Opmerkelijke kraamcadeaus waar geen enkele kraamvrouw op zit te wachten.

by Tamara
opmerkelijke kraamcadeaus

Op kraamvisite gaan is hartstikke leuk! Er is niets schattigers dan een pasgeboren baby en als je geluk hebt dan mag je misschien ook wel even babyknuffelen. Bij kraamvisite hoort een leuk cadeautje en veel mensen doen dan ook erg hun best om iets leuks uit te zoeken. Maar aangezien kraamcadeaus soms best wel persoonlijk zijn sla je soms wel eens de plank mis, helemaal niet erg aangezien je cadeau goed bedoeld was, maar bij de volgende toch wel zeer opmerkelijke kraamcadeaus vraag je je toch wel af of ze expres een belachelijk cadeau gegeven hebben!

Opmerkelijke kraamcadeaus waar geen enkele kraamvrouw op zit te wachten.

Ik heb zelf afgezien van een eenpersoons dekbed, ondergoed in maat 122 en een pakket vol met gratis gekregen proefmonstertjes niet echt heel erg vreemde cadeaus gekregen, dus ik besloot eens een oproepje te plaatsen op mijn facebookpagina en instagram om te kijken wat voor opmerkelijke kraamcadeaus andere vrouwen hadden gekregen. Nou er kwamen dingen uit waarbij ik spontaan in de lach schoot omdat ze echt wel heeeel erg waren! Ik zet de ergste inzendigen op een rijtje!

Een stropdas met ooievaars.

1 van de meest hilarische dingen was toch wel een stropdas met ooievaars voor papa. Ik lach helemaal in een deuk toen ik dat las, echt hoe kom je erop om zoiets te geven? Het is wel een grappig cadeau voor erbij of om ergens in de kraamweek cadeau te doen, maar verder?

Een cadeaubon voor herenkleding voor papa.

Ach die arme vaders hebben het maar zwaar gehad tijdens de zwangerschap en de bevalling van hun kind! Laten we daarom hem maar een cadeaubon geven! ( ja ik heb het nagevraagd, mama en baby kregen niks!)

Roze kleding voor een zoon.

Wat ook heeeeeel erg veel voorkwam was roze kleding voor een zoon. Nu zijn er genoeg jongensshirts in het roze die heel erg stoer staan bij jongens. Maar om een jongen nou een shirt met roze bloemetjes en barbies/hello kitty erop te geven? Ook in deze catagorie vallen roze slabbetjes, roze speelgoed en zelfs roze meisjesschoenen (omdat die gewoon veel leuker waren dan jongensschoenen)

Kleding in veeeeel te grote maten.

Het is zeker handig wanneer je kleding als kraam cadeau koopt om een iets grotere maat te kopen aangezien moeders de vrouw waarschijnlijk de kleinste maatjes al lang en breed in de kast heeft hangen. Maar je kunt natuurlijk ook overdrijven! Geen enkele kraamvrouw wordt echt blij van een romper in maat 80 met daarop ‘Ik heb net 9 maanden gezeten’ of een shirt in maat 164! Iets grotere maatjes kopen is prima, maar wel echt maximaal tot maat 68/74!

Een hijskraan voor een meisje.

Dit vond ik ook toch wel een hilarisch maar hij past ook zeker tussen de opmerkelijke kraamcadeaus. De ouders van deze mevrouw in kwestie kregen van een kennis die ervan overtuigd was dat ze een jongen zouden krijgen ( ja, zelfs de luier moest uit om te bewijzen dat het echt een kleine dame was) een ijzeren hijskraan. Die hijskraan heeft wel een mooi doel gekregen omdat hij nu in de kamer van haar zoontje staat.

Een elektrische tandenborstel.

Ook deze valt in de categorie: Hoe kommmm je erop! Er was namelijk serieus iemand die een elektrische tandenborstel als kraamcadeau had gekregen. En dan niet voor haarzelf, nee echt voor de baby!

Gebruikte spullen.

Er is niks mis met tweedehands spullen en het is altijd ontzettend lief dat mensen de kleertjes en spullen die ze voor hun kind gebruikt hebben aan jou willen geven. Maar gebruikte dingen als kraamcadeau worden logischerwijs niet gewaardeerd! Wat denk je bijvoorbeeld van een doos met heerlijke bonbons waar de bonbons al uit zijn, een fles douchegel die je zelf cadeau hebt gedaan aan diegene, een hele stapel kleding met vlekken en oude knuffels of een boxmobil van 7 jaar oud. Zeg nou zelf, daar maak je toch gewoon niemand blij mee?

