Zomerkind | Hoofdstuk 39

by Tamara

‘Als je een wee voelt mag je persen oké?’ Ik knikte en wachtte tot ik dat gevoel weer zou hebben. In eerste instantie schrok ik nogal van de woorden van de verloskundige. Dit was helemaal niet hoe ik het gepland had. Ik wilde naar het ziekenhuis, pijnstillers krijgen en dan rustig daar bevallen. Toen Joost hoorde dat we niet meer naar het ziekenhuis konden, raakte hij helemaal in paniek en moest de verloskundige hem eerst kalmeren. Ze zei dat ze heel erg goed snapte dat hij bang was, maar dat ik hem nu nodig had en hij er voor mij moest zijn. Hij knikte en met een bleek gezicht ging hij naast me staan. Hij pakte mijn hand: ‘Je kunt het lieverd.’

Ineens voelde ik weer een perswee opkomen. Het was alsof mijn lichaam het overnam en het uit zichzelf de baby eruit probeerde te krijgen. ‘Je mag meepersen Florine. Tel tot vijf en dan weer rustig aan doen.’ Ik knikte en legde mijn kin op mijn borst. ‘Heeeeel goed Florine. Je doet het ontzettend goed! Ik zie het hoofdje al.’ Ik zag Joost naar het voeteneind  lopen en vol verwondering kijken naar wat er gebeurde. Ik vond het ergens een beetje ongemakkelijk, maar daar kon ik nu niet bij stil staan, want de volgende wee kwam er al aan. Ik voelde iets ploppen en daarna voelde ik een heel brandend gevoel daar beneden. ‘Het hoofdje is eruit Florine, de baby draait nu en daarna mag je nog één keer persen om haar eruit te krijgen. Ik knikte en deed zo goed mogelijk mijn best om de baby binnen te houden, tot de verloskundige zei dat ik mocht persen. ‘Oké, nog een laatste keer Flo, kin op je borst en persen!’ Ik gaf het laatste beetje kracht dat ik nog in mijn lichaam had en ik voelde haar eruit glibberen. Joost boog naar voren en ving onze dochter op. Ik zag de verbazing in zijn ogen en lachte van opluchting. Meteen legde hij haar bij mij en ging hij naast me zitten. ‘Goed gedaan lieverd!’ zei hij zachtjes en hij aaide over de haartjes van onze dochter. De kraamverzorgster die de verloskundige had gebeld kwam haastig binnen gelopen. ‘Ben ik te laat?’ vroeg ze. De verloskundige knikte en moest lachen. ‘Ja! Dit meisje wilde ineens heel snel komen!’ Snel legde de verloskundige een deken over ons heen en samen met de kraamverzorgster zette ze wat dingen klaar. Ondertussen gaf ze me nog een prik voor de placenta en keek ze of er niks gescheurd was, maar het zag er allemaal goed uit. De placenta volgde snel en nadat de navelstreng doorgeknipt was, liet ze ons heel even met rust.

Samen keken we naar dat prachtige kleine meisje op mijn borst. Ze had donkere haartjes en grote donkere oogjes, waarmee ze aandachtig naar ons keek. Een klein perfect neusje en de schattigste kleine handjes.

De verloskundige kwam naast ons staan en keek hoe het met onze dochter ging. ‘Nou, ging dat ineens snel he? Ze had ineens haast! Goed gedaan hoor Florine, ze is prachtig!’ Ze keek even onder de deken hoe onze dochter bij me aan het drinken was en lachte. ‘En hoe heet de kleine dame?’ Ik keek naar Joost, alle namen die we hadden bedacht klopten ineens niet meer. Dit meisje was geen Julie, geen Marielle en ook geen Benthe. ‘Mogen we heel even samen overleggen?’ vroeg ik aan de verloskundige. Ze knikte en liep de kamer weer uit. ‘Joost? Ik denk dat we haar de naam van je moeder moeten geven. Ik heb er al een paar keer over na gedacht en ik weet gewoon echt geen betere en mooiere naam voor haar dan die naam.’ Joost keek me verbaasd aan. ‘Weet je het zeker? Zou je dat voor mij doen?’ Ik knikte. ‘Ik doe het niet alleen voor jou, maar ook voor dit meisje hier. Ze heeft een oma die ze nooit zal kennen en door die prachtige naam zal ze toch altijd een beetje bij haar zijn, dus ik denk dat er geen betere naam voor haar is dan die naam.’ Joost kuste me en knikte. ‘Ik denk het ook.’ De kraamverzorgster kwam binnen en pakte onze dochter van me aan. ‘We moeten haar even wegen en aankleden. Wil jij zo douchen?’ Ik knikte en met de hulp van Joost klom ik uit bed. De verloskundige kwam binnen en keek naar onze dochter. ‘En, zijn jullie er al uit?’ Joost glunderde van trots en zei:

‘Ja, onze dochter heet Alexandra Florine’

 

Meteen verder lezen? Alle zes delen van de serie koop je hier

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.