Yvette|Yes we mogen weer!

by Yvette Post

EINDELIJK MOGEN WE WEER!!!

 

Yes morgen is het zo ver! De sportscholen mogen weer open! Vanaf maart waren natuurlijk alle sportscholen gesloten. En nu 2.5 maand later mogen ze eindelijk weer open. Wel met heel veel regeltjes , maar he beter dat dan dicht blijven. De meeste sportscholen hadden wel de mogelijkheid tot buiten sporten. Maar ergens voelt dat toch anders. Zelf merkte ik in mijn lessen dat de deelnemers veel meer bezig waren met ziet iemand mij, wie loopt daar voorbij, en natuurlijk is het geluid buiten heel anders dan binnen, en ook hadden wij geen headset . dus alles bij elkaar ben ik blij dat we weer naar binnen mogen!

 

WAAR MOETEN WE REKENING MEE HOUDEN?

 

CONTROLE VRAGEN!

 

Aller eerst als er iedere keer dat je komt sporten , korte vragen gesteld worden over je gezondheid. En de gezondheid van je huisgenoten. Ben je verkouden , grieperig of aan het hoesten zal je helaas een keer sporten moeten overslaan. Bij ons op de club krijgt iedereen een eigen spray met desinfectie erin. Als je klaar bent met een oefening , kun je zo je apparaat matje of dumbells schoonmaken zodat de volgende weer fris kan beginnen. Ook bij de groepslessen zal iedereen zijn eigen gebruikte materialen schoonmaken. Tijdens de wissel van de groepen die mogen komen sporten, zullen wij dan ook alles nog schoonmaken.

 

 

CONDITIE:

Door het thuiswerken en meer thuis zijn hoorde ik veel om mij heen dat we toch allemaal wat meer hebben gegeten dan we misschien hadden gewild.

Zelf ben ik er ook meer dan schuldig aan, manlief stelde namelijk steeds voor, zullen we wat lekkers eten voor de lunch of iets lekkers bij de koffie, of savonds een heerlijk zak chips voor de tv. En het oneerlijke aan dit verhaal is dat hij dat allemaal kan eten zonder maar een gram aan te komen. En ik kijk er naar en het zit op mijn heupen…helaas!

We hebben met zijn alle natuurlijk de eerste weken veel sportmateriaal aangeschaft om vol goede moed thuis te gaan sporten of te gaan hardlopen. Voor een aantal mensen ging dit super, en andere hadden er iets meer moeite mee . En vinden het minder prettig om in hun eentje te sporten.

Daardoor zal je helaas niet gelijk op je oude niveau kunnen beginnen. Of gelijk het volle gewicht aan je bar tijdens de pump les. Je zal merken dat je dit weer moet opbouwen. Gelukkig komt het erg snel weer terug die conditie dus dat scheelt weer.

 

 

AANTAL KEER PER WEEK SPORTEN:

Wat ik van meerdere sportscholen heb begrepen is dat ze met tijdvakken gaan werken. Je kunt dus een bepaalde tijd reseveren om jouw training te doen. De tijdblokken verschillen wel heel erg per club. Hij de ene mag je max 1 uur en bij de andere mag je 2 uur achter elkaar reseveren. En er zit dan ook weer een max aan het aantal trainingen per week. Dit is natuurlijk omdat ze alle leden een kans willen geven om te komen sporten of mee te laten doen aan een groepsles. Maar ik heb al heel veel reacties gehoor, dat is toch veel te kort ik train normaal veel langer. En dat snap ik ook wel weer, we zijn met zijn alle heel anders gewend , we mochten zo lang blijven als we wilde en nu moeten we ons ineens aan een tijd houden.

AIRCO:

En dan de gene waar ik toch wel het meest benieuwd naar ben hoe dat gaat zijn, de airco mag niet aan. DAT WORD ZWETEN!! Zeker op warme dagen denk ik dat dit een hele uitdaging gaat worden. Probeer dan ook je training te doen met een iets lager intensiteit, neem dextro mee en drink voldoende. En vooral luister naar je lichaam. Die geeft het allemaal echt wel aan, en het is aan ons wat we daar mee gaan doen.

Voor mij word dit ook een uitdaging, ik val best wel snel flauw.
Ook met de zonnige dagen buiten hebben mijn collega’s mij een aantal keer dextro moeten geven. Mijn “probleem” is namelijk, dat ik of voor de volle 100% ga of niet. Dus ik zal ook echt moeten leren om mijn energie meer te moeten verdelen. Maar dat komt vast goed!

 

Ben jij al weer helemaal klaar om naar de sportschool te gaan? Of wacht je liever nog een tijdje? Hoe zijn de maatregelen op jouw sportschool? Ik ben benieuwd!

 

 

Liefs Yvette

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.