Van mijn geweldige leuke knappe Blogbaas Tamara kreeg ik een plaatje te zien van een knutsel. Of ik die wil maken voor mijn blog. Ik houd wel van een uitdaging, dus mijn dochters en ik gingen aan de slag.

Cactusstenen

Eerst de stenen. Elize, Suus, baby Danique en ik gingen, zoals wel vaker in deze Corona periode, wandelen door de Uiterwaarden van de Ijssel in ons mooie Zutphen. Daar konden we toch wel mooie platte stenen vinden om te beschilderen? Nee dus. Alleen maar ruwe rotsstenen die niet te beschilderen zijn.

Dan maar zelf maken. We maakten de stenen met Zoutdeeg. Hierover heb ik eerder geblogd; wil je weten hoe je dit maakt kijk dan hier.  We maakten verschillende soorten en maten stenen om het echt op stenen te laten lijken. Van de rest van de zoutdeeg mochten mijn meiden zelf weten wat ze ermee gingen doen. Elize maakte een poppetje, Suus iets ondefinieerbaars ;-).  Even de stenen nog afbakken (uurtje in de oven op 150 graden) en klaar.

Daarna verfden we ze groen, Toen dat droog was, verfde ik met witte verf strepen en sterren erop om het op een cactus te laten lijken. Krijtstift werkt trouwens ook, en daarmee wordt het eigenlijk nog mooier, maar die had ik niet in huis, dus daarom gebruikte ik verf.

En klaaaaarrrr waren de cactusstenen. Ik stopte ze in een bloempot en ik heb ze nu in mijn vensterbank staan. Leuk toch?!

Wil je meer knutsels zien, of wil je het wel en wee zien van ons meidengezin? Neem dan een kijkje op mijn Instagram HuizeHoogkamp. 

 

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.