Wies | Huisjes maken van ijslollystokjes

by Wies

IJsjes. Dozen gaan er hier doorheen, vooral als het lekker weer is. Maar wist je dat je ook heel leuk kunt knutselen met de stokjes?

Knutselen met ijslollystokjes

Zeg nu zelf, ken jij een kind die niet van ijsjes houdt? Ik niet. Zelfs mijn lastige eters willen altijd wel een ijsje.  Wist je, dat je ook heel leuk kunt knutselen met ijslollystokjes? En nee, hiervoor hoef je echt niet alle stokjes te bewaren en schoon te maken, je kunt de ijslollystokjes ook gewoon kopen, bijvoorbeeld bij de Action. Je kunt ze zelfs gekleurd kopen. Ik koop ze zelf altijd in houtkleur, zodat we ze zelf een kleurtje kunnen geven.

Mijn DIYBlog collega Bianca heeft hier vorige week een blog over geschreven. Zij heeft een Husky gemaakt met Geometrische vormen. Die is supermooi geworden en kun je hier lezen; linkje

Ik richt mij meer op jonge kinderen en wat je samen met hun kunt knutselen. Het resultaat wordt niet altijd mooi of perfect of wat ik in gedachten had, maar met knutselen gaat het ook niet altijd om het resultaat, maar ook om het proces. Ze zijn creatief ergens mee bezig, ze ontwikkelen hiermee goed hun fijne motoriek,  ze leren creatief te denken, het bevordert hun ruimtelijk inzicht, en vooral als ze zelf veel hebben gedaan zijn ze altijd megatrots op hun kunstwerk!

Een huisje van ijslollystokjes

Ik heb zelf een sjabloon gemaakt van het huisje.  Elize heb ik de stokjes zelf laten knippen met een tang en op laten plakken. Voor Suus (3 jr) heb ik de stokjes geknipt en heb ik het haar zelf laten opplakken.  Hierbij moest ze zelf goed kijken welke stokjes waar tussen pasten (puzzelen!).  Hierna hebben we ze uitgeknipt en het dak op het huisje geplakt.

Het huisje verven en versieren

Toen de lijm goed was gedroogd en het dak stevig op het huisje zat, konden Elize en Suus de huisjes gaan verven en daarna versieren.  Ze hadden zelf bedacht een hartje erop te doen en bloemetjes. En glitters natuurlijk, als het aan hun ligt is elke knutsel met glitters. Aaaaargh ik haat dus glitters want het hele huis ligt erna vol mee en na goed stofzuigen zie je nog steeds glitters. Maar ja, zij wilden het graag, dus glitters it is.

Toen ze klaar en droog waren heb ik er een touwtje aan de achterkant op geplakt met een lijmpistool. Ik ga ze buiten ophangen in ons tuinhuisje. Vind je ze ook niet vrolijk geworden?

Voor meer knutselideeen, knutselinspiratie of voor het wel en wee in ons huis; neem een kijkje op mijn Instagram HuizeHoogkamp

 

 

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.