Zij vertelt.. Sylvia werd onvruchtbaar verklaard en raakte zwanger.

by Tamara
In de rubriek ‘Zij vertelt’ laat ik elke week een andere moeder aan het woord met haar verhaal. In deze rubriek komen bijzondere verhalen rond zwanger willen worden, zwangerschap en de bevalling aan bod. Deze week geef ik het woord aan Sylvia, een 25 jarige alleenstaande mama van haar zoontje Fynn. Nadat ze na een operatie vrijwel geen eierstokken meer overhad, werd ze onvruchtbaar verklaard… Maar toch raakte ze zwanger!

Sylvia: In m’n jeugd ( rond mijn 17e) had ik samen met de huisarts besloten om voor een spiraaltje te gaan ivm veel vervelende klachten bij de pil.

Dit ging ongeveer 2 jaar lang goed tot ik in 2010 ineens heel veel buikpijn klachten kreeg .
Hier heb ik nog ongeveer 2 week mee rondgelopen totdat het op een zondagavond echt niet meer uit te houden was .
Samen met mijn mams en zus ben ik naar de huisartsenpost gegaan die me gelijk doorstuurden naar de SEH .
De standaard dingen werden gecontroleerd, maar daar kwam (helaas) niks uit , met pijnstillers mocht ik naar huis en moest ik me de volgende dag om 08:00 weer melden.

S’maandags heb ik me weer gemeld en werden weer de standaard testen gedaan maar ook nu kwam er niks uit en kreeg ik dus een echo van m’n onderbuik .
Tijdens de echo werd niks genoemd en kon ik gewoon weer naar de SEH om te wachten op de uitslag. Op een geven moment kwam de chirurg binnen en vertelde die dat ik werd overgedragen aan de gynaecoloog en ik opgenomen zou worden ivm met een cyste aan m’n eierstok .. De cyste had de grote van een tennisbal en ze waren bang dat m’n eierstok hierdoor zou gaan draaien. De volgende dag ben ik dan ook geopereerd en is de cyste plus een deel van mijn rechter eierstok verwijderd doormiddel van een laprascopie (3 kleine sneetjes in je buik )

Ik voelde me na de operatie eigenlijk heel snel weer goed en ging een week later dan ook gezellig naar de optocht van 5 mei hier in het dorp .
Ik werd rond 04:00 wakker en dacht naar het toilet te moeten .. Eenmaal opgestaan was ik super duizelig en ben ik bewusteloos geraakt ..

Gelukkig hoorde m’n moeder mij vallen en hebben ze gelijk 112 gebeld ,met spoed ben ik naar het ziekenhuis gebracht waar bleek dat ik een inwendige bloeding had en het bijna niet had overleefd ..  

Ook nu werd ik weer geopereerd maar deze keer werd het een grote buikwond van z’n 20/25 cm. Gelukkig ging het herstel ook nu weer goed en was ik na 6 week weer geheel mobiel

Het ging ongeveer een half jaartje goed toen ik ineens veel last links kreeg, gelukkig kon ik gelijk het ziekenhuis bellen voor een echo . Ook nu bleek ik cystes te hebben (meerdere aan m’n linkereierstok ).
Het werd weer een opname en een operatie om ze te verwijderen via een laprascopie. Helaas ging het herstel nu niet goed en werd ik drie week later weer opgenomen. Het bleek dat m’n linker eierstok in staat van ontbinding was en gelijk verwijderd moest worden door middel van een grote buikoperatie ..

Vanuit het streekziekenhuis ben ik doorverwezen naar het UMCG omdat ik veel vragen had , na veel onderzoek bleek dat het spiraaltje helaas de boosdoener van alles was geweest en m’n hypofyse helemaal in de war was , hierdoor moest ik lucrininjecties hebben waardoor ik op m’n 21ste al in de overgang zat..
Opvliegers stemmingswisselingen alles wat er bij komt kijken ..

 

“Zwanger worden ? Nee mevrouw, dat zit er voor u absoluut niet meer in “

 

. Op de latere echo’s was zelfs te zien dat m’n rechter eierstok of wat daar nog van over was zelfs helemaal verdwenen was .. Verschrompeld omdat die niks meer deed..

Tot 2013 .. Ineens voelde ik me anders .. Na enige tijd toch maar een test gedaan met in mijn hoofd het idee die is negatief en dan kan ik morgen de huisarts bellen dat ik weer naar het ziekenhuis wil om alles te laten checken ..

