Zomerliefde| Hoofdstuk 12

by Tamara

De vakantie vloog om en het was heerlijk om thuis even bij te komen. Ik deed veel leuke dingen met mijn moeder en kletste veel met mijn vader. Toen we in de auto terug naar huis hadden gezeten had mijn vader nog wat grapjes gemaakt over de complimentjes die de moeder van Ralph had gemaakt en mijn moeder vond het maar een beetje een gek idee dat die vrouw opmerkingen had gemaakt over Ralph en ik als stel. Mijn ouders wisten niet dat hij mijn leraar was en om de één of andere reden leek het me een goed idee om dat zo te houden. Het zou dingen alleen maar lastiger maken als ze het wel zouden weten. Ik probeerde er niet aan te denken, maar de avond van het feest met Ralph bleef maar in mijn hoofd ronddwalen. Ik wist dat ik me erover heen moest zetten, maar het was vreselijk moeilijk, zeker omdat ik niemand had om mee te praten. Ik realiseerde me dat ik het Maud moest vertellen, ze zou het niet doorvertellen en ik wilde het gewoon niet langer geheim houden voor haar. Ze vertelde mij zelf altijd alles en ik had dit al veel te lang verzwegen. Ik nam me voor het haar te vertellen als ze terugkwam van vakantie, wat op zaterdag zou zijn. Omdat mijn ouders beide het hele weekend moesten werken, besloot ik vrijdag alvast afscheid van ze te nemen en daarna weer naar de stad te rijden. Het was zo’n fijne week geweest dat het me best wel een beetje moeite kostte om afscheid van ze te nemen. Ik sprak af dat ik snel weer zou komen en nadat ik van beide een grote knuffel had gehad, reed ik weer weg.

Thuis pakte ik eerst mijn spullen weer uit en ik zag dat mijn moeder al mijn kleding al gewassen had, dus ik kon alles meteen weer terug in de kast leggen. Daarnaast had ze me een lasagne meegegeven die ik alleen maar even hoefde op te warmen en nadat ik die in de oven had gezet, klapte ik mijn laptop open om nog even te leren. Ik pakte mijn telefoon om mijn moeder te bedanken voor het eten, toen ik een berichtje van Sam binnenkreeg. Ik had de laatste dagen helemaal niet meer aan hem gedacht omdat Ralph de hele tijd in mijn gedachten zat, maar ik was wel benieuwd naar wat hij te zeggen had.

He Lexie! Ben je alweer terug? Ik ben in de buurt en vroeg me af of je het leuk zou vinden als ik even lang kom.

Ik zuchtte, eigenlijk had ik er helemaal geen zin in dat hij langs zou komen. Ik wilde leren voor het examen en eigenlijk wilde ik gewoon even alleen zijn. Maar ik stuurde hem terug dat het oké was en niet veel later hoorde ik de deurbel gaan. Ik opende de deur en toen ik zijn vrolijke gezicht in de deuropening zag, klaarde mijn humeur ook een beetje op. Hoewel ik niet helemaal snapte wat hij kwam doen, was het wel leuk om even samen te kletsen en te leren voor het examen. Goed, ik voelde niet hetzelfde voor hem als voor Ralph, maar hij was wel echt een hele leuke jongen en hij was van mijn leeftijd, wat het idee van een relatie net ietsje realistischer maakte. We zaten op het vloerkleed op de grond, toen hij ineens een vraag stelde:

‘Lexie, wat ik laatst tegen je zei, ik meen het nog steeds. Ik vind je echt heel erg leuk.’

Ik lachte naar hem: ‘Ik vind jou ook leuk, maar..’

‘Ja ik weet het, je bent niet toe aan een relatie.’ zei hij teleurgesteld.

Ik pakte zijn hand vast en schudde mijn hoofd.

‘Dat wilde ik niet zeggen, ik wilde zeggen dat ik bang ben je als vriend kwijt te raken als het meer wordt tussen ons.’

Hij schrok zo te zien van mijn antwoord, maar kreeg daarna ineens een grote lach op zijn gezicht.

‘Dat hoef je niet te zijn, ik weet zeker dat we altijd vrienden blijven.’

Ik wist niet wat ik moest doen, eigenlijk vond ik Ralph leuker dan Sam, maar ik wist dat het met Ralph nooit wat zou worden en dat we onze relatie voor altijd geheim zouden moeten houden. Zelfs al zou ik van school af gaan, als het zou uitlekken dat hij een relatie met een leerling had gehad, dan zou het zijn baan kosten.

