Welke telefoon maakt de mooiste foto’s?

by Tamara

‘Ach maakt niet uit, als hij maar mooie foto’s maakt!’ zei ik toen ik een nieuwe telefoon mocht uitzoeken. Voor iemand die haar telefoon heeeeeel erg veel gebruikt, kan het me eigenlijk niet zo heel erg veel schelen wat voor telefoon ik nou precies heb. Het enige dat ik echt belangrijk vind, is dat hij het een beetje goed doet, dat ik veeeeeeeeel opslagruimte heb en dat ik mooie foto’s kan maken. Nu heb ik eigenlijk al iets van zes jaar een iPhone, dus toen ik een nieuwe telefoon mocht uitzoeken, ging ik voor de iPhone 8 via KPN. Deze heeft een hele goede camera en is lekker groot. Maar welke telefoon heeft nou eigenlijk de beste camera? en welke telefoon maakt de mooiste foto’s? Ik ging op zoek naar het antwoord op deze vraag en stelde hem ook aan jullie. Want welke telefoon raden jullie aan?

Waarom ik voor een Iphone 8 Plus ging.

Zoals ik hierboven al vertelde, maakt het me eigenlijk niet zoveel uit wat voor telefoon ik heb. Ik ben niet zo’n gadgetfreak en ik vind het vooral belangrijk dat ze mooie foto’s maken. Maar goed, aan de andere kant ben ik dus wel heel merkvast. Ik weet nog dat ik overstapte van een Blackberry naar een iPhone en dat ik dat ding eerst een hele tijd vervloekt heb, omdat ik niet kon wennen aan het systeem en het touchscreen. Ik vond het een vreselijk ding! Haha! Maar toen ik eenmaal gewend was wilde ik niet meer anders en volgens mij heb je tegenwoordig niet eens meer telefoons met knopjes.

Maar goed, ik koos destijds dus voor de iPhone 8 Plus omdat ik een wat groter toestel wilde en graag een telefoon wilde waarvan de batterij lang mee ging. Nou, ik laad hem om de dag op, dus dat zit wel goed! Ook wilde ik een goede camera, omdat ik eigenlijk nooit een losse camera meeneem als ik ergens naartoe ga en verder wilde ik veel geheugen. Allemaal dingen die deze telefoon heeft.

Welke telefoon heeft volgens jullie de beste camera?

Maar ik was ook wel benieuwd naar jullie mening. Ik kan natuurlijk zelf wel schrijven dat mijn telefoon de beste camera heeft van alle telefoons, maar dat is niet zo. Mijn stiefmoeder heeft bijvoorbeeld een iPhone XR en die maakt veel mooiere foto’s dan de mijne! Hieronder de telefoons die jullie aanraadden als je vooral mooie foto’s wilt maken.

  • Apple iPhone 11 Pro Max.
  • Huawei P30 Pro
  • Samsung Galaxy S10+
  • Nokia 9 PureView

(Lees op deze site nog meer over goede camera’s op telefoons) 

Ja, er werden nog een heleboel andere telefoons genoemd. Maar dit waren de telefoons die het meeste genoemd werden. Ik vond de Nokia wel grappig, want ik had hem niet verwacht in dit rijtje. Het was een merk dat vroeger helemaal hot was met telefoons ( wie had er geen Nokia 3310?) maar waar je nu niets meer over hoort. Misschien een comeback?

 

Welke telefoon heb jij? En vind jij het belangrijk dat je telefoon goede foto’s maakt?

Dit artikel is een samenwerking

Misschien vind je dit ook leuk

3 comments

Anoniem 18 november 2019 - 08:47

Mijn man heeft de samsung s10 gewoon maar die is al groot.. dus de + is echt heel groot..wel maakt de 10 gewoon ook echt super mooie foto’s (zelf s9 en die vind ik al goed maar 10 is nog beter)

Reply
Kim 18 november 2019 - 08:02

Ik ga coor de iPhone XR
Echt super mooie foto s. Fotograafwaardig door portretfunctie

Reply
Silvie 18 november 2019 - 08:00

Ik heb tot de laatste snik een blackberry gehad (mét touchscreen) maar toen die er echt mee stopten, overgestapt op iPhone. Ik begon met een 5s, vervloekte het ding dagelijks totdat ik er na een paar weken aan gewend was. Heb ondertussen een 6 en een 7 gehad en nu sinds een halfjaar een Xs. De foto’s zijn inderdaad nog mooier! En vriendlief heeft net een 11 Pro Max en dan zijn de foto’s weer beter…
ik ben vooral fan van Apple omdat ze lang meegaan zonder problemen. Ze zijn duur maar hebben ook een hoge restwaarde.

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.