Wies | Sneeuwpop van pompoms

by Wies

Iedereen moet die toch wel een keer hebben gemaakt = pompoms. Van die bolletjes wol. Wist je dat je daar ook leuke dieren van kunt maken?

Hoe maak je een pompom?

Er zijn verschillende manieren om een pompom te maken. Je kunt een pompommaker kopen bij een knutselwinkel, persoonlijk heb ik daar altijd ruzie mee. Wij hebben ze nu gemaakt van karton.

Van een groot stuk karton heb ik rondjes geknipt van verschillende groottes. Van elk formaat rondje moet je er 2 maken.

Zie hier onder op de foto hoe je een pompom maakt.

Ik heb dit samen met mijn oudste dochter Elize gemaakt, zij is 6 jaar. Suus van 3 die was uit spelen. Die moet ik ook geen pompoms laten maken want dan heb ik overal draadjes door het hele huis. Voor Elize was dit ook nog wel lastig dus we hebben het samen gedaan.  Ze was supertrots toen het klaar was!

Wij wilden een sneeuwpop maken, dus we hebben van 3 verschillende groottes 3 pompoms gemaakt en deze met een touwtje op elkaar gezet.

En kijk haar trots zijn!

Wij hebben er een lintje omheen gedaan als sjaal, en een hoedje op gezet. Dit is een koffiecupje. En we hebben er plakoogjes opgeplakt.

Dit is het resultaat. Schattig toch?

Als je geen karton hebt, of daarmee niet aan de slag wil, kun je ook pompoms maken met een vork:

Dit was de winterknutsel van ons. Wij hebben een sneeuwpop gemaakt, maar je kunt er verschillende popjes en dieren van maken. Op Pinterest kun je hier verschillende voorbeelden van vinden.

Ben je op zoek naar meer knutselinspiratie? Of wil je een kijkje nemen in het wel en wee van ons gezin? Kijk dan op onze instagram HuizeHoogkamp

Groetjes!

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.