Welke Babyspullen hergebruiken bij je volgende kind?

by Tamara
babyspullen hergebruiken

Je hebt mensen die voor elk kind een hele nieuwe uitzet kopen en mensen die bij hun volgende kind de babyspullen hergebruiken. Beide is natuurlijk helemaal prima en beide hebben ook voor en nadelen!  Ik zit daar een beetje tussenin, sommige dingen heb ik opnieuw gebruikt, maar ik kocht ook bij elke zwangerschap een heleboel dingen opnieuw! Wat ik allemaal opnieuw gebruikte bij mijn volgende kinderen en wat ik allemaal nieuw kocht lees je in deze blog!

Welke Babyspullen hergebruiken bij je volgende kind?

We wisten bij onze eerste meteen al dat mocht het ons gegund zijn, we graag nog meerdere kinderen wilden. Daarom gingen we meteen bij de eerste al voor een nieuwe kinderkamer, nieuwe kinderwagen, enz. Natuurlijk kun je dit allemaal best wel tweedehands kopen, daar is echt niks mis mee. Maar we vonden het wel een goede investering om alles nieuw te kopen aangezien we het toch allemaal voor meerdere kindjes gingen gebruiken. De kinderkamer bleek een hele goede aankoop aangezien hij binnenkort nog een vierde keer meegaat en afgezien van hier en daar een krasje nog als nieuw is! De kinderwagen hebben we voor drie kinderen gebruikt en daarna verkocht omdat we een Stokke Trailz kregen. Het autostoeltje vond ik na 2 kinderen niet fijn meer in gebruik en daarom kocht ik toen een nieuwe.

Pauline schreef een blog over waarom een derde zwangerschap makkelijker is en vertelt daarin ook over het hergebruiken van spullen!

Welke babyspullen hergebruiken?

Hieronder welke spullen ik hergebruikte.

Grote spullen.

 • Babykamer
 • Matras
 • kinderwagen
 • Maxicosi
 • kinderstoel
 • Box + boxkleed (ja Lauren had een blauw boxkleed haha)
 • Badje + Standaard

Kleding.

 • sommige kleding. Bij de jongens schoof ik veel door. Voor Lauren kocht ik alles nieuw.
 • Rompers. Zitten toch onder kleding. Ik gebruikte alleen rompers die nog helemaal goed waren. Als er een vlekje in zat gooide ik ze gewoon weg.
 • Slaapzakken. Schoof ik gewoon door en ook Lauren kreeg gewoon slaapzakken met auto’s erop aan.
 • Pyjama’s. Ziet toch niemand, kun je prima doorschuiven.

Verzorging.

 • verzorgingsspul zoals nagelknippers kammetjes enz.
 • aankleedkussen plus hoezen. (oké, ik kocht er voor Lauren wel 2 roze bij, maar aangezien ze altijd alles vies maakte lag ze ook regelmatig op een blauwe.)
 • spuugdoekjes en hydrofiele luiers/washandjes. Als je ze tenmisnte niet net als ik als poetsdoek gebruikt hebt.

Slapen.

 •  Dekentjes en beddengoed. Voor de jongens kocht ik een blauw dekentje en een grijs dekentje die ze beide gebruikt hebben. Voor Lauren kocht ik daar nog een roze deken bij. Maar ze had natuurlijk ook prima onder die blauwe kunnen liggen. (alleen dat stond niet leuk op haar roze kamertje hahaha)
 • Lakentjes. Ik had bij de jongens redelijk uniseks lakentjes die ik gewoon voor Lauren weer heb gebruikt.
 • Kruiken en kruikzakken kun je prima opnieuw gebruiken (wel controleren of ze niet lekken en anders een nieuwe dop kopen)
 • Onderlakens, moltons, matrasbeschermers. Had ik allemaal in het wit en kon dus best nog een ronde mee. Ik heb ze nu trouwens wel weggegooid, dus nu moet ik wel nieuwe kopen haha.

