig naar zijn huis.

Ralph woonde net  buiten de stad en ik was er dan ook binnen een kwartier. Ik controleerde het adres en zag dat het bij een hoekwoning hoorde, waar het al behoorlijk donker was. Snel pakte ik de map van mijn stoel en liep naar de voordeur.

‘Tringggggg’

Ik hoorde de bel overgaan en wachtte tot er een lamp of iets aan zou gaan, maar het leek net alsof hij niet thuis was of misschien zelfs al sliep. Net toen ik me wilde omdraaien, zag ik een lamp aan gaan in de gang en hoorde ik de deur van het slot gaan.

‘He Ral..’ zei ik, tot ik zag dat er een vrouw opendeed.

Ze had een handdoek om en kwam duidelijk net uit de douche.

‘Sorry ik denk dat ik verkeerd ben, ik ben op zoek naar Ral.. Uhm. Meneer Vreugdenhil?’

Ze keek me verbaasd aan.

‘Wat doe je hier nog zo laat? Ben je een leerling?’

Ik knikte: ‘Ja, hij vroeg of ik deze map wilde brengen, er zit een planning in voor….’

‘Ja oké ik geef hem wel. Fijne avond.’

Ze griste de map uit mijn handen en gooide de deur voor mijn neus dicht.

Ik snapte er helemaal niets van, waarom had hij me gevraagd te komen en deed vervolgens deze vrouw de deur open? Terwijl ik terug reed kon ik maar één reden bedenken. Hij wilde mij laten zien dat hij ook weer een vriendin had en dat hij over ons heen was. En hoewel ik altijd al geweten had dat er geen toekomst mogelijk was tussen ons, deed het toch een beetje zeer…

 

Meteen verder lezen? Je koopt het boek hier!

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.