Wies / Fantasiedieren van karton knutselen

by Wies

Hoe mijn idee om te gaan knutselen ineens mijn meiden inspireert om heel wat anders te gaan knutselen. Met een veel leuker resultaat!

Knutselen met herbruikbaar materiaal

Hoi!

Ik ben Wies en dit is mijn eerste DIY Blog voor The Mommy Diaries. Ik ben thuisblijfmoeder van 2 prinsesjes van 6 en 3 jaar, en 30 weken zwanger van prinses nummer 3. Ik noem ze prinsesjes, omdat ze echte tuttebellen zijn; Het liefst dragen ze altijd hun prinsessenjurken, make-up en hun hakjes. In bomen klimmen en met modder kliederen is niet aan hun besteed. Knutselen daarentegen vinden ze allebei fantastisch en doen we thuis veel en graag.

We gebruiken vaak materiaal die we overal kunnen kopen en materiaal die we kunnen hergebruiken. Duurzaam en goed voor de portemonnee. We gebruiken vaak wit en gekleurd printpapier, plakkaatverf, potloden en stiften van allerlei merken, en gerecycled materiaal van wc-rollen, lege flessen of pakken drinken, eierdozen en in dit geval karton.

Elize is 13 juli 6 jaar geworden en vanwege mijn zwangerschap en bekkenproblemen hebben we haar cadeaus, taartingrediënten en feestversiering online besteld. Het resultaat; veel dozen.  Een aantal dozen hebben de meiden in gebruik genomen als bed, stoel en kasteel voor hun barbies. 2 Dozen heb ik uit elkaar gehaald om ermee te gaan knutselen.

Mijn knutselidee was om 3D cactussen te gaan maken. Hiermee begin je door een cactus te tekenen op karton (er zijn via google diverse print-templates hiervoor te downloaden, ik teken altijd zelf of Elize tekent). Deze cactus kun je uitknippen of snijden, of uitprikken met een prikpen; hier kunnen wat kleinere kinderen zich wel even mee vermaken.  Nu kun je dezelfde cactus overtrekken en uitknippen, waardoor je twee dezelfde helften hebt die je in elkaar kunt zetten, of je maakt een ander pootje of takje. Je knipt dan een lijntje in de onderkant van 1 helft, en een lijntje in de bovenkant van de andere helft, en dan kun je ze op elkaar schuiven en dan krijg je een 3D-effect. Hierna hebben wij ze geverfd.

Van Cactus naar Fantasiedier

Tijdens het maken van de cactussen kwam Elize op het idee om ook dieren te gaan maken. Ze kan voor haar leeftijd goed tekenen, al is het niet altijd duidelijk welk dier het is. Zo wordt het al snel een paard met uiers, en een schildpad met een hoorn. En een lol dat ze daarmee heeft!  Die dieren knipten wij ook uit, we maakten samen pootjes eronder en die kleuren wij in met viltstift.

En zo werden de Fantasiedieren in 3D eigenlijk veel leuker dan de 3D Cactussen.

Ben je benieuwd wat we verder gaan doen met de overgebleven dozen? Neem dan een kijkje op mijn Instagram @huizehoogkamp. Hier deel ik al het wel en wee van ons gezin, en onze knutsels.

Groetjes Wies en de zusjes Hoogkamp

 

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.