Zelfgemaakte Lahmacun recept ! (Turkse pizza)

by Tamara
Lahmacun recept

Ik geloof niet dat ik ooit zo vaak ‘JA’ als antwoord heb gekregen als toen ik vroeg of ik dit recept op mijn blog zou delen. Ik vond de reacties op de Turkse Pides van vorige week zo ontzettend leuk! En de foto’s die ik daarna kreeg van mensen die het recept gemaakt hebben vind ik nog leuker! Echt heel erg gaaf! Dus… dat vroeg om een nieuw recept. Van iets dat ik zelf ook nog nooit gemaakt had, maar wel eens wilde proberen. Ik ging dus proberen zelf Lahmacun oftewel Turkse pizza’s te maken! En ze waren echt super lekker en heel erg weightwatchersproof, dus prima te eten als je op dieet bent! Hoe ik ze gemaakt heb? Dat lees je hieronder in dit Lahmacun recept!

Zelfgemaakte Lahmacun recept ! (Turkse pizza)

Je hebt voor dit gerecht wel behoorlijk wat ingrediënten nodig en behoorlijk wat tijd. Het duurt namelijk best wel lang om ze te maken. Maar het is het absoluut waard!

Ingrediënten voor het  Lahmacun recept.

Voor 10 lahmacuns.

Voor de vulling.

  • 250 gram kipgehakt.
  • 1 spaanse peper.
  • klein blikje tomatenpurree
  • 1 puntpaprika
  • een ui
  • zwarte peper (gemalen in een busje)
  • zout
  • shoarmakruiden
  • 3 tomaten
  • teentje knoflook

Voor de lahmacuns.

  • 500 gram bloem
  • klein zakje gist
  • 250 ml warm water.
  • zout
  • olijfolie
  • griekse yoghurt (mager)
  • suiker.

Lahmacun recept. Zo maak je ze!

Doe de bloem, de gist, een snufje zout, 2 eetlepels griekse yoghurt, een snufje suiker, 3 eetlepels olijfolie, en 250 ml warm water in een kom en kneed het door met je handen. Het deeg voelt een beetje slijmerig aan, maar dat geeft niet. Je kneed het deeg net zolang tot het een mooi soepel deeg wordt. Vorm het deeg om in een grote bal en laat het in de kom liggen. Dek de kom af met een schone theedoek of huishoudfolie en laat het minimaal 1 uur tot anderhalf uur rusten. Net zolag tot het deeg in volume verdubbeld is.

Vervolgens ga je de vulling maken.

Snijd de tomaten, de uien, de knoflook en de puntpaprika in kleinere stukken en doe het in de keukenmachine. Hak het allemaal zo klein mogelijk. Doe je mengsel in een kom en voeg de kruiden, het peper en zout, de tomatenpurree en het kipgehakt toe en kneed het goed door elkaar. Dek het af en laat het rusten zodat de smaken goed vermengd worden.

Het rollen van de bodems.

Wanneer het deeg klaar is, verdeel je het in 10 delen. Je bestrooit het aanrecht met flink wat bloem en rolt het deeg uit toch een ronde lap. Deze moet heel erg dun zijn.

Vervolgens zet je een koekenpan op het vuur en zodra deze warm is, leg je het deeg erin. Vervolgens doe je de vulling erop. Dit strijk je goed uit, maar laat wel een stukje vrij bij de rand.

Vervolgens zet je het vuur zachter en doe je de deksel erop. Zodra je vulling gaar is, is je lahmacun klaar!

Wanneer je het vuur te hard zet dan verbranden ze heel snel, dus gewoon een beetje zacht aan laten staan. Belangrijk is om GEEN boter of olie in de pan te doen. Hiervan worden ze namelijk vettig.

Wanneer de lahmacuns klaar zijn, leg je ze op een bord met vellen aluminiumfolie ertussen. Wanneer ze net klaar zijn zijn ze nog een beetje hard, maar als je even wacht worden ze snel zachter!

Ik at de mijne met een lekkere salade, maar je kunt er alles opdoen wat je lekker vind!

 

Ik kon het niet helemaal precies uitrekenen, maar de lahmacuns zij iets rond de 5/6 punten per stuk. Ik had er zelf genoeg aan twee, dus ze vullen best goed. Mocht je ze niet allemaal op een dag op krijgen, dan kun je ze heel erg makkelijk invriezen.

 

Eet smakelijk!

Misschien vind je dit ook leuk

3 comments

youngHong 14 november 2018 - 14:14

I see you don’t monetize your site, but you can earn extra cash every day.
It’s very easy even for noobs, if you are interested simply search in gooogle:
pandatsor’s tools

Reply
Lieke van Veen 20 februari 2018 - 17:46

Hmm Turkse pizza is echt lekker! Ik denk dat ik dit recept deze week ook maar eens ga proberen.

Reply
Yasmin 18 februari 2018 - 09:48

Thanks!!!

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.