Wel of geen 3d echo laten maken?

by Tamara

Sinds een paar jaar zijn pretecho’s iets wat heel veel toekomstige ouders doen! Een extra echo om gewoon even lekker naar je kleintje te kijken, om bijvoorbeeld opa en oma eens mee te laten kijken of misschien wel een extra echo om het geslacht te weten te komen!

Nu hebben wij bij alledrie gewacht tot de 20 weken echo met het geslacht. Niet omdat we niet nieuwsgierig waren, maar we krijgen bij onze vk elke keer al een echo en we vonden het onzin om dan nog een keer extra te gaan betalen voor weer een echo. Maar omdat we bij Maxim wel heeeeeeel benieuwd waren hoe hij eruit zag hebben we toen wel een 3d echo laten maken!

De afspraak stond gepland met 25 weken, maar omdat ik toen in het ziekenhuis lag werd hij uitgesteld tot 27 weken. De eerste keer dat je je kindje in 3d ziet is toch wel heel bijzonder. Bij een gewone echo zie je gewoon een plat beeld, hier bij deze echo zagen we dat Maxim echt al bolle wangetjes had en een pruillipje! Haha!

image

Dit gezichtje is echt heel herkenbaar. Ik kan even geen foto vinden, maar dit koppie trekt hij nog heel vaak zo met zijn mond!

 

image

Duimzuigen! Deed hij tijdens echo’s heeeeel veel! Nadat hij geboren was nooit meer!

 

image

Doordat de echo met 27 weken was, paste Maxim nog mooi helemaal op de foto! Wel bijzonder om te zien hoe hij nou precies lag!

 

Het was vooral al veel meer een echte baby dan ik verwacht had. Heel leuk om even uitgebreid te kijken.

Wij betaalden toen voor een echo van dik een half uur, een dvd en een heleboel foto’s op dvd en afgedrukt 125 euro. Best wel veel geld, maar we vonden het het geld wel waard.

Bij Floris toch besloten geen 3d echo te doen. Ondanks dat het heel leuk is, vonden we het eigenlijk onzin om zoveel geld uit te geven voor foto’s die je eigenlijk nooit weer terugkijkt. Bovendien heb je na een paar weekjes het echte exemplaar in je handen!

image

Echo van dinsdagavond! Dit kindje is heel eigenwijs en had geen zin om mee te werken met de echo. Eerst zat er een arm voor het gezicht en daarna steeds een hand! Haha!

 

Bij deze zwangerschap wilden we ook geen 3d echo laten doen, tot we hoorden dat ze het gratis deden bij de verloskundige! En ik moet eerlijk zeggen, het was toch wel weer heel erg leuk hoor! ( ookal werkte baby niet echt mee! Haha) nu nog 7 weekjes wachten en dan kunnen we kijken hoe de baby er echt uit ziet!!

Dus of ik denk dat je zo’n echo moet doen? Een 3d echo is heel leuk, vooral omdat je de foto’s van voor de bevalling kunt vergelijken met je kindje. Het koppie wat Maxim op de echo trekt, trekt hij nu nog heel vaak. Maaaaarr, ik vind het best veel geld, zeker omdat waneer je een paar weekjes langer wacht je je kindje gewoon echt kunt zien!

En? Heb jij een 3d echo gehad of ga je die laten maken?

Misschien vind je dit ook leuk

4 comments

Bianca 17 april 2015 - 15:18

Ik heb met ca 25 weken ook een 3D echo laten maken! Ik vond het heel erg leuk en bijzonder. En nu achteraf gezien helemaal blij dat ik dat toen gedaan heb want 4 weken later was die grote boef ineens geboren. Hij woog volgens de metingen bij de 3D echo ca 700 gram en 4 weken later woog hij bijna het dubbele bij zijn geboorte. Zo bizar, dat er dan in 4 weken tijd zoveel verschil in gewicht al zit.
Bij ons was t 89 euro. Dus t scheelt her en der nog wel in prijs. Maar ik vond het, het geld zeker waard en ik zou t zo weer doen. Al was t maar om ieder kindje een gelijke behandeling te geven en ze later allebei een mooie zwangerschaps en geboorte foto pakket te kunnen geven. 🙂

Reply
Tamara 17 april 2015 - 16:16

Ja gek is dat he? Dat ze zo ontzettend snel groeien!

Reply
artisticstateofmind 17 april 2015 - 15:11

Mijn zusje heeft het van mijn ouders cadeau gekregen. Ik krijg het ook als ik zwanger ben, dus JA; ik wil zeker een 3D echo! Het is zó bijzonder.

Reply
Tamara 17 april 2015 - 16:16

Leukkk!! 😀

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.