Wies | Halloween knutselen met jonge kinderen

by Wies

Halloween. Je houdt ervan, of niet. Ik zit een beetje ertussen. Het huis versieren en verkleden vind ik leuk, het griezelen wat minder.  Mijn dochters zijn gevoelig voor enge dingen. Van een spannende film kunnen ze ‘s nachts wakker liggen en nachtmerries krijgen. Halloween helemaal vermijden lukt niet. In supermarkten, winkels en op tv word je ermee dood gegooid (leuke woordkeuze voor Halloween he 🙂 ) en mijn meiden krijgen er sowieso wat van mee. Daarom zijn wij dit keer wel gaan knutselen met het thema Halloween. Maar dan geschikt voor jonge kinderen.

Halloween knutselen met jonge kinderen

Glazen monster potjes

Wij begonnen met het verven van lege glazen potjes. In Halloweenkleuren; oranje, zwart, groen, paars en rood.  Ik wou ze goed gedekt hebben, daarom kozen wij ervoor om te verven met acrylverf (van de action) in plaats van plakkaatverf of kinderverf.  Toen ze droog waren hebben Elize en ik gezichtjes erop getekend met zwarte merkstiften.

Wij hebben ze voor het raam neergezet. Als het donkerder wordt ‘s avonds doen we de deksels eraf en het waxinelichtje erin aan, dat staat heel gezellig. (tip; de glazen potjes worden warm, dus kijk uit als je de lichtjes aan hebt en ze vast houdt en gebruik een onderzetter)

Pompoenhoofden

Pompoenhoofden zijn leuk om te knutselen voor hele jonge kinderen, maar ook voor de oudere. Hoe ouder ze zijn, hoe meer ze zelf helemaal kunnen maken, knippen, en een grappig gezicht zelf kunnen maken.

Met Suus van 3 jaar oud heb ik geholpen met knippen. De ogen, het groene blaadje, de mond en de tanden mocht zij zelf opplakken.  Elize , 6 jaar, heeft zelf alles geknipt en geplakt.

Wij hebben deze pompoenhoofden op het raam geplakt voor het huis. Door het oranje valt het meteen op.

Monsterkrans

Van onze handen hebben wij monsters gemaakt. Onze handen hebben wij op papier overgetrokken, uitgeknipt en hier hebben wij monsters van gemaakt. Toevallig hadden wij net een nieuw zakje met wiebeloogjes gekocht, hier gingen Elize en Suus mee los. Binnenkort nog maar eens een zakje halen, want veel zit er niet meer in.

Spoken

Van papieren bordjes, papier en crêpepapier hebben wij deze spoken gemaakt. Elize heeft de gezichten getekend.

Leuk zijn ze geworden he?

Skeletpoppetjes van wattenstaafjes

Met lijm en wattenstaafjes hebben wij deze skeletpoppetjes gemaakt. Een skelet was aan het dansen, en de ander sprong in de lucht met de benen omhoog.

Glitter spinnenweb

Bij de Action kun je  Glitterlijmstiften kopen. Heel leuk om spinnenwebben mee te maken. Ik heb zelf op zwart papier met potlood een spinnenweb getekend. Elize en Suus hebben de lijntjes over getrokken met de glitterstift.

Mummies

Een hele simpele, korte maar leuke knutsel zijn mummiepoppetjes. Van zwart karton (wel dikker papier pakken) maak je een poppetje, de wat oudere kinderen kunnen deze ook zelf tekenen en uitknippen. Deze lijm je aan 1 kant, en dan ga je met een wit touwtje eromheen. Tadaaa, deze mummies zijn zo gemaakt!

Wc-rol poppetjes in Halloweenstijl

Ik houd van knutselen met duurzaam en herbruikbaar materiaal, wc-rolletjes zijn daar een goed voorbeeld van. Dit keer hebben wij er Frankensteins en vleermuisjes mee gemaakt.

Heksenhoofden

Van een eierdoos, karton, wol en verf maakten wij deze leuke heksjes.

Elize en Suus hebben de eierdoos geverfd, en daarna zelf de hoed geknipt en opgeplakt. De haren vonden ze het leukst; de haren waren heel lang, maar ze wilden kapstertje spelen dus werd het korter geknipt. Zo lang ze het niet bij hun eigen haren deden en doen vind ik het goed!

 

Dit zijn onze Halloweenknutsels. Ga jij er ook een maken? ik ben heel benieuwd hoe het is geworden!

Veel plezier met knutselen!

Voor meer knutselinspiratie, of voor een kijkje in ons gezin met 2 knutselprinsesjes, neem eens een kijkje op mijn Instagram HuizeHoogkamp. 

 

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.