Zomerkind | Hoofdstuk 40.

by Tamara

Twee weken later.

‘Hoe is het met onze kleindochter?’ Mijn moeder liep nog voordat ze me een kus had gegeven, meteen door naar de box waarin Alexandra lag te slapen. ‘Hetzelfde als gisteren en eergisteren mam. Het gaat goed met haar.’ Maar mijn moeder luisterde niet naar me en liep alweer te kirren. ‘Ohhhhh kijk nou hoe beeeeldig ze is. Wat een ontzettend knap kind!’ Ik rolde met mijn ogen en mijn vader lachte. ‘Laat je moeder maar even, ze heeft het dag en nacht over Lexie haha.’

Tja, Alexandra vonden we allebei een prachtige naam, maar na twee dagen waren we het er wel over eens dat het wel een hele grote naam was voor een klein meisje van drie kilo. Dus al snel hadden we haar omgedoopt tot Lexie. Haar tweede naam was een verrassing voor mij geweest. We hadden het nooit over een tweede naam gehad en toen Joost ineens mijn naam als tweede naam zei was ik lichtelijk verbaasd. Maar hij was er helemaal van overtuigd en dus ging ik al snel akkoord. Lexie was een ontzettend lief en makkelijk meisje. Ze dronk goed, sliep veel en huilde alleen als ze honger had. In de kraamweek hadden we heel erg genoten van onze geweldige kraamverzorgster en het voelde heel erg gek dat onze dochter nu alweer twee weken  oud was. ‘Het is heerlijk weer, zullen we zo even gaan wandelen?’ vroeg ik. ‘Ohhhh mag ik dan achter de kinderwagen?’ vroeg mijn moeder. Ik lachte. ‘Ja mam, jij mag achter de kinderwagen lopen. Ga jij maar pronken met je kleinkind hoor, je ziet haar tenslotte al bijna nooit.’ Mijn vader grinnikte en mijn moeder rolde met haar ogen. ‘Let maar niet op je moeder hoor, ze kan er gewoon niet tegen dat ze niet meer ons enige kleine meisje is.’

Ik zuchtte en stak mijn hand op. Ja, jullie redden je wel even he? Ik ga even douchen en me aankleden. Ik  liep de kamer uit, er van uit gaande dat ze nog wel wat zouden zeggen, maar opa en oma hadden het veel te druk met tegen hun slapende kleindochter kletsen. Ik liep naar de badkamer en zette de douche aan. Het was natuurlijk alles behalve vervelend dat ze me zo goed hielpen. Joost was na een week weer aan het werk gegaan en door de snelle bevalling deed mijn lichaam het nog niet helemaal goed, waardoor ik nog heel erg moe was en veel pijn had. Daarom kwam mijn moeder elke dag even en kwam mijn vader wanneer hij tijd had. In de afgelopen weken had ik er regelmatig over nagedacht hoe het geweest zou zijn als Joost in Afrika was gebleven. Hij had dan nu nog niet geweten dat hij vader geworden was, Lexie had een hele andere naam gehad en ik had alles in mijn eentje moeten doen. Want eerlijk is eerlijk, als hij thuis van zijn werk was, deed hij zo ontzettend veel. Hij ruimde op, wiegde Lexie in slaap en zorgde ervoor dat ik niets tekort kwam. Hoewel hij zich van te voren heel veel zorgen had gemaakt of hij wel geschikt zou zijn als vader, leek de rol hem op het lijf geschreven. Ik kende niemand die zo lief en geduldig met alles was en hij leek gewoon zelfs te genieten van het luiers verschonen. Die middag gingen we een rondje lopen en toen ik weer thuis kwam, was Joost al aan het koken. Mijn ouders waren helemaal weg van hem en zelfs al had mijn vader natuurlijk al een hele goede eerste indruk van hem, hij behandelde hem nu alsof het zijn zoon was. Hij vroeg aan mijn ouders of ze bleven eten en zo zaten we even later met zijn viertjes aan tafel met Lexie in de wipper ernaast.

Ineens werd het me allemaal een beetje teveel en begon ik te huilen. ‘Sorry ik moet heel even naar buiten.’ snikte ik en ik liep even bij de tafel weg. Mijn ouders keken elkaar verbaasd aan en Joost kwam achter me aan. ‘Lieverd? Wat is er aan de hand? Gaat het allemaal wel?’ Ik knikte en ik begon te snikken. Hij sloeg zijn armen om me heen en knuffelde me. ‘Het is gewoon… Ik had nooit verwacht dat ik dit allemaal zou hebben. Het is alles waar ik ooit van gedroomd heb en het is echt geweldig, maar het voelt zo onwerkelijk.’ Hij lachte en gaf me een kus op mijn voorhoofd. ‘Wat denk je van mij? Een paar weken geleden wist ik nog niet eens dat ik vader werd en nu heb ik niet alleen een prachtige vrouw, maar ook een prachtige dochter en de leukste schoonouders ooit. Echt, als er iemand dit verdiend heeft ben jij het.’ Ik knikte en ik kuste hem, hij had helemaal gelijk.

Meteen verder lezen? Dit boek maakt deel uit van een serie. Je koopt de andere delen hier.

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.