Zomerkind | Hoofdstuk 24

by Tamara

Mijn ouders waren zo verbaasd dat hun mond open viel. Daarna maakte mijn vader het mapje open en bekeek hij de foto’s. ‘Warempel. Het is waar. Wat een geweldig nieuws meisje! Gefeliciteerd!’ Hij kwam naar me toe en knuffelde me alsof ik weer een meisje van vier was. Ik keek naar mijn moeder die nog steeds niets gezegd had. ‘Mam? Gaat het? Normaal ben je nooit zo stil.’  Ik zag dat haar onderlip begon te trillen en dat haar ogen vochtig werden. ‘Ohhh Floortje! Ik ben zoooo blij voor je. Je hebt geen idee hoe blij ik ben met dit nieuws. Ik stond op en toen ze me heel stevig vasthield, hield ik het ook niet meer droog. Ineens realiseerde ik me dat dit echt gebeurde. Ik had mijn ouders net verteld dat ze opa en oma zouden worden en dat betekende dat ik moeder zou worden. Ik kreeg echt een kindje!’

Toen alle tranen gedroogd waren en mijn vader een tweede plak cake had gepakt ( want het was immers feest) namen we weer plaats aan tafel. ‘Floor?’ begon hij en aan de toon van zijn stem kon ik al horen dat het iets ernstigs was. ‘Mag ik vragen wie de gelukkige vader is? We weten dat die oelewapper van een Thomas en jij uit elkaar zijn. Maar is hij de vader van dit kindje? Want dan moeten we dingen gaan regelen.’ Ik schudde mijn hoofd. ‘Nee het is niet Thomas. Die is inmiddels zelf weer getrouwd en heeft een zoon gekregen.’ Het verbaasde me hoe weinig me dat deed toen ik het zei. Misschien was ik dan toch over hem heen. ‘Maar wie is het dan meisje?’ vroeg mijn moeder. Ik twijfelde, ik kon ze wel vertellen dat Joost de vader was, maar mijn vader had nog veel contact met hem, omdat zijn afdeling het project in Afrika leidde. En mijn vader kennende zou hij er naar vragen. ‘Jullie kennen hem niet. En dat maakt ook niet uit, want de vader wil er niets mee te maken hebben. Ik ga het alleen doen.’ Mijn moeder keek geschrokken en wist even niet wat ze uit moest brengen, maar mijn vader lachte trots naar me. ‘Het gaat helemaal goed komen meisje. Als er iemand een geweldige moeder wordt ben jij het wel en wij zullen je met alles helpen!’ Ik was dolblij dat mijn vader er zo over dacht, maar ik maakte me een beetje zorgen over mijn moeder, die nog steeds niets had uitgebracht. ‘Mam? Gaat het goed?’  vroeg ik. Ze knikte. ‘Ja liefje, het is goed en het komt ook helemaal goed. Ik moet alleen even wennen aan het idee. Ik twijfel er geen moment aan dat het je gaat lukken, maar het gaat wel zwaar worden in je eentje. Ik wil dat je weet dat we er altijd voor je zullen zijn. Als we mee moeten naar echo’s of helpen met verven, vraag het ons alsjeblieft. En als we na de bevalling moeten helpen, dan staan we ook voor je klaar. Wil je dat onthouden? Nooit twijfelen om ons om hulp te vragen lieverd.’

Haar stem trilde en ik gaf haar een knuffel. ‘Tuurlijk mam. Ik zou het niet anders willen! Dit kindje wordt het gelukkigste kindje ter wereld. Met of zonder vader. Want hij of zij heeft de meest geweldige opa en oma die er bestaan!’

‘We moeten dit vieren!’ hoorde ik ineens achter me. Mijn vader stond op en pakte de telefoon. ‘We gaan uit eten! Ik wil mijn twee en misschien drie favoriete meisjes op een heerlijk diner trakteren om dit geweldige nieuws te vieren! Gaan jullie mee?’

Ik pakte mijn jas en stapte bij mijn ouders achterin de auto. Terwijl we reden en ik zag dat ze elkaars hand vasthielden, voelde ik een steek. Mijn ouders hadden mij altijd samen opgevoed. Ondanks de drukke wisselende diensten die ze draaien, was er vrijwel altijd iemand thuis om me op te vangen als ik uit school kwam en was ik nooit wat tekort gekomen. Ik was zowel dol op mijn vader als op mijn moeder en kon me geen leven voorstellen zonder hen.

Maar voor dit kleine propje zou ik zowel mama als papa moeten zijn. En hoewel ik zeker wist dat hij of zij niets tekort zou komen, zou het wel moeilijk worden.

Maar het zou goed komen. Hoe dan ook!

 

Meteen verder lezen? Je koopt het Ebook hier.

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.