En zo zijn er nog een heleboel meer dingen die je bij je volgende kindje prima weer opnieuw kunt gebruiken! Ook kun je er natuurlijk gewoon voor kiezen om als bijvoorbeeld je eerste een meisje was en je tweede een jongens alles door te schuiven en dat kan ook prima hoor. Maar ik vond dat zelf eigenlijk niet zo heel erg leuk! Haha!

Wat schoven jullie allemaal door naar je volgende kindje?

 

 

 

Misschien vind je dit ook leuk

7 comments

Jodi - liefthuis 19 augustus 2017 - 20:24

Ik schuif door wat door kan. Maar kleding met vlekken of die echt ‘af’ zijn die niet. Dekentjes enz allemaal wel amar sommige dingen die ik gewoon heel leuk vind om nieuw te kopen haal ik lekker nieuw.
Het scheelt qua kosten al heel erg dat we alle grote dingen hergebruiken.

Reply
Ivette's life 17 augustus 2017 - 22:18

Bij ons was er niet echt sprake van doorschuiven van de babykamer. Wij hebben er 2 binnen 14 maanden gekregen. De commode en kledingkast zijn gewoon nog in gebruik door de oudste. En haar ledikant gebruikt ze ook nog steeds. Maar gelukkig gebruikte wij een wieg en na een half jaar hoefde we pas een ledikant te halen voor nummer 2. Dus er was geen haast wat dat betreft.
Rompers hebben we inderdaad doorgeschoven, maar kleding vond ik niet echt leuk, en des te meer reden op te shoppen. Want de oudste is een meisje en nummer 2 een jongen. Maar de rest hebben we eigenlijk allemaal wel doorgeschoven. We hebben geen nieuwe commode gekocht voor de jongste, ze gaan nu gewoon samen naar bed. We hebben dus uiteindelijk alleen een ledikant, kleding en een kledingkast erbij gekocht. En wat extra beddengoed voor het ledikant, haha.

Reply
Natasja 14 augustus 2017 - 10:38

Ik verwacht over 7 weken mijn eerste kindje dus wat ik ga doorschuiven bij eventueel een volgende weet ik nog niet. Ik heb wel veel tweedehands. Maar wel alleen als het er nog goed uit zag. Een hoop spulletjes ook van mijn zus gekregen omdat zij in april haar 2e kindje gekregen heeft. Dus kleertjes worden nu doorgeschoven!

Reply
Manouk 14 augustus 2017 - 10:30

Deken, rompers (ik had bij de oudste alleen maar witte), sokjes, unisex kleertjes.

Reply
Sandra 14 augustus 2017 - 10:01

Hier best veel opnieuw gekocht. Kinderkamer en kinderwagen hadden we voor Amber tweedehands gekocht en kon nu (vond ik) niet nog een ronde mee. Dus zowel kinderkamer als kinderwagen opnieuw gekocht. Beddengoed, matrasje, hydrofiele doeken, slaapzakken, badcapes, box, boxkleden, Aankleedkussen + hoezen, badje, tummytub kunnen we weer opnieuw gebruiken. Ik had wel al Amber haar kleding weg gedaan dus mocht voor Nikki opnieuw winkelen maar dat vond ik helemaal niet erg. ?

Reply
Christa 14 augustus 2017 - 09:01

Bij de oudste hadden we mijn babykamer gebruikt. Deze paste niet meer op het kamertje van nummer twee dus moesten we nieuwe dingen kopen.
Ook een kinderwagen heb ik bij de tweede nieuw gekocht, maar ik had er beide keren niet veel geld aan uit gegeven.
Kleren moest ik ook nieuw kopen want de eerste was een jongen en de tweede een meid.
Slaapspullen en alles om droog te maken schoof ik door als dat nog goed was.

Reply
Kim 14 augustus 2017 - 08:37

Wij schuiven ook de babykamer door. De kinderwagen hadden we verkocht, omdat die absoluut niet beviel, dus die hebben we nieuw. Slaapzakken, pyjama’s, rompers etc gaan we ook hergebruiken. De kleertjes weet ik nog niet, ongetwijfeld ook wel wat, afhankelijk van wat er nu in mijn buik zit ?

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.