Zo krijg je je witte sneakers weer helemaal schoon!

by Tamara

Witte sneakers! Ik ben er dol op en ik heb dan ook een heleboel exemplaren. Momenteel zijn mijn witte adidas sneakers en mijn sneakers van Scotch & Soda favoriet! In de zomer draag ik ze eigelijk bijna elke dag als het weer het een beetje toelaat. Maaaar, we weten allemaal wel dat nieuwe witte sneakers misschien heel mooi zijn, ze blijven alleen niet zo heel erg lang wit en dat is wel een nadeel! Wil jij tips om je witte sneakers helemaal mooi wit te houden of weer wit te krijgen? Lees dan verder!

Zo blijven jouw witte sneakers mooi wit!

Goed beschermen.

Allereerst is voorkomen natuurlijk beter dan genezen. Als jij ervoor zorgt dat je niet door de modder gaat banjeren met je mooie witte sneakers, dan hoef je een stuk minder schoon te maken. Maar het kan natuurlijk altijd voorkomen dat je in stralend mooi zomers weer naar buiten loopt en je ineens in een enorme bui terecht komt. Ik bedoel ehh ja, het blijft Nederland hé? Haha. Om je witte sneakers te beschermen, kun je ze bijvoorbeeld inspuiten met water en vuilafstotende spray. Dit zorgt ervoor dat water en viezigheid in ieder geval niet doordringt in je schoenen en ze zo redelijk schoon zullen blijven. Maar stel dat dat dan niet werkt? Dan is er nog geen man overboord! Want er zijn een heleboel manieren om je witte sneakers weer netjes schoon te krijgen!

Netjes opbergen.

Wist je dat je witte sneakers geel kunnen worden van zonlicht? Daar kwam ik een tijdje geleden achter toen ik een heleboel witte was had gedaan en ik dacht dat ik mijn net schoongemaakte witte sneakers wel even buiten kon hangen te drogen. Want zonlicht bleekt toch? Nou, niet bij rubber! Dan wordt er namelijk geel van. Je kunt je witte sneakers of schoenen met witte zolen dus het beste donker opbergen.

Nieuwe veters kopen.

Makkelijke manier om je schoenen snel een opfrisser te geven? koop nieuwe veters of geef je veters een wasbeurt. Je schoenen kun je vaak wel schoonvegen met bijvoorbeeld een doekje, maar veters blijven toch vaak een beetje vies. Op deze manier kun je ze heel makkelijk weer mooi schoon krijgen.

Middelen om je witte sneakers weer wit te krijgen.

  • vaseline. Ja echt! Iedereen heeft wel een potje met vaseline in huis staan toch? Smeer je sneakers hiermee in en je zult zien dat je na een aantal uren zo al het vuil eraf kunt vegen!
  • tandpasta. Tandpasta kun je voor heel erg veel andere dingen gebruiken dan slechts het poetsen van je tanden. Zo ook voor het schoonmaken van je sneakers! Pak hierbij een gewone witte tandpasta, zonder gekleurde gel erdoorheen, smeer je schoenen flink in met een laag en pak een oude tandenborstel om het ook goed in alle naadjes en kiertjes te krijgen. Na tien minuten veeg je alle tandpasta en al het vuil er zo weer af met een vochtige doek!
  • witte wijnazijn. Ook een handig huis tuin en keuken middeltje! Doe een beetje op een zachte doek en veeg zo alle vlekken van je witte sneakers eraf!
  • shampoo. En tot slot, een milde shampoo is ook ideaal om je schoenen weer schoon te maken. Was ze voorzichtig met een sopje van shampoo en water en spoel ze daarna af! Alle vlekken weg en een lekkere geur!

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om je schoenen gewoon in de wasmachine te gooien. Ik moet toegeven dat ik dat ook wel eens doe met de oudere schoenen van de kinderen, zodat ze er nog net even langer gebruik van kunnen maken. Alleen is dit niet zo goed voor je schoenen. Je zult zien dat de vorm er een beetje uit gaat en dat de lijm hier en daar los kan laten. Je veters kun je wel prima wassen in de wasmachine. Doe ze alleen wel even in een waszakje, anders zijn ze spoorloos haha.

 

Heb jij nog tips om je witte sneakers mooi wit te houden? ik hoor het heel graag!

 

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.