Ik vond het ontzettend grappig om te lezen wat sommige mensen als kraamcadeau ontvangen of geven. Natuurlijk is het wel heel lief en moet je dankbaar zijn met wat je krijgt, maar sommige cadeaus zijn gewoon echt helemaal niet leuk om te krijgen!

Voor een vervolgartikel ben ik op zoek naar dingen die vrouwen wel leuk vinden om als kraamcadeau te krijgen! Dus als je nog een leuk idee heb dan hoor ik het graag!

Heb jij ook wel opmerkelijke kraamcadeaus gehad?

 

Misschien vind je dit ook leuk

38 comments

Rose 7 december 2020 - 18:03

Beetje ouderwetse ideeën hoor – waarom mag een meisje niet met een hijskraan spelen? En waarom mag een jongetje geen roze dragen? Jammer dat er nog mensen zo over denken. Hopelijk verandert dat nog zodat mijn zoontje zowel met hijskranen als met poppen mag spelen en gewoon kind mag zijn.

Reply
Denise 2 juni 2019 - 10:54

Hahaha wat leuk!! Toch vind ik een leuk setje in een grotere maat wel handig, anders heb je zoveel van die kleinere maten liggen (die geeft echt iedereen haha). En ik snap die hijskraan niet zo, kan toch ook leuk zijn voor een meisje haha? Maar verder heel grappig!!

Reply
Samantha 27 november 2017 - 14:29

Wat ik geweldig vond om te krijgen was een armbandje voor mijn zoontje met zijn naam & een boekje van woezel en pip waar hij in mee speelt!

Niet leuk: Hobbelpaard van mijn ex-vriend zijn werk.
We hadden er allang eentje staan!
Bij de hobbelpaard zat ook nog eens een kaartje volledig gericht op mijn ex-vriend… heb het hem mooi weer mee laten nemen hahaha!

Reply
Marleen 23 november 2017 - 16:40

Wij kregen van (mijn beste vriendin nog wel) een boekje met koeien-gedichten en een knuffel van een koe….
Omdat mijn man met koeien werkt….
Dat was serieus het cadeau. Ik dacht nog, dit is een grapje en mijn vriendinnen hebben samen een mooi cadeau gekocht. Maar niks bleek minder waar ?

Reply
Christa 23 november 2017 - 15:39

*Gruwelt* er zitten dus serieus dingen tussen die ik ook gehad heb.
Zoals de kleding in te grote maat (omdat het nichtje van mijn man ze niet meer paste) of boekjes waar al in geschreven was, maar weer uitgegumd,en leuk ingepakt.. hoe verzin je het.
Als je dan geen zin hebt om wat origineels te kopen, geef dan op z’n minst een kadobon ofzo!

Reply
Esmeralda Groenland 23 november 2017 - 13:22

Hahaha super grappig om te lezen. Hier alleen een badjasje met piraat er op gehad voor onze dochter wat ik op zich nog wel leuk vond.
Wat betreft je volgende artikel; ik vond voorleesboeken erg leuk, gepersonaliseerde kado’s met naam van het kindje erop of een bon van bijv. Hema of Prenatal om zelf wat uit te zoeken. Het is namelijk niet te verwachten dat oudtantes net zo’n hippe smaak qua kleding hebben als wij. Wat ik echt iedereen kan aanraden neem een pan of schaal eten mee. Dat kon ik zo waarderen en zelf ook al eens gedaan. ?

Reply
NvS 23 november 2017 - 09:39

Hier niet zo zeer raar maar eerder opmerkelijk. Mijn zoontje had een niet bij elkaar horend setje gekregen in maat 62. Echt een dikke trui met daarbij een korte broek.

