Zomerliefde | Hoofdstuk 14.

by Tamara

Een negen? Ik had gewoon een negen gehaald op mijn tentamen! Ik zag het papier voor me op tafel liggen en kon niet stoppen met lachen. Al het leren was dus toch niet voor niets geweest. Ik had me zo ontzettend druk gemaakt over het cijfer en ik wist al die tijd bijna zeker dat ik het verpest had, dus dit voelde als zo’n grote opluchting.

‘Luister allemaal even.’ zei Ralph die voor de klas stond.

‘Vanaf morgen hebben jullie twee weken een andere docent omdat ik een aantal dingen moet voorbereiden voor jullie reis naar Zwitserland. Nu heb ik een aantal vrijwilligers nodig die me met een aantal dingen willen hebben. Je hoeft niet veel te doen, alleen even helpen met het maken van de planning, kamerindeling, enzovoort. Zijn er hier mensen die daarbij willen helpen?’

Ik aarzelde geen moment en stak mijn hand op en hoewel Maud siste waar ik mee bezig was, strak ze ook haar hand op. Ralph keek een beetje verbaasd mijn kant op en koos uiteindelijk Maud en mij, samen met nog twee andere meisjes uit.

‘Blijven jullie na de les heel even om wat dingen door te spreken? Dan geef ik jullie je taken.’ zei hij.

Uiteindelijk stelden de taken niet zo heel erg veel voor. Zo moest Maud de planning maken van wie er bij wie in het chalet sliep en Jiska en Mare waren verantwoordelijk voor het samenstellen van een lijst van dingen die wel en niet meegenomen mochten worden en het doorgeven van de vertrektijden. En ik kreeg de grootste en lastigste taak van allemaal, ik moest namelijk helpen bij het maken van een planning zodat we alle excursies konden doen en tegelijkertijd ook nog vrije tijd overhielden.

‘Jeetje ik weet niet of dat me wel lukt.’ zei ik tegen mezelf toen ik de lijst met excursies zag waar we naartoe gingen.

Kennelijk had hij me gehoord want hij ging voor me staan.

‘Ja dat gaat vast lukken en als het niet lukt trek je maar aan de bel goed?’

Ik knikte en stopte de papieren in mijn tas.

‘Krijgen we ook extra studiepunten voor deze opdracht?’ vroeg Maud.

Hij lachte: ‘Nou nee dat niet, maar ik ben je wel eeuwig dankbaar! En het is een mogelijkheid om extra tijd door te brengen met de leukste leraar van de school.’

Ik zag dat hij mij aan keek en ik rolde met mijn ogen. Jiska en Mare waren aan het giechelen en zo te zien vond hij zichzelf erg grappig. Geërgerd stond ik op en net toen ik wilde weglopen, hoorde ik hem lachen.

‘Zo mevrouw Hazelaar, heb je haast? Mis je je vriendje nu al?’

Ik voelde de nagels van mijn gebalde vuist in mijn handpalm prikken en moest me met alle kracht in mijn lichaam tegenhouden om me niet om te draaien om hem uit te foeteren. Maar dan zouden mijn klasgenoten meteen doorhebben dat er iets tussen ons was en dat wilde ik nou juist heel erg graag voorkomen. Ik ademde diep in en uit en draaide me om.

‘Inderdaad, ik mis mijn vriendje ontzettend. Dus als u me wil excuseren?’

Ik zag aan de blik in zijn ogen dat hij mijn opmerking niet leuk vond en ik draaide me snel om en liep het lokaal uit. Ik hoorde het geklik van Maud haar hakken dichterbij komen en hield mijn pas in.

‘Waar ben je mee bezig Lex? Waarom wil je dat hij denkt dat je iets met Sam hebt? Waarom geef je je op om dit project te doen? Wat wil je nou eigenlijk?’ Terwijl ik mijn schouders ophaalde liepen we naar buiten.

‘Ik weet niet wat ik wil oké? Ik vind Ralph leuk, meer dan leuk. Maar het zal nooit wat worden met hem.’ Maud trok haar wenkbrauw omhoog en zuchtte: ‘Maar dat verklaard niet waarom je ineens wat met Sam hebt en tegelijkertijd zoveel mogelijk tijd met Ralph wil doorbrengen.’

Ik plofte op een bankje en begroef mijn gezicht in mijn handen.

‘Ik weet niet wat ik wil, ik weet het gewoon echt niet. Soms zou ik willen dat ik terug kon gaan in de tijd en dat het allemaal niet gebeurd was. Dat ik hem nooit had leren kennen.’

‘Dat je wie nooit had leren kennen?’ hoorde ik een bekende stem zeggen. Ik zag Sam me een beetje verbaasd aankijken en de moed zakte me in de schoenen.

‘Ik laat jullie even alleen.’ zei Maud en ze glipte tussen ons door.

‘Hoeveel heb je gehoord?’ vroeg ik zachtjes.

‘Niet zoveel, alleen genoeg om te denken dat je me liever niet had leren kennen.’ zei hij.

‘Het ging niet over jou Sam. Voordat ik jou kende had ik.. iets.. met een andere man. Daar ging het over.’

Hij knikte en even was ik blij dat ik er zo makkelijk vanaf kwam.

‘Ik dacht al even dat je het jammer vond dat je mij had leren kennen. Dat kon ik me al niet voorstellen. We zijn zo’n leuk stel.’

Hij kwam dichterbij staan, pakte mijn gezicht zachtjes beet en kuste me. Zijn lippen waren warm en de kus voelde best fijn, maar het deed niks met me, het voelde niet zoals wanneer Ralph me kuste. Zachtjes maakte ik me los en ik zag hem een beetje geërgerd kijken.

‘Wat is er aan de hand? Waarom wijs je me af?’ vroeg hij.

‘Ik wijs je niet af Sam, ik heb al gezegd dat ik het rustig aan wil doen en dat betekent dat ik niet de hele tijd in het openbaar wil zoenen met je.’

Zijn vrolijke gezicht veranderde ineens in een boze grimas en bij zijn slaap begon een adertje te kloppen.

‘Wat wil je dan Lexie? Je zegt dat je me leuk vind, maar je wijst me keer op keer af. Heb je nog gevoelens voor die andere vent ofzo? Is er iets dat je me niet verteld?’

Ik voelde dat mijn wangen rood werden en wendde snel mijn blik af.

‘Ach Lexie weet je? Je bekijkt het maar. Er zijn zat meisjes die me wel leuk vinden en die niet zo blijven hangen in hun verleden. Dat preutse gedoe is ook niks voor mij.’

‘Prima Sam. Ik weet ook niet wat me bezielde dat ik iets me je begon. Je bent een hele leuke jongen, maar voor mij is dat niet genoeg. Ik wil niet verder met je, sorry.’

Kwaad keek hij me aan en ik zag aan hem dat hij niet wist of hij nou moest weglopen of in woede moest uitbarsten.

‘Ik hoop dat die andere vent het waard is Lexie, anders heb je alles weggegooid voor niks.

Met die woorden liep hij weg en bleef ik alleen achter. Terwijl ik niet doorhad dat er iemand had meegeluisterd.

Meteen verder lezen? Je koopt het boek en alle vervolgen hier!

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.