Wies | DIY kersthangers maken met kinderen

by Wies

De kerstboom met kerst is niet meer weg te denken. Sinterklaas is nog niet eens het land uit en veel huishoudens halen de kerstboom tevoorschijn. De ballen en andere kersthangers worden weer uit de doos gehaald en in de boom gehangen. Of er worden nieuwe gekocht en deze worden gebruikt. Maar wist je dat je ook zelf kersthangers kunt maken? Ook met kleine kinderen? Dat hebben wij gedaan, lees vooral verder.

Kersthangers maken met kinderen

Mijn meiden, Elize en Suus vinden de kerstboom altijd prachtig. Ze helpen graag om de kerstboom te versieren. En ja ik ben zo’n mama die dan ‘s avonds als zij op bed liggen toch wat ga verhangen zodat er geen lege plekken in de boom zijn.

Dit jaar hebben we zelf kersthangers gemaakt. En ze zijn nu mega trots op hun hangers in de boom!

Wij hebben de hangers gemaakt van zoutdeeg. Supermakkelijk om te maken, leuk om te gebruiken en je hebt er lang plezier van.

Kerst hangers van zoutdeeg

Maar hoe maak je zoutdeeg? Ik heb al eerder geblogd over een ketting maken van zoutdeeg. Hier kun je het recept vinden. klikkerdeklik.

Mijn meiden vinden kleien helemaal geweldig, zoals bijna ieder ander kind. Dus eerst heb ik ze los laten gaan met het zoutdeeg, daarna heb ik de kerstvormpjes erbij gepakt en samen met hun deze uitgestoken uit het deeg.

Deze hebben we een uur laten drogen in de oven, omgedraaid en dan weer een uur in de oven.

De volgende dag hebben wij ze geverfd. Ook pakten we de glitters en glitterstiften bij. Altijd leuk. Vooral voor hun, ik zie de aankomende weken vast nog steeds glitters in huis liggen…

Dit hebben we laten drogen, en de volgende dag de andere kant van de hanger geverfd en beglitterd(geen woord, i know, maar het staat zo leuk).

Touwtje eromheen en klaar.

Kersthangers maken van Chenilledraad

Ken je chenilledraad? Van die flexibele stokjes? Hier kun je ook leuke kersthangers van maken.

Eerst begin je met een ster te maken.

Een kersthanger an sich. Wij hebben er strijkkralen omheen gedaan en de bovenkant gedraaid zodat de kraaltjes er niet af konden vallen. En klaaarrr waren onze kersthangers.

En zeg nou zelf, dit staat toch super gezellig in de boom??

Voor meer knutsels, inspiratie, of het wel en wee van ons gezin, neem eens een kijkje op mijn Instagram HuizeHoogkamp.

 

 

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.