Reply
Anne Marleen 23 november 2017 - 08:31

Ik was bij de geboorte van onze eerste erg blij met een vormenstoof en stapelpyramide. We hadden genoeg boxspeelgoed, maar iets vanaf 6 maanden nog niet. Verder vraag ik altijd wat papa en mama nog voor de Baby nodig hebben (9 van de 10 keer zijn dat extra rompers, spuugdoekjes of hydrolfiele luiers) En anders neem ik een bon van de Hema mee. Was ikzelf ook erg blij mee. Ik kreeg voor onze eerste ooit een foeilelijk poppenhuis zonder inhoud (Die kon ik er dan maar zelf bijkopen, geen idee waar).

Reply
Anja 23 november 2017 - 08:24

Ik vraag me af hoe sommige mensen het zo kunnen verzinnen… Een cadeau voor papa, maar mama en baby overslaan? Ik kan me overigens niet herinneren dat ik iets raars heb gekregen, integendeel: van een bos bloemen voor mezelf tot leuke kleertjes voor de baby. Helemaal niets geks gehad en volop genoten van alle verwennerijen

Reply
Mariska 11 juni 2016 - 20:27

Leuke cadeautjes: kinderbestek dat gegraveerd is met de naam van ons zoontje. Is ook niet direct te gebruiken, maar ik vind het wel een heel tof cadeau! Zelfgebreide slofjes vond ik ook heel leuk om te krijgen (en superhandig in de winter!). Net zoals een zelf gemaakte mobile met Nijntjes eraan. En een cadeau waar we heel erg blij mee waren, was de kinderstoel van Stokke (door schoonouders gegeven). Verder had ik een lijstje met cadeautips op lijstje.nl gezet, daar hebben veel mensen wel iets van gekozen. Daar heb ik voor kleding bij gezet welke merken we leuk vonden (zodat mensen een idee hebben van je stijl) en erbij gezet in welke jaargetijden de maten vallen.

Reply
Tessa 3 juni 2016 - 22:25

Eerlijk gezegd vind ik de stropdas, hijskraan en grote maten kleding best prima. Maar gebruikte spullen zou ik als kraamcadeau ook niet zo tof vinden, en zelf nooit geven, en die tandenborstel is eh… wel opmerkelijk ja , haha.

Reply
Birgit 3 juni 2016 - 19:56

Hahaha, hilarisch! Kleding in maat 164? Mijn zoon van bijna 9 heeft die maat nog niet eens!

Reply
Melanie 3 juni 2016 - 19:02

Ik heb bij de geboorte van onze zoon veel leuke kado’s gehad maar ook één hele vreemde…. Maat 27 schoenen, nog afgetrapte ook! Ik heb nog steeds geen idee waarom!

Reply
Ineke 3 juni 2016 - 13:20

Een hijskraan is toch geweldig voor een kind? Misschien iets om wat later te geven dan als kraamkado maar altijd leuk! Dat het niet zou kunnen voor een meisje vindt ik echt superseksistisch. Net als lieve roze kleertjes voor een jongetje. Het is nog een baby, wat maakt het uit! Bang dat ze er seksueel van in de war raken? Kom nou! Echt ouderwetse ideeen hier hoor.

Reply
Ramona (Kijk, mama!) 3 juni 2016 - 12:07

Haha, hilarisch. En herkenbaar helaas. Grote maten (92!), tweedehands knuffels en een bestuurbare auto uit de familie van 25 jaar oud met kapotte plastic hoekjes.

Reply
Angela - Mama met passie 3 juni 2016 - 11:36

Haha sommige zijn echt erg. En persoonlijk vind ik maat 68 of 74 al niet kunnen. Mijn dochter had pas 68 in december. Ze is in mei geboren en december is toch echt winterkleding. Ik vind tot en met maat 62. Onze dochter kon maat 44 aan bij de geboorte, dus duurde even voor ze in 62 zat. Kan mij voorstellen dat je bij een grotere baby dan wel tot maat 68 kunt gaan. Maar als je voor veilig gaat is 62 prima! Ik heb geen vreemde cadeaus gekregen 😉

Reply
Marieke 3 juni 2016 - 11:10

Ik dacht dat ik al een raar kado had gekregen, een plantje (gelukkig hadden ze ook een knuffeltje voor de baby bij), maar een kledingbon voor papa!? Als ik een kraammand maak doe ik er ook altijd iets voor de papa in maar de andere negen kadootjes zijn echt voor de baby en mama.

