Welke discussies we hier in huis altijd hebben.

by Tamara

Wij zijn dit jaar al dertien jaar samen en zoals elke relatie gaat het hier met ups en downs. We hebben wel dagen dat we elkaar wel kunnen schieten en dagen dat het net is alsof we een klef verliefd stelletje zijn. Hoewel we eigenlijk nooit echte ruzie hebben, zijn er wel discussies die steeds terugkomen hier in huis. Ik ben wel heel erg benieuwd of die herkenbaar zijn voor jullie!

Welke discussies we hier in huis altijd hebben.

De boodschappen.

De eerste, de boodschappen. Ik heb zelf geen rijbewijs en daarom doet in het weekend de weekboodschappen. Door de week haal ik dan nog wat verse dingen op die op zijn zoals brood en fruit. Maar hoewel Richard wel een boodschappenbriefje meeneemt, neemt hij altijd een heleboel dingen mee die we niet nodig hebben zoals snoep en frisdrank. Frisdrank drinken we hier eigenlijk amper, alleen als er bezoek is en in het weekend drinken we ook wel wat. Maar verder eigenlijk niet. En snoep.. Tja, ik probeer af te vallen en dat gaat lastig als er steeds een heleboel snoep ik huis is. ( Ik ben een zwakkeling, als er iets in huis is dan eet ik het ook op. Vooral kinder chocolade reepjes. Zoooooo lekker!’)

Eten.

Dan nog eten. Richard houdt van pittig eten en lastige gerechten, maar ik heb een hekel aan koken. Of nouja een hekel. Ik vind koken best wel leuk, maar niet als ik uren in de keuken moet staan. Mijn zoons lusten namelijk heel veel dingen niet en vinden het lastig om nieuwe dingen te proberen. ( Ze hebben beide autisme, we werken er wel aan en ze eten steeds meer!) dus zij eten vaak aardappels, vlees en veel groenten. Dan kook ik dus apart voor ons en de meisjes, want ik lust dan zelf dus weer geen gekookte aardappels en wil niet de hele week hetzelfde eten. Maarja, wat we dan gaan eten? Dagelijkse discussie hahahha.

Rommel.

Met vier kinderen hebben we een heleboel spullen in huis en dus is het vaak een beetje een rommel. Ik ben momenteel het hele huis aan het mariekondo-en, maarja. Dat kost tijd! Ik weiger hier de hele dag op te ruimen en hoewel de kinderen zelf ook veel opruimen, blijft het altijd een beetje rommelig. Vaak ruim ik nog een heleboel op voordat Richard thuis is, omdat ik geen zin heb in discussie. Het is heel stom, want aan de ene kant snap ik heel goed dat het niet leuk is om in een rommeltje thuis te komen. Maar aan de andere kant, ik ga niet de hele tijd alles opruimen, want ik moet ook gewoon aan het werk. ( Daarom dus spullen weggooien. minder spullen is minder troep? Ofzo?)

( En ja, hij doet zelf genoeg in huis.)

Geld uitgeven.

Dan het laatste puntje en dat is geld. Ik geef het toe, ik shop wat teveel. Ik ben dol op het kopen van kinderkleding en mooie spullen voor mezelf en koop daarom best vaak dingen die ik niet nodig heb. Nu is het zo dat het gewoon kan. We werken allebei en merken het echt niet als ik een shirtje meer of minder koop. Alleen zijn we dus nu aan het sparen voor een nieuw huis enzo, dus ja. Dat geld uitgeven moet wat minder. Heeft hij groot gelijk in. ( Ik ben hier niet de enige in hoor, meneer heeft zelf een collectie sportkleren waar je U tegen zegt!)

Dus ja, dat waren een aantal dingen waar wij hier altijd discussies over hebben! Hebben jullie ook van die terugkerende discussies? En waar gaan die meestal over?

Misschien vind je dit ook leuk

1 comment

Priscilla 5 maart 2019 - 06:51

Wij hebben aan de lopende band discussies haha over alles! Eten is er ook standaard een. Ik probeer gezond te doen en hij is meer van het bestellen. Voor de kinderen maakt het weinig uit want die lusten toch niks!

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.