Onze telefoons zijn een onmisbaar dagelijks gebruiksvoorwerp geworden. We gebruiken ze voor alles, van het bijhouden van onze agenda tot het streamen van onze favoriete tv-shows. Het is dus normaal dat we er alles aan willen doen om ervoor te zorgen dat ze zo lang mogelijk meegaan. Ik wil een nieuwe Samsung telefoon kopen omdat mijn oude telefoon veel te snel kapot ging. Ik ging daarom op zoek naar tips hoe ik mijn nieuwe telefoon zo lang mogelijk in topconditie hou.
Ik deel graag de tips die ik gevonden heb en die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je telefoon zo lang mogelijk meegaat.
1. Zorg ervoor dat je telefoon opgeladen is wanneer je hem niet gebruikt.
Als je telefoon niet in gebruik is, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat hij opgeladen is. Dit voorkomt dat de batterij snel leeg raakt en het zorgt ervoor dat je dat je telefoon langer meegaat.
2. Gebruik je telefoon niet in extreme temperaturen.
Telefoons werken het beste in een normale temperatuur. Als het te koud of te warm is, kan dit ervoor zorgen dat de batterij snel leeg raakt en de telefoon minder goed werkt. Een telefoon die in de zon ligt, kan zichzelf ook uitschakelen. Vaak doet hij het weer als je de telefoon uit de zon neemt, maar de schade aan de batterij is wel van permanente duur.
3. Vermijd het gebruik van je telefoon in vochtige omgevingen.
Telefoons en vocht gaan niet goed samen. Als je telefoon nat wordt, kan dit ervoor zorgen dat de batterij snel leeg raakt en de telefoon minder goed werkt. Dat geldt uiteraard niet voor telefoons die gegarandeerd waterdicht zijn.
4. Zorg ervoor dat je de software van je telefoon up-to-date houdt.
Telefoonaanbieders updaten regelmatig hun software om de performance van je telefoon te verbeteren en om bugs te fixen die in de loop der tijd naar voren gekomen zijn. Het is belangrijk om je telefoon up to date te houden.
5. Vermijd het gebruik van je telefoon in slechte bereikomstandigheden.
Wanneer je in een gebied bent met een slecht bereik, dan kan je beter je telefoon uitschakelen dan aan laten. Je batterij capaciteit verminderd namelijk zienderogen en het kan ervoor zorgen dat je telefoon oververhit raakt. Zet ‘m daarom uit of in de vliegtuig modes.
6. Gebruik je telefoon niet terwijl je oplaadt.
Je telefoon kan oververhit raken wanneer je deze gebruikt terwijl hij wordt opgeladen. Het is heel slecht voor je batterij.
7. Zorg ervoor dat je de batterij van je telefoon regelmatig oplaadt.
Hou je de batterij van je telefoon altijd opgeladen. Dat zal de levensduur van je batterij ten goede komen.
8. Vermijd het gebruik van toepassingen die veel energie verbruiken.
Apps die veel van je batterij vergen, kan je beter uitzetten als je ze niet meer gebruikt. Ongemerkt kunnen ze je telefoon oververhitten en je batterij permanent beschadigen.
9. Gebruik een beschermhoesje voor je telefoon.
Klinkt logisch en dat is het ook, maar wordt toch nog te vaak vergeten. Een telefoonhoesje is noodzakelijk om je telefoon te beschermen tegen krassen. Kies er eentje die de ventilatie opening niet blokkeert en die niet openklapt als je telefoon mocht vallen. Want vallen doen ze namelijk altijd… inderdaad… op de verkeerde kant 😉
Check ook deze gebruikstips van de consumentenbond
1 comment
Jammer dat er niks meer gepost wordt….ben je gestopt met je site?