Wies | Zomerknutsels

by Wies

Zomer 2021, helaas weinig warm weer nog dit jaar gehad. Wel veel regen. Wat kun je doen met regen? Knus binnen zitten en tijd voor het gezin. Tijd om te knutselen. Tijd om de zomer naar binnen te halen met leuke zomerknutsels.

Knutselen met het thema zomer

Mijn 2 oudste meiden vinden het altijd leuk om te knutselen met hun foto, dus daar zijn we mee begonnen.

Eerst hebben we een groot papier blauw geverfd als “zee”, daar hun foto opgeplakt, en een snorkel gemaakt. Suus wilde een krab erbij, die heb ik voor haar gemaakt. Elize wilde een octopus (we hebben laatst Finding Dory gezien) en die heeft zij gemaakt met papiertrappetjes.

Als tweede knutsel hebben we ijsjes gemaakt. De bolletjes ijs hebben we gemaakt van scheerschuim, verf en doorzichtige lijm. Dan krijg je een “fluffig’ effect. Lekker kliederen, dat vind elk kind toch leuk?! Daarna hebben we de ijsjes afgemaakt met taartdecoratie.

De derde knutsel is een zeemeermin, waarvan de staart is gemaakt van muffinvormpjes.

En wat hoort er nog meer bij de zomer? Schelpen natuurlijk! Zelf versierd met glittersteentjes. (Heerlijk als je 3 dagen later nog de glittersteentjes in huis vind :-p)

En als we het toch over het strand hebben, kwallen. Bah, die stekende vieze kwallen.  Geknutselde kwallen zijn gelukkig leuker dan de echte.

En onze laatste knutsel was de tent. Makkelijk zelf te vouwen. De rest van de tekening kun je daarna inkleuren. Als je daar zin in hebt. Of niet.

En dit waren onze zomerknutsels voor deze keer. Wil je meer knutselinspiratie, knutselfoto’s zien, of foto’s van ons gezin zien? Neem dan een kijkje op onze Instagram Huizehoogkamp! Doei!

 

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.