Maar de test was niet negatief .. Hartstikke zwanger zelfs !! Ik snapte er niks van .. Dit kon toch niet ! De huisarts gebeld en ik kon gelijk naar het ziekenhuis waar ik 7 week zwanger bleek te zijn .. Het harte klopte al ..

image4

De zwangerschap was erg zwaar met bekkeninstabiliteit vanaf 14 week en vanaf 27 week zwangerschapsvergiftiging en z’n 8 opnames plus ontelbare ctgs , 3 week eerder dan m’n uitgerekende datum  werd ik ingeleid.. Dit ging helaas helemaal mis en na 34 uur is m’n zoontje met een spoed-keizersnede  te wereld gekomen . De keizersnede heb ik helaas van beging tot eind gevoeld en na het zien van Fynn ben ik weggevallen en op de verkoeverkamer pas weer bijgekomen ..

Helaas verliep ook onze kraamtijd niet zorgeloos en heb ik voor de tweede keer liggen vechten voor m’n leven door een bloedvergiftiging die ik had opgelopen door de keizersnede ..Drie week na de bevalling mochten we dan eindelijk onbezorgd genieten!

Onvruchtbaar .. Overgang .. Zwanger .. Mama
Wonderen bestaan en Fynn is het bewijs❤️
image3 (1)
Bedankt dat je je bijzondere verhaal wilde doen Sylvia, zo zie je, wonderen zijn de wereld nog niet uit!
Heb jij nou ook een bijzonder verhaal rondom zwangerschap of geboorte en zou je dit willen delen ( evt anoniem?) Dan mag je je mij mailen op tamara@themommydiaries.nl

Misschien vind je dit ook leuk

14 comments

Angela - Mama met passie 7 april 2016 - 15:38

Wauw wat een heftig en tegelijkertijd een mooi verhaal!

Reply
Birgit 7 april 2016 - 14:55

Wat een bijzonder verhaal! En wat ontzettend mooi dat je nu lekker van je zoon kan genieten.
Wat ik me wel afvraag is eigenlijk hoe je een eisprong kan hebben. Omdat je zowel in de overgang zat, maar ook omdat ik zelf niet weet hoe een eitje dan door je eierstokken naar je baarmoeder kan “reizen”, omdat je practisch geen eierstokken meer had.

Hopelijk heb je wel alle ellende nu achter je!

Reply
Sylvia 7 april 2016 - 18:14

Dit is voor de dokters ook een raadsel ! De huisarts dacht ook echt dat ik gek geworden was toen ik daar zat en zei zwanger te zijn .. Sinds de zwangerschap ben ik ook weer gewoon elke maand ongesteld ? Alsof m’n lichaam een harde resset heeft gehad

Reply
Mathiske's mama blog 7 april 2016 - 09:42

Wat een bijzonder verhaal!!

Reply
Hanna @ eenbezigbijtje.nl 7 april 2016 - 09:13

Wat een heftig en bijzonder verhaal zeg. Wauw! Ik hoop dat je nu van je zoontje kan gaan genieten.

Reply
Sylvia 7 april 2016 - 19:42

Genieten doe ik zeker ! ❤️ Elke dag weer ben ik zo dankbaar dat dit me toch gegund is ‘ ?

Reply
Tineke 7 april 2016 - 08:55

Wat mooi dat je uiteindelijk toch een kindje hebt gekregen! Erg heftig allemaal, gelukkig is het uiteindelijk toch goed gekomen.
Liefs

Reply
Nicole 7 april 2016 - 07:59

Wat een verhaal! Echt een wonder!

Reply
Elle 7 april 2016 - 07:22

Heftig verhaal zeg! Misschien kun je de spelfouten er nog even uithalen, dat leest wat prettiger.

Reply
Channa 7 april 2016 - 07:19

Wauw dat is echt een wonder, maar wat een ellende is er aan vooraf gegaan 🙁

Reply
Sylvia 7 april 2016 - 18:17

Helaas wel , maar toch zou ik alles zo weer overdoen voor z’n geweldig kind ❤️❤️

Reply
Lonneke 7 april 2016 - 06:45

Wat een wonder dat Fynn op de wereld is! Erg heftig om te horen en vooral het feit dat je de keizersnee van begin tot eind hebt gevoelt. Dat lijkt me gewoon onmenselijk!
Fijn dat jullie nu een gezonde zoon hebben waar je lekker van kunt genieten!

Reply
Sylvia 7 april 2016 - 18:16

Dat was ook zeker onmenselijk, heb ook de hele OK bij elkaar gegild van de pijn .. De gynaecoloog is later nog z’n 10 keer langs geweest om z’n excuses aan te bieden voor hoe alles gelopen is

Reply
Dina 7 april 2016 - 06:41

Wauw, wat een mooi en bijzonder verhaal!

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.