Wordt het niet eens tijd voor een oppas?

by Tamara

‘Wat? Zijn jouw kinderen nog nooit uit logeren geweest? Maar hoe komen jullie dan aan tijd samen toe?’ Dat was een vraag die ik een tijdje geleden van iemand kreeg en tevens een vraag die in mijn hoofd rond bleef dwalen. Ik ben ruim acht en half jaar moeder en de keren dat ik alleen met Richard weg ben geweest zijn op twee handen te tellen. Niet omdat we niet willen, maar domweg omdat we niet zoveel oppasmogelijkheden hebben. Mijn familie woont allemaal erg ver weg en de familie van Richard kan niet vaak. Dus misschien wordt het eens tijd om een oppas te gaan zoeken!

Waar hebben we een oppas voor nodig?

Laten we voorop stellen dat ik samen een nachtje weg gaan ofzo niet zo nodig vind. Of nodig vind.. Uhm.. Ja ik weet niet, ik heb er niet zo heel erg veel behoefte aan. Ik vind het overigens prima als Richard een nachtje weg zou gaan ofzo, maar ik heb er zelf geen behoefte aan. Nu moet ik zeggen dat ik zelf vroeger ook niet veel ging logeren, pas toen ik wat ouder was begon ik dat leuk te vinden.

het enige waar wij een oppas voor nodig zouden hebben, is dus om soms in de avond samen weg te kunnen. Dan doel ik niet alleen op bijvoorbeeld samen een hapje eten, of misschien naar de bioscoop, maar bijvoorbeeld ook voor ouderavonden en afspraken in de avond.

Afgelopen week hadden we bijvoorbeeld een hypotheekadviesgesprek en op het laatste moment hadden we geen oppas meer, waardoor ik niet mee kon gaan en Richard alleen moest. Nu was dat geen grote ramp, maar bij dat soort dingen vind ik het altijd wel fijn als ik mee kan, zodat ik ook wat op de hoogte ben.

Hoe vind je een oppas?

Ik weet nog wel dat toen mijn ouders vroeger een oppas zochten, ze gewoon een briefje hebben opgehangen bij de plaatstelijke supermarkt. Daar reageerde een wat oudere vrouw op en die is heel erg lang onze vaste oppas geweest. Maar tegenwoordig gaat het nog veel makkelijker. Als je op zoek bent naar een oppas aan huis, dan is een site als Sitly een hele goede optie. Hierop kun je heel makkelijk je postcode invoeren en dan zie je een heleboel opties met mensen die zich hebben opgegeven als oppas. Behalve een foto staat er ook wat informatie over de oppassers op de site en kun je contact met ze zoeken. Veel makkelijker dan een briefje in de supermarkt dus!

Of we echt op zoek gaan naar een oppas? Misschien wel! en dan is de kans heel groot dat ik even bij deze site op zoek ga!

Heb jij een oppas? En hoe ben je daar aan gekomen?

Deze blog bevat een gesponsorde link.

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.