Zomer vol geheimen | Hoofdstuk 8

by Tamara

Vechtend tegen de tranen zat ik in de auto onderweg naar huis. Joost had niets ontkent, hij had geen excuses en gaf meteen toe wat hij gedaan had.
‘Hoe kon je dit doen Joost? Ik ben je vrouw, Lexie is onze dochter. Hoe kun je zoiets doen en er vervolgens vijf jaar over zwijgen?’
Hij keek naar de grond en haalde zijn schouders op.
‘Ik weet het niet Flo. Ik wilde haar beschermen tegen hem, zodat ze niet de verkeerde keuze zou maken.’
‘Beschermen tegen hém? Je doet alsof hij één of andere crimineel is! Het enige probleem is dat hij iets ouder was en dat hij haar leraar was. Dat laatste is hij al jaren niet meer door jouw toedoen en die leeftijd. Zij konden eroverheen stappen. Waarom jij niet?’
‘Ik wil het gewoon niet Flo! Moet je kijken hoe goed ze het voor elkaar heeft. Ze heeft een kind, een prachtig huis, een goede vent die van haar houdt en ze gaat bijna trouwen. Waarom zou ze dat moeten inleveren voor hem?’

Ik zag dat hij zijn vuisten balde terwijl hij het over Ralph had en rolde met mijn ogen.
‘Omdat ze gelukkig met hem was misschien? Je kunt niet ontkennen dat ze een wrak is sinds hij vertrokken is. Haar hart is gebroken en hoe goed Lars zijn best ook doen, hij zal nooit zoveel voor haar betekenen als Ralph deed!’
Hij pakte zijn tas op en ademde diep in en uit.
‘Flo, we moeten dit gesprek niet hier voeren, zullen we ergens gaan zitten waar het rustig is? Ik kan wel een vlucht later nemen en..’
‘Nee!’ onderbrak ik hem.
‘Weet je wat het erge is? Je hebt niet alleen Lexie haar grote liefde afgepakt, maar je hebt ook Rosie het contact met haar echte vader ontzegd. We kunnen nu wel ergens op een plekje gaan zitten waar we het er rustig over hebben, maar dat veranderd niets aan het feit dat je VIJF JAAR lang tegen mij gelogen hebt.’
Ik draaide me om en wilde weglopen, toen ik een hand op mijn schouder voelde.

‘Flo, ga zo alsjeblieft niet weg. We moeten het uitpraten, ik zie je hierna twee maanden niet.’
Ik zag tranen in zijn ogen verschijnen, maar op dit moment deden ze me niets.
‘Ik ken jou niet meer Joost.. Ik weet serieus niet of ik je dit ooit kan vergeven. Ik zie je over twee maanden op de bruiloft..’

Zonder om te kijken was ik de vertrekhal uitgelopen en was rechtstreeks naar huis teruggereden omdat ik zeker wist dat ik in Joost zijn kantoor meer informatie zou kunnen vinden. Ik belde onderweg mijn werk dat ik vandaag niet zou komen en vroeg aan mijn assistente of ze mijn afspraken kon verzetten. Ik had vandaag alleen een aantal niet belangrijke vergaderingen gehad en hetgeen wat ik nu ging doen was een stuk belangrijker dan dat.

Thuis gooide ik mijn sleutels op de kast en liep meteen de trap op naar zijn kantoor. Daar begon ik de kluis leeg te halen en lades open te trekken. Ik wist nog niet wat ik ging doen als ik informatie zou vinden, maar als ik Ralph zou kunnen vinden dan zou Lexie tenminste een keuze hebben. Ze zou zelf kunnen kiezen met wie ze verder zou gaan. Met Ralph of met Lars. Bovendien zou Rosie de kans hebben om haar echte vader te ontmoeten en zou ze eindelijk snappen op wie ze nou zo leek.

Uiteindelijk vond ik helemaal achterin een la een brief, waarin mijn vermoedens bevestigd werden. Het adres van de brief dateerde van een maand na Rosies geboortedag en Joost zei in de brief dat Lars de vader was en dat Lexie erg gelukkig was. Ook werd erin verteld dat Joost elke maand een geldbedrag zou overmaken als hij weg zou blijven. Ik werd misselijk van de brief en wist even niet wat wat ik moest doen. Aan de ene kant wilde ik nu meteen in de auto stappen en naar Lexie toe rijden om haar alles te vertellen, maar als ik nu zou gaan, dan zorgde dat alleen maar voor meer verwarring. Ze had er helemaal niets aan als ik nu zou vertellen wat Joost had gedaan, want het zou niets veranderen. Ze zou alleen maar boos worden op haar vader, die in een ander land zat en waar ze dus amper mee kon gaan praten. Bovendien hadden we alsnog geen idee waar Ralph was, dus hij kon zijn kant van het verhaal niet vertellen.

Nee, voordat ik het aan Lexie zou vertellen, zou ik eerst Ralph gaan zoeken. Had ik nu alleen maar een aanknopingspunt om hem te vinden..

Meteen verder lezen? Je koopt het boek hier. 

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.