Wies | Bijenknutsel

by Wies

Bijen, wespen en andere stekende insecten. Mijn kinderen houden er niet van. Ik kan 100 keer zeggen dat ze rustig moeten blijven, maar zodra ze zo’n beestje zien gaan ze heel hard gillen en rennen ze in paniek weg. Ik hoopte met een knutsel over bijen wat meer positiviteit over te brengen over die beestjes. Zal het lukken?

Wat heb je nodig?

Wij hebben bubbeltjesfolie gebruikt, geel en zwart papier, krantenpapier en stift, lijm en scharen.

Bubbeltjesfolie vinden Elize en Suus altijd heerlijk om mee te knallen en te spelen, dus ik laat ze eerst daar los op gaan.

We knippen ze daarna in een rondje, en plakken dit op een wit papiertje. Daarna verven we de bubbeltjesfolie geel en laten we dit drogen.

De bijen maken

De bijen maken we met behulp van trappetjes. Misschien ken je dat zelf nog van vroeger?

Je knipt 2 lange stukken papier en vouwt deze om de beurten in elkaar. de uiteinden plak je vast met lijm of plakband en zo krijg je een trappetje.

Elize (6 jaar) kan het zelf, Suus (3 jaar) help ik met recht vouwen.

Daarna knippen we de vleugels uit van krantenpapier.

Voor het hoofdje maak ik rondjes op geel papier, en mogen de meiden zelf een gezichtje tekenen.  Elize maakt hierbij verschillende gezichtsuitdrukkingen.  Dit plakken we allemaal op elkaar, en daarna plakken we de bijen op de bubbeltjesfolie.

En de knutsel is weer af.

Tijdens het knutselen hebben we het over bijen en wespen, het verschil ertussen en wat ze doen in de natuur. En over andere steekinsecten. Ik heb de meiden nogmaals op het hart gedrukt om rustig te blijven als ze last hebben van een insect. Ik ben benieuwd of ze dat de volgende keer ook zullen doen…

Ga je deze knutsel ook maken? Ik ben benieuwd naar hoe die is geworden!

Voor meer knutselideeen, inspiratie of het wel en wee van ons gezin zie mijn instagram  HuizeHoogkamp

 

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.