Zo maak je sporten leuk! | Tamara aan de weightwatchers.

by Tamara
zo maak je sporten leuk

Ik ben Tamara en ik heb een hekel aan sporten. Oh nouja, ik ben Tamara en ik had een hekel aan sporten, want inmiddels is er een wonder gebeurd. HET DOET AAN SPORT! Voor wie mij volgen op instagram komt die vast niet als een verrassing, want ik laat regelmatig mijn hippe felroze sportschoenen en mijn knalrode tomatenhoofd na het sporten zien. Maar hoe ik mezelf nou gemotiveerd heb om te gaan sporten? En hoe je sporten écht leuk maakt? Dat lees je in deze blog!

Zo maak je sporten leuk!

Ik plaats nu twee maanden elke maandag een weightwatchers update. Maar na 8 keer een beetje hetzelfde geschreven te hebben, besloot ik het eens over een andere boeg te gooien. Ik ben nu 10 kilo kwijt en vanaf nu zal het vast langzamer gaan, dus in plaats van elke week een lang overzicht van hoe het afvallen die week gegaan is, plaats ik nu gewoon elke week wel een korte update, maar daarnaast ook iets extra’s in de vorm van een tip, of iets waar ik tegenaan loop.

Zoals ik dus al vertelde ben ik 10 KILO kwijt! Ik ben er zoooo blij mee! Ik weeg momenteel 85 kilo en hoewel er nog minimaal 15 en het liefst nog iets meer af moet, voelt het echt al als een overwinning om 10 kilo minder te wegen.

In de blog van een tijdje terug gaf ik aan dat ik stil stond en merkte dat de kilo’s er iets minder snel af gingen. Dat was voor mij het moment om te beginnen met sporten. Ik zag er heel erg tegenop, omdat ik gewoon echt een hekel aan sporten heb. Ja echt hoor, Tamara de luie donder. Maar ik merkte aan mijn lichaam dat vooral mijn buikspieren wel een oppepper konden gebruiken. De huid bij mijn buik is heeeeel erg uitgerekt en slap (niet zo gek na 4 kinderen) en hoewel je huid niet kunt trainen, helpt het trainen van je buikspieren vast wel een heleboel.

Zo begon ik met sporten.

Dus ik wilde gaan beginnen met sporten, maareh.. Ik had geen sportkleding. Gelukkig kwam ik een leuke aanbieding tegen en ik bestelde een broek, een vest, een hemd, een shirt en twee paar schoenen. Ik weet niet wat dat met mij is, maar sporten lukt me gewoon veel beter als ik een leuke sportoutfit heb haha. Toen alles geleverd was kon de pret beginnen. Ik ging naar onze slaapkamer en begon buikspieroefeningen te doen. Oke FAIL, want ik had geen idee wat ik deed en het was nog saai ook. Dus ik ging eens rondkijken op youtube en ik kwam al snel wat filmpjes van sporten voor beginners tegen. Kijk dat ging al beter.

Mijn favorieten?

Ik krijg heel erg vaak de vraag welke fitnesskanalen ik volg en welke oefeningen ik dan doe. Nou ik heb er een paar uitgeprobeerd, maar ik train sinds een tijdje nu bijna dagelijks met het kanaal Popsugar Fitness. En echt, wat ik nu ga zeggen is echt niet gesponsord ofzo (want zo’n groot kanaal gaat echt geen minibloggers zoals Tamara sponsoren) maar ik vind het sporten met hun zo ontzettend leuk!

Het zijn allemaal oefeningen die heel erg goed te doen zijn voor mij als beginner en als het een lastigere oefening is dan laten ze steeds ook een versie voor beginners zien. Wat ik echt een pluspunt vind aan het programma is dat ze zo ontzettend enthousiast zijn. Ze moedigen je aan, je ziet dat hun sommige oefeningen ook lastig vinden en zij zweten zich ook rot.Haha.

Bij de meeste van die fitnessfilmpjes zijn het vrouwen die een beetje statisch alle oefeningen doen en ze doen nog alles perfect ook. Ja heel leuk voor hun dat ze het goed kunnen, maar daar leer ik niet van en ik word er ook niet enthousiast van.

Ohja nog een pluspuntje. Er staat een timer in beeld! Ideaal! Zo kun je precies zien hoelang je nog aan de bak moet voor je uitgeblust maar voldaan op de grond kunt gaan liggen haha.

Dit zijn mijn absolute favoriete workouts. Er staan een heleboel filmpjes op dus je kunt eindeloos afwisselen, maar deze zijn gewoon heerlijk om te doen haha.

 

Naast deze thuisworkouts ga ik vanaf deze week beginnen met hardlopen. Ik heb altijd een kind thuis en ik heb geen zin om in de avond in het donker te gaan hardlopen, dus ik ben ontzettend blij dat ik van Thule een hardloopbuggy mag testen. Ik heb er al een proefrondje mee gelopen en hij beviel Sarah prima, dus dat komt vast goed. Er komt later nog een uitgebreide review over online!

Heb jij ook nog tips om sporten echt leuker te maken?

 

 

Misschien vind je dit ook leuk

8 comments

Tess 15 maart 2018 - 21:08

Ik heb een hometrainer in huis en terwijl ik druk aan het fietsen ben kijk ik Netflix/blogs! Inmiddels al 4 jaar, werkt perfect.

Reply
Yvonne Sas 13 maart 2018 - 12:36

Thanx voor de tip! Ik ga vanavond eens kijken!

Reply
MarjonS 12 maart 2018 - 19:02

Super goed, 10 kilo!
Thuis sporten is wel een idee. Ik heb al eens eerder gedaan, misschien met deze tip weer eens oppakken.

Reply
Lara 12 maart 2018 - 10:30

Goede tip, ik gebruik zelf ook die filmpjes! Of beter gezegd, gebruikte haha. Zou het ook weer eens moeten oppakken .Een ander kanaal wat ik heel fijn vind is FitnessBlender!

Reply
Chaya 12 maart 2018 - 08:24

Goed bezig! Super knap dat je al 10 kilo kwijt bent. Die drempel om te sporten herken ik wel.

Reply
Dijanne 12 maart 2018 - 08:03

Goed bezig!
Ik heb afgelopen weekend skeelers aangeschaft. Nu samen met de oudste gaan skeeleren. Oké, ze is 7 en haalt me in, maar oefening baart kunst toch? De jongste kan mee op z’n fietsje.

Reply
Nadia 12 maart 2018 - 07:36

Goed bezig!!! Echt een goeie tip die filmpjes… ik ga het ook proberen… Dat sporten in een leuke outfit herken ik wel. Als ik straks eindelijk van de griep af ben ga ik ook weer hardlopen met Evy, ik heb het ooit eens eerder gedaan dus het moet nu weer lukken ? Succes!!!

Reply
Annieka 12 maart 2018 - 07:00

Goed bezig! Bodyfit by Amy heeft ook leuke workouts, veel variatie ??‍♀️

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.