Zo ging de eerste week Bodieboost!

by Tamara

Ik zei dus dat ik niet zoveel meer zou schrijven over mijn afvalgedoetjes. Maaaar ik kreeg zo ontzettend veel vragen naar aanleiding van mijn blog over dat ik ging starten met Bodieboost, dat ik jullie wel even op de hoogte wilde houden van hoe het nou gegaan is allemaal. Ik krijg wekelijks berichtjes van andere vrouwen die ook willen afvallen en die zeggen dat ze het leuk vinden om er bij mij over te lezen. Dus ach ja, vooruit! Dan schrijf ik er wel weer over:P

Waarom begon ik niet meteen?

Ik zei in de vorige blog dat ik meteen zou beginnen met Bodieboost, maar dat deed ik niet. Ik had namelijk het boek gekocht en kwam er maar niet aan toe om die te lezen. Vriendinnetje Joyce begon wel alvast met Bodieboost en die was zo enthousiast dat ik toch maar even de knoop doorhakte en mee ging doen. Voordat ik begon met Bodieboost, kocht ik dus het boek en installeerde ik de app op mijn telefoon.

Watt? Mag ik dit gewoon eten?

Ik viel vorig jaar heel erg goed af met Weightwatchers en heb dit ook aan een heleboel mensen aangeraden. Het is namelijk een hele goede methode om af te vallen, als je je er maar goed aan houdt. Maar ik kwam er om de één of andere reden niet meer in dit jaar. Het punten tellen begon me zo ontzettend tegen te staan en ik vond het niet ‘leuk’ meer. Ja dat klinkt misschien heel erg stom, want op dieet gaan is gewoon, maar zo voelde het wel. Daar kwam nog bij dat ik het vorig jaar makkelijker volhield omdat het me lukte om mijn levensstijl erop aan te passen. Ik had wel het idee dat ik dat ‘dieet’ de rest van mijn leven zou kunnen volhouden. Maar inmiddels is dat niet meer zo. Ik vond het bijvoorbeeld dus heel erg lastig dat ik geen kaas mocht eten. Hahaha. Ja cheese a holic hier hoor. Of nouja het mocht wel, maar dat kostte me gewoonVIJF PUNTEN van de 28 die ik op een dag mocht hebben.  Voor 1 plakje kaas. En ik hou van kaas. Nouja, je snapt mijn punt.

Ook vond ik het steeds lastiger om brood te moeten missen en de crackers kwamen mijn neus uit. Je mag wel brood, maar dat is 2 punten per plak en nouja een broodje kaas kost je dan dus gewoon 9 punten..

Een van de eerste dingen die Joyce me stuurde van Bodieboost was deze foto:

Jullie snappen me, ik was meteen om!

Hoe ging de eerste week?

Dan nu, hoe ging de eerste week? Nou of ik ben afgevallen, dat weet ik niet, want ik heb nog niet gewogen. Ik ben op maandag begonnen, vrijdag had ik geen zin om te wegen. ( Sorry ik heb echt een pleuris hekel aan de weegschaal hahha. Mijn hele dag is verpest als ik merk dat ik aangekomen ben en dat wil ik graag voorkomen, dus ik heb me voorgenomen maar eens per 2/3 weken te gaan wegen) Maar ik merk wel dat mijn broeken  die eerst toch een beetje strak zaten nu weer wat beter gaan zitten, dus er is vast wel wat af.

Verder ging het hartstikke goed! Ik heb hier en daar wel een klein beetje gesmokkeld en dat geeft niet, want dat mag ook gewoon. Wat mij op valt is dat je gewoon zo ontzettend veel mag! Toen ik het boek las dacht ik echt een paar keer van: Ehhhh, hoe kun je ooit afvallen als je dit allemaal eet? Maar inmiddels snap ik het wel. Je mag alles eten wat je wilt, maar wel met mate. Dus bijvoorbeeld 2 keer zuivel per dag (kaaaaaaas) 2 keer koolhydraten, enzovoort. Dus niet in de ochtend brood, in de middag weer brood en in de avond een groot bord met pasta. Maar gewoon wat meer verdeeld. Echt heeeel erg goed vol te houden dus!

En het is ook makkelijk bij te houden. In het boek staan hele menu’s, maar daar houdt ik me niet echt aan. Ik voer gewoon alles wat ik eet in in de app ( die gratis is!) en kan zo precies zien wat ik nog mag eten die dag. Soms pak ik het boek er even bij om te kijken wat precies als een portie geldt, maar verder is het eigenlijk heel makkelijk! Dus ik ben heeel erg benieuwd of het me hiermee gaat lukken om die laatste tien kilo kwijt te raken!

 

Enthousiast geworden? Dit is het boek dat ik gebruik!

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.