Zo bereid ik me voor op een vakantie met vier kinderen.

by Tamara

Altijd als ik jullie vraag wat voor artikelen jullie graag van me zouden willen lezen, krijg ik verzoekjes om meer te schrijven over dingen doen met vier kinderen en vooral de voorbereidingen daarop. Nu moet ik heel eerlijk zeggen dat ik niet zo’n goede planner ben. Om een voorbeeld te noemen, stel dat ik morgen op vakantie naar Frankrijk zou gaan, dan pak ik gerust morgenochtend nog even alle koffers in. Maar er zijn natuurlijk wel een aantal dingen die je altijd wel van te voren even moet voorbereiden en zeker als je vier kinderen hebt. Dus in dit artikel deel ik de voorbereidingen voor onze vakanties..

Op autovakantie met vier kinderen.

Nu zijn we dus nog nooit op vliegvakantie geweest met de kinderen. Niet omdat we dat niet willen, maar ik durf het gewoon niet. Ik ben bang dat de kinderen dan het hele vliegtuig afbreken of alles bij elkaar gaan gillen ofzo.. Maar we zijn inmiddels wel al een paar keer op autovakantie geweest met de kinderen en dat is goed bevallen. We gaan een paar keer per jaar een weekendje weg naar een plek iets dichterbij zoals bijvoorbeeld Centerparcs en over een paar weekjes rijden we voor de twee keer dit jaar richting Frankrijk.

Nu heb ik de uitgebreide voorbereidingen voor een reis naar Frankrijk al eens verteld in dit artikel, maar de belangrijkste tip daarvoor is toch wel het zorgen voor een tasje met spullen voor ieder kind. Voordat we weggaan maak ik voor ieder kind een rugtas met spulletjes klaar, denk bijvoorbeeld aan wat te drinken, wat lekkers en wat te eten. Daarnaast een doosje kleurpotloden en een kleurboek, wat favoriet speelgoed en voor de drie oudsten een spelcomputer of tablet. Natuurlijk komt het wel eens voor dat ze zich alsnog vervelen. Maar over het algemeen vermaken ze zich prima met het kletsen. zingen en spelletjes spelen met elkaar. Daarnaast ben ik een ster geworden in spelletjes voor onderweg : ‘Jongens! Ik zoek een GELE tractor!’ en ze zijn zo uren zoet! Hoef ik alleen sarah nog maar te vermaken.

Nog een idee voor een toffe autovakantie is de reis die Melissa van AllInMam naar Oosterrijk maakte. Ze verbleven in Landal Hochmontafon en je leest hier alles over hun heerlijke actieve zomervakantie!

De bagage inpakken.

Met vier kinderen neem je een heleboel zooi mee.. Of nouja.. Dat zou je denken he? In de praktijk valt het heel erg mee. We pakken namelijk voor zes personen maar twee weekend tassen met spullen in!

(Wat ik er allemaal in stop vertelde ik al eens in dit artikel)

Veel mensen nemen vaak veel meer mee dan ze nodig hebben. Ik zag de afgelopen weken wel eens gezinnen met één kind voorbij komen die dan zes grote koffers mee hadden voor twee weekjes. Nu hebben wij niet eens een kofferbak in de auto, dus dat wordt hem sowieso niet, maar zes koffers.. Pff! Wat neem je dan wel niet allemaal mee? Haha.

Ik leg gewoon voor iedereen een outfit per dag, plus ondergoed, plus een extra setje klaar en stop dat in de tas. Ik neem altijd een kleine verpakking wasmiddel mee om eventueel wat te kunnen wassen en daar laat ik het bij. Het meenemen op reis is namelijk niet eens het ergste, die hele zooi moet ook weer allemaal mee terug!

Wat is er op de locatie aanwezig?

Voordat we weg gaan, kijk ik altijd goed wat er op locatie al aanwezig is. We hebben ooit een keer gehad dat we dachten dat er beddengoed aanwezig zou zijn, maar dat bleek niet zo te zijn. Gelukkig konden we toen ter plaatse nog wat huren, anders hadden we een groot probleem gehad natuurlijk! maar andersom hebben we het ook wel een keer gehad. Dat we een campingbedje mee hadden genomen en dat we die niet nodig hadden omdat er op locatie al eentje aanwezig was.

 

Tot slot, alles checken! Ik heb altijd een lijstje in mijn hoofd van dingen die mee moeten. Dingen zoals een toilettas, pleisters, zetpillen, telefoonladers. Enzovoort. het is eigenlijk vrijwel nog nooit voorgekomen dat ik iets ben vergeten, behalve een keer de tandenbortsels. Maar die kun je meestal zo kopen! Haha!

hebben jullie nog goede tips om je voor te bereiden op de vakantie? Ik ben heel benieuwd!

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.