‘Misschien kunnen we het rustig opbouwen.’ zei ik.

‘Misschien een paar keer afspreken en dan kijken we wel waar we uitkomen?’

Ik zag dat dit niet het antwoord was wat hij wilde, maar dat hij er wel tevreden mee was. Ik vond het van mezelf niet eerlijk als ik een relatie met hem zou beginnen terwijl ik tot over mijn oren verliefd was op een ander. Niet dat hij dat ooit zou weten, maar toch. Dit voelde als de beste oplossing. Hij keek me aan en vroeg ineens of hij me een kus mocht geven. Ik knikte en toen ik zijn warme lippen op de mijne voelde, realiseerde ik me dat dit eigenlijk ook wel heen fijn voelde. Nee, hij was niet Ralph, maar hij was ook nog een stuk jonger, dus misschien zou dat nog komen. Hij streelde zachtjes mijn rug en liet zijn handen door mijn haar gaan, terwijl hij me bleef zoenen. Toen hij nog wat verder wilde gaan stopte ik hem.

Het was te snel en ik wilde niet weer opnieuw zo’n overhaaste beslissing nemen als ik bij Ralph gedaan had. Hoewel hij wel wat teleurgesteld was, liet hij daar niet veel van merken en namen we daarna afscheid.

De zondag verliep redelijk rustig en het was net middag toen Maud binnenkwam. Ze was jaloersmakend bruin en toen ze me met een stralende glimlach tegemoet kwam, realiseerde ik me hoe erg ik haar gemist had. Ze knuffelde me en toen ik haar net wat langer vasthield dan normaal, had ze meteen door dat er iets aan de hand was. Dus ik maakte thee en vertelde haar alles. Ik vertelde haar over die nacht in de bar, over de eerste keer dat ik hem weer zag, over die keer in de archiefruimte en ook over het feest. Met open mond zat ze naar me te luisteren en toen ik klaar was met vertellen gaf ze me een knuffel.

‘Lex! Waarom heb je het me niet gewoon verteld? Je weet toch dat ik je nooit zou veroordelen om zoiets?’

‘Nee, dat weet ik wel. Maar het mag dus echt nooit, maar dan ook nooit uitkomen. We hebben besloten dat we er niets mee gaan doen en dat het ook nooit wat zal worden tussen ons.’

Ze grinnikte: ‘Oh, dus Sam is eigenlijk gewoon je rebound?’

Ik lachte en schudde mijn hoofd:

‘Ik weet het niet, ik vind Sam echt heel erg leuk, maar hij is gewoon… Ja niet Ralph.’

Ze nam een slok van haar thee en ik zag gewoon dat ze een binnenpretje had.

‘Wat nou? Wat is er zo grappig?’

Ze zette haar kop neer en schudde haar hoofd.

‘Nee gewoon! Ik heb geen idee hoe ik morgen bij hem in de klas moet zitten zonder steeds een beeld in mijn hoofd te hebben van jullie twee. Jeetje je hebt gewoon seks gehad met je leraar die gewoon dertien jaar ouder is. Het lijkt net of dit rechtstreeks uit een cheesy seksboekje komt ofzo.’

Ik trok een sip gezicht en ze gaf me weer een knuffel.

‘Ik ben blij dat je het verteld hebt,  ik merkte al dat je ergens mee zat en dat je er niet over wilde praten, dus ik ben blij dat je het toch gedaan hebt.’

‘Ik ben ook blij dat ik je verteld heb over mijn ellende en mijn puinhoop. Ik weet gewoon niet wat ik moet doen Maud. Hoe moet ik hem nou gewoon onder ogen komen na alles wat er gebeurd is?’

Ze legde een hand op mijn arm:

‘Het komt wel goed. Het zal op sommige momenten wel lastig worden, zoals tijdens de reis naar Zwitserland in november, maar verder moet het wel te doen zijn toch?’

Met grote ogen keek ik haar aan. Ik was de reis naar Zwitserland helemaal vergeten. Een week samen met hem op reis. Onder andere omstandigheden had het me geweldig geleken. Nu kwam het heel dicht in de buurt bij een grote nachtmerrie..

Meteen verder lezen? Je koopt hier het boek en alle vervolgen!

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.