Zomerkind | Hoofdstuk tien.

by Tamara

In de weken die volgden hadden we het ontzettend druk. Thomas vloog meerdere keren op en neer naar Zweden en ik draaide door ziekte van mijn collega’s meerdere dubbele diensten, dus we zagen elkaar niet veel. Maar als we elkaar zagen was het alsof we net een relatie hadden. We hadden de grootste lol en konden niet van elkaar afblijven. Het was alsof het gedoe met Danielle een soort overwinning voor ons was geweest en ik was nog altijd blij dat ik niet over die zoen begonnen was. Inmiddels was ik ook met de vruchtbaarheidsbehandelingen begonnen. Thomas had zich inmiddels ook laten testen en zoals we al verwacht hadden, lag het probleem volkomen bij mij en niet bij hem. Het was wel even een schok om het zo hard te horen van de fertiliteitsarts, maar het was fijn dat alles nu duidelijk was en we nu naar een oplossing konden werken. Niet lang nadat de testresultaten binnen waren gekomen, begonnen we dan ook met het traject om een kindje te krijgen. Dit hield in dat ik medicijnen slikte om een eisprong op te wekken en we daarnaast op gezette tijden seks moesten hebben. Dit bracht overigens af en toe best rare situaties op, want aangezien Thomas veel in het buitenland zat, vloog hij soms als hij de mogelijkheid had terug om even snel seks te hebben en vervolgens zat hij paar uur later weer in het vliegveld. Nee, het was niet de meest ideale situatie, maar we hadden allebei een doel voor ogen en we waren ervan overtuigd dat het helemaal ging lukken.

Doordat Thomas zoveel weg was, was ik vaak alleen thuis als ik niet hoefde te werken. Als ik niets deed dwaalden mijn gedachten weer af naar dingen waar ik niet aan wilde denken en dus was ik uit frustratie onze rommelkamer vast aan het leeghalen. Dit zou de toekomstige babykamer worden en aangezien het ons nu allemaal vast ging lukken kon ik hem toch best vast leeg gaan halen toch? We woonden inmiddels een jaar in ons nieuwe huis en hadden deze kamer altijd als opslag gebruikt omdat we de logeerkamer als babykamer hadden willen gebruiken. Maar deze kamer was groter en had een veel mooiere lichtinval, dus ik vond dit een veel betere keuze. Al zou het nog maanden duren voordat ik zwanger was, als de kamer leeg was, dan was dat maar vast gebeurd toch?

Het was inmiddels twee weken na mijn eisprong en ik kon niet meer wachten om te testen. Hoewel ik er een ontzettend hard hoofd in had dat het deze keer wel gelukt zou zijn, omdat we eigenlijk net wat te laat seks hadden gehad en ik me helemaal prima voelde. Ik had nergens last van. Geen gespannen borsten, geen misselijkheid, ik was zelfs helemaal niet moe. Dus ik achtte de kans dat ik zwanger zou zijn ontzettend klein in. Maar toch stond ik daar weer in de drogisterij, ik had die ochtend al een heleboel testen op internet besteld, maar die zouden pas morgen komen en ik kon het niet meer aan om te wachten. Ik appte Thomas dat ik een test ging halen en vertrok naar de winkel.

Eenmaal in de drogist stond ik weer voor datzelfde schap als waar ik al talloze keren voor had gestaan. Ik liet mijn vinger langs alle testen gaan en twijfelde welke ik moest kopen. Ik was dan inmiddels wel een expert op het gebied van zwangerschapstesten, ik had nog nooit een positieve test gehad, dus ik wist niet welke test nou echt goed was. Ik besloot maar een paar testen in mijn mandje te gooien en liep met mijn mandje vol naar de kassa. De medewerkster keek een beetje bedenkelijk naar mijn mandje waar bij nader inzien 8 verschillende soorten zwangerschapstesten in lagen, maar hield wijselijk haar mond.

Met mijn tas vol testen onder mijn arm liep ik naar mijn auto en stapte in. Hoewel ik vlakbij het winkelcentrum woonde, leek de rit naar huis enorm lang te duren. Auto’s die niet opschoten, stoplichten die maar niet op groen gingen en voetgangers die extra langzaam overstaken. Toen ik eindelijk thuis was, gooide ik mijn jas en tas over de bank en legde ik de test op de eettafel. Mijn ogen gingen over de gebruiksaanwijzing, niet dat ik de woorden niet uit mijn hoofd wist of dat ik niet snapte hoe zo’n test werkte, maar omdat mijn hart tekeer ging in mijn borst en ik doodsbang was voor weer een teleurstelling.

Met trillende handen pakte ik het staafje op en nam hem mee naar de wc. Ik platste, schudde de test even een beetje uit en legde hem weer op tafel, terwijl ik mijn handen waste. Ik kroelde wat met Bobbie, hing mijn jas netjes op de kapstok, gooide het doosje en de gebruiksaanwijzing van de test weg en legde de andere testen in het keukenkastje voor volgende maand.

Ik keek op mijn horloge en zag dat de vijf minuten voorbij waren. Meteen liep ik naar de test en pakte hem op. Mijn handen begonnen te trillen en mijn ogen werden vochtig. Ik pakte mijn telefoon en drukte op Thomas zijn naam, om hem te bellen. De telefoon ging drie keer over, maar het voelde alsof ik hem honderd keer over hoorde gaan voordat ik de stem van mijn man hoorde.

‘He liefje? Is er iets? Ik zit in een bespreking en kan eigenlijk niet bellen.’

‘Thomas? Ik ben zwanger…!’

Wil je meteen verder lezen? Je koopt het ebook hier.

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.