Zo maak je barbiehaar weer als nieuw!

by Tamara

Als er iets is waar mijn dochters dol op zijn, dan is het wel haren doen. Of het nu bij elkaar is of bij de poppen, ze komen regelmatig beneden met de meest ehhh bijzondere haar creaties! Maar hoewel ik hun haar nog wel uit de knoop krijg, is dat bij hun poppen niet zo, ik ging op zoek naar een manier om barbiehaar weer uit de knoop te krijgen en vond dé manier!

Barbiehaar uit de knoop krijgen.

Je hebt nodig:

  • Shampoo/zeep
  • haarmasker/wasverzachter of conditioner.
  • een kam/borstel
  • handdoeken.
  • stijltang.

Stap 1.

ik weet niet hoe het bij jullie is, maar hier zijn de poppen altijd écht ranzig! Haha! Dus hoog tijd om ze eerst lekker schoon te maken met shampoo of zeep. Dit heb ik door de meisjes laten doen, lekker de poppen in bad doen! Vonden ze hartstikke leuk! Daarna goed uitspoelen en door naar stap twee!

stap 2.

Stap twee is het haren weer zacht maken! Dit kun je op drie manieren doen. Met een haarmasker, met een conditioner of met wasverzachter. Ik heb alledrie de manieren geprobeerd, maar er zat niet echt verschil tussen! Behalve dat de wasverzachter iets lekkerder bleef ruiken, maar die maakte het haar ook weer heel erg vet. Goed uitspoelen en dan door naar stap 3!

Stap 3.

Nu moet je even geduld hebben. Het haar moet namelijk helemaal uitgekamd worden en hoeveel conditioner je er ook in smeert, als ze zulke klitten hebben als die poppen van mijn dochters, dan ben je hier wel een tijdje zoet mee. Mijn tip? De punten zijn echt kansloos. Die krijg je nooit meer mooi. Dus die heb ik er gewoon af geknipt. Daarna heeeeeel goed laten drogen!

Stap 4.

Nu de allergrootste truc! Je zet de stijltang op de koelste stand ( bij mij was dan 150 graden) en dan haal je hem zo snel mogelijk door het haar. Doe je dit te langzaam dan smelt het, maar als je het snel doet dan is het haar weer als nieuw!

Nou, dat waren mijn tips! Ik ben heel benieuwd of jullie het gaan proberen 😀

 

 

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.