Zo voorkom je dat je je kind kwijt raakt.

by Tamara
kind kwijt

Een tijdje terug was het drie jaar geleden dat ik mijn dochter in een pretpark kwijtraakte, omdat een vrouw er met haar kinderwagen vandoor ging ( dat verhaal kun je hier lezen). Laatst deelde ik dat artikel nogmaals, omdat ik de boodschap erachter heel erg belangrijk vind. Het kan namelijk iedereen overkomen. Hoe goed je ook oplet, het is altijd een mogelijkheid dat je je kind kwijt raakt, wanneer je je kind even uit het zicht verliest of dat je kind er vandoor gaat. Nu kreeg ik aan de hand van dat artikel een heleboel vragen over hoe je kunt voorkomen dat je je kind kwijt raakt in een pretpark, dierentuin of een andere willekeurige plek. Ik heb een heleboel goede tips verzameld die ik in deze blog aan jullie zal vertellen.

Maak hele goede afspraken met je kind.

Voordat wij ergens naartoe gaan, maken we altijd duidelijke afspraken met de kinderen. Inmiddels weten ze het waarschijnlijk wel, maar toch vinden we het belangrijk om nog eens te benadrukken dat ze bij ons moeten blijven, niet met vreemde mensen mogen mee gaan en waar ze naartoe moeten gaan als ze ons toch kwijt raken. Een tijdje terug waren we Maxim bijvoorbeeld kwijt ( meneer was bij de parade blijven staan terwijl wij naar de toiletten liepen) en toen wist hij dat als hij ons kwijt was, dat hij naar de eerste hulp moest gaan, want dat hadden we afgesproken. Natuurlijk is zoiets wat lastiger met een wat kleiner kind, maar met oudere kinderen kun je dit heel goed afspreken.

Zorg voor herkenbare kleding.

Ik trek mijn kinderen altijd felgekleurde kleding aan als we een dagje weg gaan, of anders kleding die makkelijk te omschrijven is. Ook maak ik vaak bij de ingang alvast een foto van ze, zodat mocht er eentje kwijt raken, dat ik dan een foto kan laten zien met de kleding die ze die dag aanhebben. Een tijdje gelden zag ik een gezin in de dierentuin dat allemaal matchende kleding had laten bedrukken. Volgens mij hadden zij allemaal een geel tshirt met hun naam erop, maar bij … kun je natuurlijk ook caps laten bedrukken. Als je je kinderen allemaal zo’n petje op zet, kun je ze makkelijk in de gaten houden.

Een gps tracker of gps horloge.

Mijn zoons hebben allebei een gps horloge. Floris heeft er eentje waarmee hij ons kan bellen en met beide horloges kunnen we in de gaten houden waar ze zijn. Het enige nadeel hiervan is dat we ze op het moment dat we ze om willen doen, nooit kunnen vinden omdat ze het steeds als spionnenhorloge gebruiken haha!

Doe je kind een armbandje met telefoonnummer om.

In de gps horloges van de jongens kun je je eigen telefoonnummer zetten. Maar heb je nou niet zo’n horloge, dan kun je ook een armbandje met een telefoonnummer bestellen. Wanneer je je kind kwijt bent en iemand vindt hem, dan kunnen ze je heel makkelijk bellen.

Let goed op, zo raak je je kind niet kwijt.

En de laatste, maar zeker ook de belangrijkste. Gewoon goed opletten. Met vier kinderen weet ik als geen ander hoe snel ze kunnen zijn en hoe snel je je kind kwijt kunt raken. Dus het is gewoon belangrijk om ze goed in de gaten te houden. Ik word er altijd heel erg raar op aangekeken, maar ik tel mijn kinderen altijd als ik ergens kom of ergens vertrek. Gewoon om zeker te zijn dat ik ze allemaal heb. Daarnaast moeten mijn kinderen van mij altijd hand in hand lopen. Vinden ze niet altijd leuk, maar ze doen het wel, omdat ze weten dat we elkaar anders kwijt kunnen raken. Is het even geen optie om elkaars hand vast te houden? Dan probeer ik toch dat ze heel goed bij elkaar blijven. Ohja, en laat je telefoon wat vaker in je zak zitten als je ergens bent. Ik ben er ook schuldig aan en ik heb dat ding veel te vaak vast, maar juist op zulke onbewaakte momenten kan je kind ervandoor gaan.

 

Heb jij nog goede tips om te voorkomen dat je je kind kwijt raakt?

 

dit artikel bevat een betaalde link

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.