Wies | Egels knutselen

by Wies

Het is buiten al volop herfst. De blaadjes, eikels en kastanjes vallen uit de bomen, het regent en het wordt steeds kouder. Ik houd van dit seizoen; we gaan vaak naar het bos, verzamelen natuurlijk knutselmateriaal en als het buiten regent zitten wij aan de eettafel te knutselen.

Knutselen met thema herfst

Volgende week hebben Elize en Suus herfstvakantie. Als het even droog is, gaan wij naar het bos. Elize en Suus nemen allebei een rugtas mee, en mogen hierin takjes, eikels, kastanjes en blaadjes verzamelen. Hopelijk stoppen ze niet per ongeluk hondenpoep erin ;-).

Maar wat doen wij hiermee?  Je kunt er poppetjes van maken en opplakken, of ze zelf een bos laten tekenen en hierop wat natuurlijk materiaal plakken. Wij maken er dit keer een egel van. Er zijn diverse templates te vinden van een egel op pinterest die je kunt uitprinten. Ik heb zelf de egel getekend.

Egel knutselen op verschillende manieren

Okee, een egel dus. Wat kun  je hier allemaal mee doen?

Allereerst hebben wij een egel beplakt met blaadjes. Dit ziet er leuk en herfstig uit. Het nadeel van knutselen met blaadjes, is dat je ze na een week moet weggooien want anders vallen de blaadjes er een voor een af en heb je al snel een kale egel. Maar zoals het altijd geldt met knutselen; het gaat niet altijd om het eindresultaat, maar om het knutselen zelf en bezig zijn met.

Egel van knijpers

Voor jonge kinderen is het leuk om te werken met knijpers. Suus vond het helemaal leuk om de knijpers op de egel te knijpen, en om de egel daarna te verven.

Egel verven met een vork

Ook leuk voor alle leeftijden; verven met een vork.

Een egel van penne pasta

Niet alleen lekker om op te eten, maar ook leuk om mee te knutselen.

Een egel van wc-rolletjes

Wij knutselen vaak met wc-rolletjes, zo ook deze egel. Ik heb eerst lijntjes getekend op het wc-rolletje en de meiden op de lijntjes het wc-rolletje door laten knippen. Zo leert Suus gelijk hoe ze iets recht uit moet knippen.

Een egel waaier maken

Als laatste maken we een egel waaier. We vouwen een vierkant blaadje heen en weer, en vouwen deze dubbel. De zijkanten plakken we tegen elkaar en dit plakken we weer op de egel.

Dit waren onze egel knutsels. Leuk om te maken met kinderen van verschillende leeftijden, en je bent gelijk bezig met het thema herfst; hierdoor leren de kinderenHoe de verschillende seizoenen.

Ga jij ook knutselen in de herfstvakantie?

Ben jij op zoek naar inspiratie om te knutselen, of wil je meer zien van het wel een wee van ons gezin? Neem dan een kijkje op mijn Instagram HuizeHoogkamp.

 

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.