Zo maak je een groepsapp met jezelf op whatsapp!

by Tamara

Gezellig joh, zo’n groepsapp met al je vrienden, ehh, met jezelf dus. Toen ik een tijdje geleden een story op instagram plaatse met dat ik een groepsapp met mezelf heb en die dus heel erg vaan gebruik, kreeg ik daar mega veel reacties op. Want waar heb je nou zo’n groepsapp voor nodig? En als je hem wilt hebben, hoe maak je hem dan aan? In deze blog vertel ik je er alles over!

Waarom een groepsapp met jezelf?

‘Oh ik stuur je even een paar foto’s hoor!’

‘Ik heb even een linkje nodig.’

Jullie snappen me, mijn vriend werd helemaal gek van me! Voor mijn werk heb ik regelmatig foto’s en linkjes etc nodig en die mailde ik vaak naar mezelf, of ik stuurde ze via whatsapp naar mijn vriend, zodat ik ze op de laptop makkelijker kon openen. Ik whatsapp namelijk vaak via de laptop, maar maak foto’s met mijn telefoon. Maar goed, ik besloot dus dat het ook wel handig zou zijn om een groepsapp met mezelf aan te maken. Dan hoefde ik hem niet steeds lastig te vallen!

Inmiddels heb ik deze groep dus al een paar jaar en ik gebruik hem echt mega veel! Niet alleen om bijvoorbeeld foto’s in te bewaren, maar ook linkjes, dingen die ik moet onthouden en soms gebruik ik hem zelfs als soort extra communicatiemiddel. Als ik namelijk even naar de winkel moet ofzo en ik laat de jongens thuis, dan kunnen ze me bereiken via de laptop. Ze kunnen me dan gewoon een berichtje sturen via whatsapp.

Maar hoe maak je dan zo’n groepsapp met jezelf?

Nou ehh ja, ik kan er wel omheen gaan draaien en doen alsof het heel erg moeilijk is, maar dat is het dus niet. Het enige dat je moet doen is een groepsapp met een andere persoon maken en die persoon er dan vervolgens weer uit knikkeren. Tadaa! Je kunt appen met jezelf!

Er zitten wel wat nadelen aan.

Of nouja, ik kan eigenlijk maar één groot nadeel bedenken. Als de jongens mij een berichtje sturen, krijg ik dus geen melding. Ik moet dus wel af en toe even kijken of ze nog wat gestuurd hebben. Maar goed, ik heb mijn eigen nummer ook als ‘mama’ in mijn telefoon staan, dus mocht er iets heel dringends zijn kunnen ze me altijd facetimen!

Heb jij al een groepsapp met jezelf?

 

Misschien vind je dit ook leuk

1 comment

Marieke 21 juni 2021 - 22:24

Hahaha ik doe dat dus allemaal via imessage en de macbook! En de kinderen kunnen dan op die manier via mijn ipad ook weer naar mij een berichtje sturen, maar daar krijg ik dus ook geen melding van.

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.