Reply
Roxanne 3 juni 2016 - 10:43

NEEEE! Deze dingen zijn wel heel erg. Kijk, je krijgt gewoon staaaaapels met knuffels en andere dingen. Ik heb bijna alleen maar hele leuke dingetjes gehad, maar ik geef toe, ik heb een lijstje gemaakt met wat ik leuk vond om te krijgen en die heb ik verspreid onder onze ouders en broers, zodat mensen die ideeën nodig hadden even konden bellen. We kregen veel boekjes ook, dat vond ik geweldig. En speelgoed, want dat hebben we zelf bijna niet gekocht. Verder heb ik inderdaad kleding gevraagd in maatje 62 (en die zelf ook heel bewust nooit gekocht, ik had tenslotte genoeg gekregen)

Reply
Jodi - liefthuis 3 juni 2016 - 09:47

Ik was vroeger bere trots op mijn hijskraan ?
Grappig om te lezen, ik bedacht me gisteren nog dat als je een groot kind krijgt dat mensen dan grote kleding gaan kopen. Mijn 8 Londen ( niet mega groot vind ik zelf) zat gewoon in maatje 50, maar ik kreeg een zwembroek voor als hij 3 is en rompers voor als hij 1,5 is want hij was zo groot dus hadden ze grote kleding gekoxht

Reply
Kim 3 juni 2016 - 09:46

Ik heb gelukkig heel veel leuke dingen gekregen. Wat ik echt heel leuk vond om te krijgen, was een houten trein met zijn naam en een Woezel & PiP boekje met mijn zoontje in de hoofdrol!

Reply
Nicole 3 juni 2016 - 09:45

hahah ja meisjeskleding voor ons zoontje inderdaad. En veel te grote kleding ook,. maar dat vond ik niet zo erg. Ligt braaf in de kast te wachten tot hij 4 is ofzo 😉

Reply
haia 3 juni 2016 - 09:43

Wat grappig allemaal. Bij de laatste zoon veel centjes gekregen omdat mensen natuurlijk niet goed weten wat nog te kopen. Logisch en normaal maar niet zo leuk om te krijgen. Mama doet graag cadeautjes open voor haar nieuwe spruit. Ik vind kleertjes altijd leuk als je dat dan aandoet bij je baby weet je dat is van die of dat is van oma. Bij mijn meisje heb ik van een vriendin ooringetjes gekregen, had het nooit verwacht maar wel een bijzonder cadeautje. Mooie herinnering voor later zeker als je weet dat de vriendin in een ander land woont en we ze dus niet veel zien en je weet dat ze stapel zot is van je kleine meid.

Reply
Leonie van Mil 3 juni 2016 - 09:27

Whut!! Papa krijgt een kleding cadeaubon?? En dat terwijl mama en baby harder kleding nodig hebben! Ik kreeg gelukkig allemaal leuke, nuttige spullen. Ik kreeg wel één kledingstuk waarvan ik nu al weet dat ik dit mijn kind nooit zou aantrekken, maar verder eigenlijk allemaal leuke cadeau’s.

Reply
priscilla 3 juni 2016 - 08:49

Ik heb eigenlijk expres bij iedereen van te voren aangegeven dat ik cadeaubonnen wilde hebben. Een cadeau van mijn opa en oma (waar ik niet echt een band mee heb) vond ik helemaal niet leuk. Ze gaven een zilver armbandje met haar naam en lieveheersbeestjes. Als ik ergens een hekel aan heb is dat wel dat iemand zomaar een persoonlijk cadeau koopt. Het armbandje zijn we nu trouwens kwijt, oeps!

Reply
Lisette 3 juni 2016 - 08:30

Een besteksetje met naam vonder ik zelf erg leuk om te krijgen.. ik heb heel veel mooie kleding gehad van m’n moeder en zus maar van anderen krijg ik toch liever kado bonnen ? dan kan je gewoon zelf kopen wat je leuk vind..
Het allerleukst/mooist wat ik bij m’n zoontje heb gekregen is toch wel een draagdoek.. wel zelf uitgekozen maar wat een topkado!

Reply
Manouk 3 juni 2016 - 08:18

Mijn schoonmoeder is, hoe lief bedoeld ook, een beetje van het in slaan van allemaal prulletjes. Zo hebben we al ruim een jaar een kruiwagentje van de action bier staan en had hij al heel snel een grote bal. En ook kleding in te grote maten en heel veel knuffels. Echt heel veel. En ik daar zelf niet van. Heb ze in een tas gestopt en volgens mij een paar zefs weggegooid. Ik vind het heel lief hoor dat ze die spulletjes koopt, maar ik moet het allemaal opslaan haha!

