Zomerkind| Hoofdstuk 34.

by Tamara

Ik wist even niet wat ik moest zeggen en ging voorzichtig weer zitten. Ik had het ontzettend warm en deed de sjaal af. Wie dacht ik ook voor de gek te houden? De ooit zo wijde blouse spande om mijn buik en zelfs een kind zou kunnen zien dat ik zwanger was. Hij richtte zich een beetje op en ging op de rand van het bed zitten. ‘Flo? Ben je zwanger?’ vroeg hij nogmaals. Ik kon niets uitbrengen, omdat ik wist dat ik dan weer zou gaan huilen, dus ik knikte. Hij wreef over zijn gezicht en kreunde even toen hij het litteken op zijn voorhoofd aanraakte. ‘Hoever ben je?’ vroeg hij. Ik keek hem aan en zuchtte. ‘Morgen 31 weken.’ Ik zag dat hij wat rekende en dat zijn ogen groot werden. Hij ]ademde even in en uit en hij keek me verbaasd aan. ‘Is het van mij?’ Ik stond op en liep naar hem toe. ‘Het spijt me zo, ik heb het je zo vaak geprobeerd te vertellen, maar ik durfde het niet.’ Hij keek me aan en vroeg het nogmaals. ‘Is de baby van mij?’ Ik knikte. ‘De baby is van jou.’ Zijn blik ging van mijn buik naar mijn gezicht en weer terug. ‘Waarom heb je het niet verteld?’ vroeg hij zachtjes. ‘Ik was bang. Je zei dat je geen kinderen wilde en dat je absoluut geen vader wilde worden. Ik dacht dat als ik het je zou vertellen dat je wilde dat ik het weg zou laten halen en dat kon ik niet. Ik heb het je zo vaak geprobeerd te vertellen en tijdens ons laatste gesprek had ik al mijn moed bij elkaar geschraapt om het te zeggen, maar je zei dat je absoluut geen kinderen wilde en daarom durfde ik het echt niet. Het spijt me verschrikkelijk. Ik had het je gewoon moeten vertellen.’ Hij staarde nog steeds verbaasd naar mijn buik en tot mijn grote verbazing stak hij zijn hand uit. ‘Mag ik?’ vroeg hij. Ik knikte en kwam iets dichterbij. Hij legde zijn handen op mijn buik en de baby ging meteen tegen zijn handen aan liggen. Ik zag dat hij tranen in zijn ogen kreeg en ik zag een lach op zijn gezicht verschijnen. ‘Jeetje dit is geweldig.’ zei hij, terwijl hij voelde hoe de baby tegen zijn handen duwde en schopte. ‘Is het echt van mij?’ Ik knikte. ‘Dat is jouw dochter daarbinnen en volgens mij is ze blij dat ze haar vader over een paar weekjes zal ontmoeten.’ Hij keek me aan en ik zag de trots op zijn gezicht. ‘Het is een meisje? Ik krijg een dochter? Wauw. Jeetje Flo is ben helemaal sprakeloos.’ Hij haalde zijn handen van mijn buik en pakte mijn handen vast. ‘Ik vind het verschrikkelijk dat je dacht dat je het geheim voor me moest houden en dat je bang was dat ik niet blij zou zijn. Ik wil dat je weet dat ik je echt nooit zou vragen om het weg te halen. Echt Florine, geloof me. Ik zou je dat nooit vragen. Ik vind het echt geweldig en ik vind het zo jammer dat ik alles gemist heb. Het spijt me ontzettend dat ik je het gevoel gaf dat je me dit niet kon vertellen.’ Hij trok me een klein beetje naar zich toe en kuste me. Hij kuste me lang en zachtjes en eindelijk had ik het gevoel dat alles goed zou komen. Er werd op de deur geklopt en Katja kwam binnen. ‘Gaat alles hier goed? Hé ga eens liggen jij! Je mag helemaal niet zitten.’ Mopperend ging hij weer liggen en ik trok de dekens over hem heen. ‘Katja, je wordt tante.’ zei hij en ik hoorde aan zijn stem hoe trots en blij hij was. ‘Ja dompie, dacht je dat ik dat nog niet wist? Ik was heus niet in de veronderstelling dat ze een watermeloen ingeslikt had hoor. We lachten en ik merkte dat tussen het kletsen door, Joost steeds naar mijn buik bleef kijken, alsof het zijn kostbaarste bezit was. Toen de chagrijnige verpleegster weer binnen kwam, was het tijd om afscheid te nemen. Ze vertelde ons dat het bezoekuur over was en dat Joost moest rusten en dat we morgen maar weer moesten komen. Ik kuste hem zachtjes en hij legde zijn hand op mijn buik.

 

‘Tot morgen meisjes!’

 

Meteen verder lezen? Je koopt dit boek en de vervolgen hier! Deel vijf is ook uit!

Misschien vind je dit ook leuk

1 comment

Debbie 8 mei 2019 - 08:41

Meeeeeeer!!!! Hahaha

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.