Weinig tijd? Je make-up doen in een paar simpele stappen

by Tamara

Heb je weinig tijd, en wil je toch graag met wat make-up op je gezicht de deur uit stappen? Of heb je de tijd wel, maar besteed je deze liever aan andere dingen dan je opmaken? Met deze simpele stappen zorg je voor een verzorgd uiterlijk, zonder dat het je heel veel tijd hoeft te kosten.

Een frisse basis maakt het verschil

Heb je weinig tijd voor de je deur uit moet, dan ben je misschien geneigd om alleen snel wat mascara op te doen en eventueel wat eyeliner te gebruiken. Toch kan het goed zijn om juist wat meer naar de basis te kijken. Wil je fris en fruitig voor de dag komen, dan spelen je ogen een grote rol, maar je huid ook. Ben je van nature gezegend met een frisse, egale huid zonder oneffenheden en met een permanent aanwezig blosje, dan zit je goed, en zie je er al snel fris uit. Is je teint echter wat grauw, vlekkerig of zie je van nature snel bleek, dan kan het slim zijn hier snel iets aan te doen.

Dat hoeft niet veel tijd te kosten. Een foundation aanbrengen gaat doorgaans snel, zeker als je kiest voor een variant in poedervorm. Even dat sponsje over je gezicht, en klaar. Kies je voor een poederfoundation is afpoederen hierna niet nodig, dus ben je nog sneller klaar. Vergeet niet om na je foundation snel wat blush aan te brengen. Een foundation maakt je gezicht erg egaal, zonder blush ziet je gezicht er daardoor al snel plat en pips uit. Heb je een half minuutje extra, haal dan ook even een kwast met bronzer over je voorhoofd, jukbeenderen en neus, voor een uitstraling alsof je een half uur in het zonnetje hebt gezeten. Binnen een minuut of twee à drie kun je, na een beetje oefening, klaar zijn met al deze stapjes.

Accenten op de ogen en de lippen

Nu de basis in orde is, is het tijd om je ogen wat extra op te laten vallen en je lippen kleur te laten geven aan je gezicht. Op je ogen kom je met een goede mascara al een heel eind. Voor wat extra accenten kun je ook een eyeliner gebruiken. Probeer eens iets anders dan zwart. Wist je dat van zwart je ogen namelijk snel kleiner lijken? Soms kan een bruine, beige of zelfs witte eyeliner veel mooier en minder hard staan. Probeer het eens uit, en kijk ook eens naar andere kleuren die je zou kunnen proberen. Groen, blauw, zilver of paars: ze geven je look net wat extra en brengen subtiel wat kleur aan in je gezicht.

Nog meer kleur krijg je voor elkaar met een goede lipstick. Zorg dat je een kleur hebt waarvan je zeker weet dat hij je altijd goed staat, zodat je binnen een handomdraai klaar kan zijn. Binnen tien, maar met een beetje oefenen zelfs al binnen iets meer dan vijf minuten heb je zo een verzorgde look, zonder al te veel moeite.

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.