Yvette l Een goed begin, is het halve werk.

by Yvette Post

Laten we bij het begin beginnen.

Een goede mindset is de basis voor alles. Sporten omdat jij dat wilt en niet omdat de buurvrouw is gaan sporten. Je zal merken dat als je voor je zelf het besloten , nu ga ik sporten en ik ga er voor dat het veel beter vol te houden is omdat je er helemaal achter staat. Dat neemt niet weg dat het op sommige momenten nog lastig zal zijn om door te zetten. Maar een goed begin is het halve werk.

Realistische doelen stellen:

 

Als we dan eenmaal besloten hebben om te gaan sporten , hoor ik vaak dat mensen heel streng worden voor zich zelf. 5 keer in de week sporten, geen koolhydraten niet meer snoepen, want ja ik moet over 3 weken in bikini en ik wil nog 5 kilo kwijt owja en een sixpack… Helaas is dit een doel wat er voor zorgt dat we sneller afhaken. Niemand ziet namelijk na 3 weken verschil aan zijn lichaam, tuurlijk zal je je al fijner in je vel voelen of meer energie, maar na 3 weken een sixpack.. helaas dat is niet haalbaar. Vaak is dit dan ook het moment dat mensen zeggen, zie je ik kan het niet , sporten werkt niet voor mij , ik kap er weer mee. ZONDE!!!!!

 

Probeer voor je zelf een realistisch doel te stellen. Koop een mooie jurk en hang deze op de kast, of een plek waar je hem iedere dag kunt zien. Spreek met je zelf of je partner een doel af, bijv over 4 maanden ga ik stralen in deze jurk. Je zult merken dat je door een langer termijn doel veel bewuster bezig bent en bewustere keuzes maakt. Je lichaam heeft tijd nodig om aan deze veranderingen te wennen, en zeker dat stemmetje in ons hoofd.

Hoe leuk is het dat je dan misschien na 3 maanden al wel in de door jou gekozen jurk past . Doordat je jou gestelde doel nu wel behaald zal je gemotiveerd blijven en trots zijn op je zelf. En dit zorgt er voor dat je op een andere manier naar sporten en zeker ook eten zal kijken.

 

 

Sporten hoort leuk te zijn!

Af willen vallen is natuurlijk niet de enige reden waarom we gaan sporten, zeker niet. Het allerbelangrijkste vind ik toch wel dat je er plezier in hebt. Iets doen wat je leuk vind help bij het halen van jou doelen en wat jou energie geeft. Probeer dus een sport te vinden waar je blij van word , we moeten al zo veel dus zorg er voor dat sporten als ontspannen voelt. Nu hoor ik je denken, ja tuurlijk ik werk mij in het zweet , lekker ontspannend…NOT. Maar geloof mij, als je iets gevonden hebt wat je leuk vind om te doen kun je je verstand op nul zetten en werkt dit ook zeker ontspannend.

 

Dus lieve mensen ben alsjeblieft niet te streng voor je zelf, en geniet ook zeker van een wijntje of een stukje chocolade, en ben lief voor je lichaam.. je bent er tenslotte maar 1!

 

Wat is jouw motivatie of doel om te gaan sporten? Ik ben benieuwd!

 

Liefs yvette

Misschien vind je dit ook leuk

1 comment

Els Black 5 mei 2020 - 15:14

Ik voel me altijd veel beter als ik gesport heb en toch doe ik het nooit… Nu ben ik zwanger dus dat is niet het goede moment om weer te beginnen

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.