What’s in a name?

by Tamara

Als je een kindje krijgt sta je voor een heleboel belangrijke beslissingen. Een van de belangrijkste daarvan is natuurlijk het kiezen van een naam , want je wil natuurlijk niet dat je kind de rest van zijn/haar leven ‘baby’ of ‘kind’ heet ofzo! Haha! Iedereen stelt weer andere eisen aan een naam , de één gaat voor een simpele naam, de ander vind originaliteit heel belangrijk. In deze blog vertel ik wat meer over de namen van mijn kinderen en wat ik nou echt heeel erg belangrijk vind in een naam! En! Vooruit! Ik zal ook een hint geven over de naam van ons derde kindje!

De geboortekaartjes van onze jongens!

De geboortekaartjes van onze jongens!

Ieder meisje denkt later aan hoe ze haar kinderen zal gaan noemen, al is het maar wanneer je met je pop speelt, of wanneer je the sims speelt en je kinderen namen moet geven. Toen Richard en ik net bij elkaar waren hadden we het hier wel eens over, ( het grote ‘Hoe gaan we later onze kinderen noemen gesprek!’) en gelukkig hadden we wel redelijk dezelfde smaak. Dus ong. 9 jaar geleden stond het al vast hoe later onze eventuele zoon en dochter gingen heten! Haha!

Toen ik zwanger was van Maxim hadden we onze mening qua jongensnamen toch wat bijgesteld. We vonden het eigenlijk best moeilijk om een naam te kiezen, omdat we niet van lange namen houden, het moet goed uitspreekbaar zijn ( dus wanneer iemand de naam leest dat ze niet denken: ‘Hoeee spreek je dat in vredesnaam uit?’) en ook makkelijk te schrijven. De film Gladiator was toen best vaak op tv en zo kwamen we op de naam Maxim. Immers, de hoofdrolspeler heet Maximus!

Maxim is een verkorting van de naam Maximiliaan, een naam die is afgeleid van het Latijnse woord Maximus, wat ‘de grootste’ of ‘de beste’ betekent.
Toen we een tweede jongen kregen, was het echt drama om een naam te vinden. Hoe makkelijk we de naam Maxim vonden, zo moeilijk was het om een naam voor een tweede ventje te vinden! Dus maandenlang discussies en uiteindelijk kwamen we uit bij een compromis naam, die voor ons beide het ‘Wauw’ effect niet had maar waar we mee konden leven. Toen hoorde ik de naam Floris, waar ik dit altijd een verschrikkelijke kaknaam vond, vond ik hem nu ineens prachtig! Hoe vaker ik hem uitsprak hoe mooier ik hem vond! Dus ik appte Richard: ‘Floris dan?’ en ik kreeg meteen een ‘NEE’ terug.. Zucht! In de weken daarna liet ik nog een paar keer ( of 100 keer) de naam Floris vallen, tot hij met 39 weken toch maar akkoord ging!

Floris is een Latijnse naam, afgeleid van het woord Florentius en betekent ‘de bloeiende’ of ‘de bekoorlijke’

Grootse namen dus voor onze ventjes! En stiekem vind ik de betekenis van een naam wel heel belangrijk!

We zetten bij de naam van ons derde kindje de lijn qua Latijnse namen weer voort! Maar jullie zullen nog heeeeeel even moeten wachten tot jullie weten wat deze naam is!

Misschien vind je dit ook leuk

6 comments

Angeline 19 april 2015 - 14:57

Oh dat was hier ook een drama! Nu nog steeds..

Ik ben benieuwd naar jullie naam

Reply
Tamara 19 april 2015 - 21:18

Hahahaha! Nog even wachten!

Reply
joyfromjoyce 19 april 2015 - 13:20

Ooh ben zo benieuwd naar de naam! Kan niks bedenken hahah

Reply
Tamara 19 april 2015 - 21:17

Hahaha! Nog even!

Reply
Saskia 19 april 2015 - 13:01

Leuk om te lezen! Wij hebben een Griekse naam voor onze baby. Voor onze zoon een Italiaanse jongensnaam: Senna en tweede naam is bijbels: josiah

Reply
Tamara 19 april 2015 - 21:18

Nu ben ik helemaaaaal benieuwd naar jullie naam! Haha

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.