Zo organiseer je een leuke date night

by Tamara

Date night, een hele avond aandacht voor elkaar. Het liefst gaat zo’n avond natuurlijk samen met een tafel vol lekker eten en goedgevulde wijnglazen. Dit keer geen inspiratie? No problem, we helpen je op weg. Nu de (Hollandse) zomer is losgebarsten, geven we je een mooi menu vol heerlijk zomerse gerechten, inclusief witte wijnen voor de perfecte wijn-spijscombinaties. Heb je jouw keuze gemaakt? Dan is online wijn bestellen natuurlijk het makkelijkst, je hebt de wijnen zo in huis!

Voorgerecht met Chardonnay

Een salade met venkel en sinaasappel maak je in een handomdraai, maar voelt bijzonder en luxe! Gril een paar kippendijen tot ze gaar zijn en mooie ‘grilstrepen’ hebben. Leg ze dan weg om af te koelen. Snijd ondertussen twee grote sinaasappels in parten, haal de venkel door de mandoline, halveer een handvol zwarte kalamata olijven en hussel alles door elkaar. Rooster een handje hazelnoten in een droge koekenpan tot de geur vrijkomt, laat even afkoelen en voeg deze vlak voor het serveren toe aan de salade. Breng op smaak met peper en zout.

Wat drink je hierbij? Deze salade heeft een frisse begeleider nodig, kies daarom bijvoorbeeld voor een Sauvignon Blanc. Wil je bij dit voorgerecht gelijk de toon zetten? Ga dan voor een Pouilly Fumé uit de Loire met die typerende mineraliteit, stuivend fris fruit en indrukken van citrus, groene appel en bloemen.

Hoofdgerecht met Pinot Grigio

Het serveren van een hele vis voelt altijd feestelijk en is bovendien een ultiem zomers hoofdgerecht. Koop een verse dorade bij de visboer en vul deze met citroenschijfjes en kruiden als rozemarijn en citroengras. Inpakken in bakpapier of aluminiumfolie en hup, in de oven. Óf op de barbecue, dat is eigenlijk nog lekkerder. Door de vis te garen op de barbecue, krijgt het gerecht namelijk een subtiele rokerige smaak. Serveer de vis met gegrilde groenten, denk daarbij aan groene asperges, courgettes of prei.

Wat drink je hierbij? Een levendig frisse Pinot Grigio uit Italië laat de zon nog harder schijnen. Bijvoorbeeld de Pinot Grigio van wijnhuis Sorella del Sole. Een zachte, soepele en frisse wijn met de fantastische geur van peer, witte perzik en een lichte kruidigheid. Na de eerste slok ontdek je pas goed hoe elegant deze wijn is. Licht romig en, wederom, uitbundig gefruit.

Dessert met Chardonnay

Tarte Tatin, een klassiek Frans dessert. Appeltaart, maar dan op z’n kop. Fantastisch lekker als-ie net uit de oven komt. Geef de taart dat beetje extra door er een schep lobbig geklopte slagroom met een vleug vlierbloesemsiroop bij te serveren.

Voor deze klassieke taart met zoetgebakken appels, stroperige karamel en boterig bladerdeeg kan heel goed een volle Chardonnay als metgezel worden gekozen. Want in een mooie Franse Chardonnay proef je door de houtrijping boter, toast en fruit. Een wijn met karakter met een zonnige goudgele kleur en een elegante smaak met indrukken van ananas en abrikoos.    

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.