De moestuintjes zijn weer helemaal in. Bij de Albert Heyn worden ze weer weggegeven, maar bij de Action en de Hema kun je ze ook kopen. Heel leerzaam voor kinderen (en volwassenen) en leuk om mee bezig te zijn. Alleen zijn die bakjes zo lelijk. Wij gingen zelf aan de slag om leuke bakjes te maken.

 

Moestuinbakjes DIY

Ik heb totaal geen groene vingers. Gras maaien en ervoor zorgen dat de klimop niet overal naar toe groeit kan ik nog net, maar als ik onkruid moet verwijderen zou het goed kunnen dat ik een gewone plant weg haal. Binnen huis heb ik 1 vetplant die het wonderwel nog doet met een schuitje water een keer per maand (en soms nog langer), en een paar orchideeën die zonder water toch nog regelmatig nieuwe planten geven ?! Een een paar kunsttakken ter decoratie.

De moestuintjes van eerdere jaren hebben mijn meiden en ik altijd verzopen. Dus we dachten wel aan water geven, maar dan te veel. Daarom hebben we dit keer bakjes gemaakt met uitlekmogelijkheid voor te veel water. Hopelijk gaan ze nu wel groeien.

 

We hebben ze gemaakt van 2 lege flessen.

Deze hebben we doormidden gesneden en geknipt, en de onderkant mochten Elize en Suus leuk versieren. Ze kozen voor Washi-tape.

De bovenkant vulden we met grond, en daar deden we meerdere zaadjes in. Wel dezelfde zaadjes, maar dan uit meerdere moestuinbakjes.

De bovenkant plaatsten we op de onderkant en tadaaaa; Je hebt een leuk moestuinbakje met lek-mogelijkheid als je er teveel water in doet. Zo kan ik Elize het taakje geven om de bakjes elke dag water te geven, zonder dat ze er veel te veel water in doet en ze verzuipt.

Een moestuinbakje is al gaan groeien, dus het werkt ook nog!

En zeg nou zelf, als je meerdere bakjes hiervan maakt en naast elkaar zet in bijvoorbeeld de vensterbank, dat ziet dat er toch hartstikke leuk uit?!

 

Er is ook een mogelijkheid dat je deze knutsel gebruikt om de planten zelf water te geven! Dan moet je er een touwtje met stof onder de grond leggen en zorgen dat het touwtje naar de onderkant in het water gaat.  Dan geeft het plantje zichzelf water. Ik heb hier niet voor gekozen, want de charme van de moestuintjes is dat de kinderen zelf de verantwoordelijkheid hebben voor het zorgen van een plantje, en dat houdt ook in dat ze zelf elke dag deze water moeten geven. In de hoop dat we dit niet vergeten…

 

Wil je meer knutsels van ons zien, knutselinspiratie krijgen of wil je een kijkje nemen bij ons gezin, kijk dan op Instagram HuizeHoogkamp.

 

 

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.