Zo houd je het leuk aan tafel + hele gave winactie!

by Tamara

Als er één moment van de dag favoriet bij mij is dan is het wel het gezellig met zijn allen aan tafel zitten voor het avondeten. (Goed, naast het moment dat de kinderen op bed liggen dan haha). Ik heb natuurlijk vier kinderen en zodra Richard thuis komt eten we met zijn allen gezellig aan tafel. Alle kinderen hebben hun eigen plek en ook Sarah zit er gezellig bij. Toch vind ik het elke dag best een opgave om te bedenken wat ik op tafel moet zetten. Wie mij al langer volgt weet dat ik vaak gebruik maak van maaltijdboxen waarmee je in een handomdraai een gezonde verse maaltijd op tafel zet! In dit artikel geef ik wat tips om het leuk te houden aan tafel en daarnaast mag ik een abonnement voor twee weken HelloFresh weggeven! Kijk snel hoe je meedoet!

Met zijn allen aan tafel.

Ik vind het heel erg belangrijk om met zijn allen aan tafel te eten. Bij sommige gerechten wijk ik daar wel een beetje vanaf, patatjes mogen de kinderen bijvoorbeeld op de bank eten. Maar ik kan zelf niet echt ‘genieten’  van een maaltijd als ik niet aan tafel zit. Zeker sinds ik ben begonnen met afvallen vind ik het erg belangrijk om alle maaltijden aan tafel te eten en het avondeten echt als familiemomentje te zien. Samen koken (40%) en eten (60%) zijn volgens Nederlanders dan ook belangrijke momenten om de familieband te versterken, blijkt uit onderzoek van HelloFresh. Bij ons heeft iedereen zijn eigen plek aan tafel. De jongens zitten tegenover elkaar, Richard en ik zitten tegenover elkaar en de meisjes zitten aan de kop van de tafel. Echt een gezellig momentje om de dag door te nemen en iedereen te laten vertellen wat ze die dag gedaan hebben.

Dit is een voorbeeld van de verschillende maaltijden die er bij ons op tafel staan. Eten we iets dat de kinderen niet lekker vinden? Dan maak ik voor hun gewoon iets anders. Niet te moeilijk doen! ( ja en de tafel moet geschuurd worden..)

Helpen met koken en tafel dekken.

Iedereen hier in huis draagt een steentje bij in het huishouden. Zo moeten de jongens bijvoorbeeld hun eigen bedden afhalen en soms helpen met stofzuigen en vegen. Lauren haar taak is het helpen met koken en tafel dekken. Ze vind het echt ontzettend leuk om te zien hoe alles gemaakt wordt en welke ingrediënten ik gebruik. Ze kan natuurlijk nog niet lezen, maar bij de maaltijdboxen die we meestal gebruiken zit een duidelijke handleiding met plaatjes zodat ze me precies kan vertellen wat ik allemaal moet doen.

Je kind zelf laten eten.

Ik ben er heel erg voor om kinderen zoveel mogelijk zelf te laten doen. Van gewoon doen leer je het meeste en daarbij maakt het echt niet uit als het de eerste paar keren niet meteen helemaal lukt. Ook zelf eten wordt hier hier heel erg gestimuleerd. Zo laten we Sarah bijvoorbeeld fruit enzo zelf vasthouden, eet Lauren zelf met haar vork en snijden de jongens zelf hun vlees. Ze vinden het ook erg leuk om dingen zelf te doen en als het dan goed lukt dan zijn ze daar ook echt trots op.

Geen strijd aan tafel.

Als er iets is wat ik vervelend vind dan is het wel strijd aan tafel om eten. Iedereen heeft zijn eigen smaak en wat ik lekker vind hoeven mijn kinderen niet lekker te vinden. Soms als ik iets kook waarvan ik weet dat ze het niet lekker vinden dan maak ik iets anders voor ze. Maar wanneer we bijvoorbeeld iets nieuws proberen en ze roepen bij voorbaat al dat ze het niet lekker vinden dan moeten ze toch eerst nog even proeven. Vinden ze het na een paar hapjes nog niet lekker? Dan mogen ze vaak een broodje. Toetjes eten we hier vrijwel nooit, dus we hebben niet het probleem dat ze dan alsnog wel een toetje willen.

Over het gebruiken van Maaltijdboxen.

Zoals ik in de inleiding al vertelde ben ik dol op het koken met maaltijdboxen. We hebben in het verleden al een aantal verschillende boxen geprobeerd en we blijven er steeds op terugvallen. Niet alleen vanwege het gemak van de boxen en het niet zelf hoeven bedenken van wat je eet. Maar ook juist doordat we door het gebruiken van de boxen gezonder en gevarieerder eten. We zijn namelijk stiekem nogal gewoontedieren en eten heel erg vaak hetzelfde. Door maaltijdboxen als die van HelloFresh te gebruiken eten we veel verschillende producten en bovendien recepten die we anders nooit gegeten zouden hebben.

De voordelen van HelloFresh op een rijtje:

  • De boxen worden aan huis bezorgd op een tijdstip dat het jou uitkomt. Ook in het weekend (zelfs op zondag!) en in de avond.
  • Kom je er tijdens het koken van een recept niet helemaal uit? Dan kun je HelloFresh een appje sturen met je vraag.
  • Op de recepten staat duidelijk vermeld wat er qua producten en voedingstoffen in zit en ook hoeveel calorieën het hele gerecht heeft.
  • De recepten zijn erg makkelijk te volgen en hebben duidelijke foto’s waarmee alles stap voor stap wordt uitgelegd.
  • Verse producten en gevarieerde keuzes.
  • De recepten zijn makkelijk te maken en vaak al binnen een half uur klaar.

De nadelen van HelloFresh.

  • Het enige nadeel wat ik zo even kan bedenken is dat ik niet altijd alle producten die je zelf thuis nodig hebt in huis heb. Bijvoorbeeld producten zoals bakpapier, azijn en suiker heb ik niet standaard in huis en die heb je wel vaak nodig. Maar goed, wanneer je dat aanschaft dan heb je het wel in huis en kun je er heel lang mee doen.

Op 15 mei is het Werled Familie Dag of ook wel Internationale Dag van het Gezin. HelloFresh wil families oproepen om op deze dag gezellig met zijn allen aan tafel te zitten en te genieten van een heerlijke maaltijd. Wil jij ook meedoen? Plaats dan een foto van jou gezin tijdens de avondmaaltijd op social media met #familiemoment erbij! Superleuk om te zien hoe iedereen aan tafel eet!

Win een abonnement op HelloFresh.

Dan tot slot nog de winactie. Ik mag aan 1 van mijn volgers twee weken lang HelloFresh weggeven.*

Je ontvangt hierbij 2 weken lang elke week een box met daarin de door jou gekozen recepten! Wat je hiervoor moet doen?

  • Volg @Themommydiaries_nl op Instagram.
  • Plaats vóór 1 juni een leuke familiefoto op Instagram met #familiemoment en #themommydiariesnl erbij. Superleuk om te zien hoe iedereen aan tafel eet!
  • De leukste (positieve) reactie wordt gekozen!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met HelloFresh.

 

*

*Het gaat om 2x een maaltijdbox bestaande uit 3 gerechten naar keuze voor 1-4 personen.

 

 

Misschien vind je dit ook leuk

2 comments

jacqueline 18 mei 2018 - 10:43

Lijkt me leuk om het deze pakketen te proberen zonder verplichting.

Reply
jacqueline 18 mei 2018 - 10:45

We zijn met 4 personen.

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.