Reply
Simone 3 juni 2016 - 08:07

Als je het wilt hebben over leuke dingen dan weet ik nog we iets! Ik kreeg een mand vol met kleine cadeatjes en mocht daarvan 8 dagen lang iedere dag 1 pakje openen. Voor de hele kraamtijd iedere dag een 1 cadeautje dus, en dat vond ik echt een heel leuk idee!

Reply
Roos 3 juni 2016 - 07:46

Zes weken geleden bevallen en de allerliefste cadeaus die ik gehad heb zijn de persoonlijke cadeaus.. een gouden armbandje met zijn naam, een zilveren spaarpot met zijn naam, een geboorte stoeltje. Maar ook de zelfgemaakte cadeaus. Een gehaakt muziekdoosje, een gehaakt wieg dekentje een zelfgemaakte badcape. Daar zit zoveel liefde en aandacht in ! Nog een van de mooist gekregen cadeaus was toch wel de stokke tripp trapp die ik van collega’s kreeg 🙂

Reply
Miranda de Jong 3 juni 2016 - 07:46

Ik kreeg voor de geboorte van onze jongste een pakket tweede hands kleding van een tante. Ze vertelde het heel openlijk. Wij hadden het niet breed en ze vond het niet fijn ons financieel voor te trekken. Zo kregen we veel meer en had ze een beter gevoel erbij. Ze had wel heel goed haar best gedaan op marktplaats want alles was als nieuw. Ik vond en vind het nog steeds mega lief!

Reply
jessie 3 juni 2016 - 07:34

Ik snap inderdaad ook niet hoe mensen erop komen!!! Even logisch nadenken? Ik kreeg van een goede vriendin 3 rompertjes met een roze sierrandje bovenaan (en roze tekst erop) voor mijn zoontje haha kan daar met mn kop niet bij hahhaha

Reply
Elisabeth 3 juni 2016 - 07:31

Ja gebruikte spullen vind ik ook niet kunnen. Dat is prima maar niet als cadeau. De rest, ach, vind ik best gaan persoonlijk. Vooral de rose kleding voor een jongen en de hijskraan voor een meisje. Dat moedig ik juist aan!!

Reply
Linda 3 juni 2016 - 08:15

Ik heb er voor onze dochter zelfs om gevraagd, zo kreeg ze een houten trein! Vond het mega stoer.

Reply
Lonneke 3 juni 2016 - 07:12

Haha zo herkenbaar! Wij kregen ook een kledingstuk van 164, te gek voor worden. Wij kregen bij de geboorte ook van dat zand waar je mee kunt ‘kleien’ of iets? wel een beetje heeeel vroeg haha

Reply
Saskia 3 juni 2016 - 07:03

Haha wat raar zeg. Soms valt het gewoon niet te begrijpen haha.

Reply
Michelle 3 juni 2016 - 06:53

Hoe krijgen mensen het bedacht hè? Gebruikte spullen met vlekken als kraamcadeau? Blegh. Ik moet zeggen dat wij de afgelopen weken vrijwel alleen maar erg leuke – en nuttige – cadeautjes hebben gehad. Dat had ik van te voren eigenlijk niet verwacht, maar precies wat jij ook zegt; het gaat sowieso om het gebaar!

Reply
Kelly 3 juni 2016 - 06:21

Ik was gister al op Instagram aan het meelezen naar de reacties en inderdaad ‘Hoe kóm je erop?!’ met sommige cadeaus hahaha! Grappig om te lezen!

Reply
Ellen 3 juni 2016 - 06:17

Een elektrische tandenborstel?! Haha, wat erg. Ik heb gelukkig niet van die vreemde cadeautjes gekregen.

Reply
Channa 3 juni 2016 - 06:11

Die stropdas met ooievaars, uhhh dat dat überhaupt bestaat! Een hijskraan voor een meisje had mij niet uitgemaakt, genoeg meisjes die daar mee spelen. Ik vind zelf de gepersonaliseerde cadeaus erg leuk.

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.